Uutiset

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kevään 2024 AllWell?-opiskelijakysely toteutettiin 1.-14.2.2024 välisenä aikana. Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille. Otoksessa oli tänä vuonna 4890 opiskelijaa. Tästä joukosta 36 % vastasi kyselyyn. AllWell? kiittää kaikkia kyselyyn vastanneita!
AllWell SQ

Tuloksia

Tämän vuoden AllWell?-opiskelijakyselyä uudistettiin vastaamaan paremmin YTHS:n kehittämää Opiskelukykymallia. AllWell?-opiskelijakysely antaa opiskelijalle mahdollisuuden kertoa kokemuksistaan liittyen opetukseen, saamaansa ohjaukseen sekä siihen, millaisena hän näkee Aallon oppimisympäristönä. Lisäksi opiskelija arvioi omia voimavarojaan ja opiskelutaitojaan. 

Tämän vuoden tuloksien mukaan suurin osa vastaajista (73 %) koki opiskeluhyvinvointinsa kohtuullisen hyväksi tai hyväksi ja 11 % koki sen erinomaiseksi. 16 % vastaajista arvioi opiskeluhyvinvointinsa huonoksi tai erittäin huonoksi. Tämän kevään kyselyssä opiskelu-uupumisriskissä olevien opiskelijoiden osuus laski viime vuoteen verrattuna. Tänä vuonna 17 % vastaajista on vaarassa uupua opinnoissaan, kun vuonna 2023 vastaava prosenttiosuus oli 23 %. Vaikka uupumusriskissä olevien määrä oli pienentynyt, noin 40 % vastaajista koki koulutusohjelman kuormituksen liian korkeana (12 % samaa mieltä, 29 % osittain samaa mieltä) ja noin puolet vastaajista oli täysin (17 %) tai osittain (34 %) samaa mieltä, että työmäärä on koulutusohjelmassa jakautunut hyvin epätasaisesti ja että heillä on kohtuuttomia oppimis- ja opetusmenetelmistä johtuvia kuormituspiikkejä. Myös avoimissa tekstipalautteissa kaivattiin kurssien ja työmäärän tasaisempaa jakaantumista lukuvuodelle ja periodeille. 

Kokemukset opetuksen laadusta ovat kehittyneet Aallossa suotuisasti jo useamman vuoden peräkkäin, tänäkin vuonna kokemukset opetuksen linjakkuudesta paranivat viime vuodesta. Avoimessa tekstipalautteessa toivottiin kuitenkin muun muassa joustavuutta opinnoissa, kuten kurssien aikataulutuksessa, erilaisina kurssin suoritustapoina, luentotallenteina ja etäopiskelumahdollisuuksina. Opetushenkilöstöltä toivottiin enemmän palautetta kurssitöistä ja tenteistä. Noin 40% vastaajista koki, etteivät he saa riittävästi oppimista tukevaa palautetta (10 % samaa mieltä, 30 % osittain samaa mieltä). Aalto-tasolla opiskeluympäristö koettiin yleisesti ottaen vastaajien keskuudessa hyvin myönteisesti.

Seuraavat askeleet 

Kaikki kyselyyn vastanneet opiskelijat ovat saaneet omien vastaustensa perusteella palautteen ja linkin palautesivulle, joka sisältää kyselyn eri osa-alueiden tarkemmat kuvaukset sekä vinkkejä näiden osa-alueiden parantamiseksi. Koulut ja ohjelmajohtajat pääsevät tarkastelemaan oman koulunsa ja ohjelmansa tuloksia ohjelmajohtajan raportilta, ja heille on tarjolla tukea opetuksen kehittämiseksi AllWell?-tulosten pohjalta. Kaikki Aallon henkilöstön jäsenet pääsevät tarkastelemaan AllWell?-tuloksia Power BI:n Key Information -raportilta Aalto staff -tunnuksilla. 

Tuloksia käsitellään koulujen ja ohjelmien tilaisuuksissa kevään ja syksyn aikana. Tavoitteena on, että tuloksia hyödynnetään opetussuunnitelmien, ohjelmien ja opetuksen kehittämisessä. AllWell?-tulokset antavat tärkeää tietoa siitä, miten opiskelijat opinnoissaan voivat ja miten yliopiston toimintaa ja palveluita voitaisiin kehittää vastaamaan paremmin opiskelijoiden tarpeita. Kiitos vielä kerran kaikille kyselyyn vastanneille opiskelijoille! 

AllWell?

AllWell?-opiskelijakysely

AllWell?-opiskelijakysely on avoinna vuosittain kaikille toisen vuoden kandidaattiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille. AllWell? selvittää opiskeiljan opiskelukykyyn vaikuttavia asioita.

Palvelut
Vuonna 2022 päivitetty opiskelukykymalli pohjautuu Kristina Kuntun julkaisemaan malliin (2006).

AllWell?-opiskelijakyselyn osa-alueet opiskelijan kehityksen tukena

AllWell?-opiskelijakysely mittaa opiskelukyvyn eri osa-alueita sekä opiskelijan kokemusta opiskeluhyvinvoinnista. Opiskelijan opiskelukyvyn ja opiskelukokemuksen ajatellaan rakentuvan neljästä eri osa-alueesta ja niiden vuorovaikutuksesta

Opiskelijan tukipalvelut

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva opiskelijoista juttelemassa
Opinnot Julkaistu:

Tauolta tutkintoon - Back on track –työpajasarja 8.10. & 29.10.2024

Aallon opintopsykologit ja opinto-ohjaaja järjestävät kahden kerran mittaisen workshopsarjan opintoihin palaaville tai viimeisen vuoden aikana hyvin vähän opiskelleille syksyllä 2024 englanniksi.
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi kesäkuun orientaatiopäiville!
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.