Evenemang

Utställningen Cool and Icy Waters

Utställningen presenterar forskning inom marinteknik och arktisk teknik som undersöker havsisens struktur och beteende samt funktionen och säkerheten i fartygens och havsområdenas struktur under extrema förhållanden. Målsättningen är att säkert och hållbart röra sig på arktiska områden.
Cool and Icy Waters -näyttely 4.-20.9.

Den globala uppvärmningen smälter och tunnar ut den arktiska isen och nya farleder på istäckta vatten öppnar upp sig för den växande trafiken till havs. Framtidens hav är stormigare än nu och fartygen rör sig på arktiska områden under isiga förhållanden som snabbt kan ändras. Säkerheten och en hållbar trafik till havs är i behov av forskning och innovationer.

Den teoretiska förståelsen av is och tester i modellskala och riktiga isförhållanden ger information på grundval av vilken man kan utveckla nya isbrytare och skapa isklasser för fartyg som beaktar de föränderliga förhållandena.

Utställningen berättar om forskningen i Aalto Ice Tanken som finns i Otnäs och forskningsresorna i det iskalla Antarktis.

Forskning för en säker och hållbar sjöfart

Det är möjligt att studera marinteknik och arktisk teknik på Aalto-universitetets engelska magisterprogram Master's Programme in Mechanical Engineering

VR Spelet Deep Sea

Utställningen visar även demon av VR spelet Deep Sea från Aalto-universitetets magisterprogram Game Design & Productions projektarbete. Deep Sea VR-spelets skapare: Markus Laattala, Abhishek Jaiswal, Jenni Juntunen och Philippe La Grassa

Utställningens arrangörer:

  • Art Coordinator Outi Turpeinen
  • Professor Pentti Kujala
  • Communications Specialist Riitta Särkisilta 
  • Graphic design: Fanni Perälä 
  • Publicerat:
  • Uppdaterad: