Uutiset

Vieraileva luennoitsija Dale Fodness: “Aallon International Business -kandidaattiohjelma antaa opiskelijoille erinomaisen kokonaisnäkemyksen globaalista liiketoiminnasta.”

University of Dallas –yliopiston professori Dale Fodness on opettanut Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelmassa jo 29 vuoden ajan. Opettamiensa kurssien Digital Marketing Strategies, Hospitality Marketing, Research Methods ja Critical Thinking lisäksi hän on toiminut Mikkelin kampuksella useina vuosina myös kandidaattitutkielmien ohjaajana. Viime vuosina Dale Fodness on toiminut yksityisellä sektorilla strategiakonsulttina.
Professor Dale Fodness, Ph.D., University of Dallas
Professor Dale Fodness

Milloin tulit Mikkeliin ensimmäisen kerran?

”Tulin aikoinaan Mikkeliin opettamaan vuonna 1989 aloittaneessa Helsingin kauppakorkeakoulun kansainvälisessä BBA-ohjelmassa, josta tuli myöhemmin Aalto-yliopiston BScBA-ohjelma. Olen palannut Mikkeliin joka vuosi siitä lähtien – joinakin vuosina jopa useamman kerran. Karkeasti laskien voisi sanoa, että olen elänyt Suomessa ja Mikkelissä yli kolme vuotta elämäni aikana, aina kolme viikkoa kerrallaan.”

Mikä on muuttunut BScBA-ohjelmassa näiden vuosien aikana?

”Kandidaattiohjelma on kehittynyt globaalin liiketoiminnan ja teknologian muutosten mukana, ja sen myötä ohjelmaan on tullut myös hallinnollisia ja opetussisällöllisiä muutoksia. Se, mikä ei ole muuttunut, on Mikkelin kampuksen tiivis yhteishenki ja mukava ilmapiiri."

Miten opettaminen Mikkelissä eroaa opetuksesta kotiyliopistossasi?

”Kotiyliopistossani opetan ensisijaisesti maisteriohjelmissa. Opiskelijoilla on jo paljon hyvää työkokemusta, ja on joskus haastavaa saada heidät ajattelemaan tai tekemään asioita eri tavoin kuin miten he ovat aiemmin toimineet. Mikkelin kampuksella opiskelijat suhtautuvat mielestäni avoimemmin erilaisiin lähestymistapoihin.”

Mitkä ovat mielestäsi BScBA-ohjelman kolmiviikkoisten moduulien vahvuudet?

”Täytyy myöntää, että aluksi epäilin, onko laadukasta kurssia mahdollista opettaa kolmessa viikossa. Pian sain kuitenkin huomata, että minä sekä opiskelijat hyödyimme intensiivisten kurssien mukaansatempaavasta ilmapiiristä, kun työskentelimme yhdessä monta tuntia päivässä, viikon jokaisena päivänä. Mielestäni BScBA-ohjelma antaa opiskelijoille liiketoiminnan yleiskuvan lisäksi näkemyksen liiketoimintaympäristöön vaikuttavista tekijöistä, kuten sidosryhmistä, toimintamalleista ja trendeistä.”

Ohjelma tarjoaa opiskelijoille erinomaisen yleiskuvan liiketoimintaympäristön sidosryhmistä, toimintamalleista ja trendeistä.

Professori Dale Fodness, Ph.D., University of Dallas

Mitä mieltä olet BScBA-ohjelman opiskelijoista? Olisiko sinulla antaa heille jotain vinkkejä?

”Fiksujen ja motivoituneiden opiskelijoiden opettaminen on ollut etuoikeus. Olen huomannut, että Mikkelin kampuksen opiskelijat ovat erittäin hyviä ajattelemaan kriittisesti, ja he aina haastavat minua menemään opetettavaan aiheeseen pintaa syvemmälle. Nykyisille opiskelijoille haluan sanoa, että arvostakaa opiskeluaikaanne Mikkelissä ja ottakaa siitä kaikki irti. Siitä ajanjaksosta tulee varmasti yksi elämänne tärkeimmistä kokemuksista.”

Mikä on hauskin muistosi Mikkelistä?

”Ensimmäisenä vuotenani Mikkelissä opiskelijat halusivat tulla asuntooni ja kokata illallisen. Halusin osallistua tarjoiluihin, ja koska en tuntenut ruokien nimiä ja ruokakaupat olivat minulle vieraita, päädyin ostamaan koiranruokaa.”

Mitä vierailut Mikkelissä ovat opettaneet sinulle?

”Olen oppinut arvostamaan onnekkaita sattumia. Ensimmäinen vierailuni Mikkeliin oli väärinkäsitys. Luulin, että minut oli kutsuttu Helsinkiin opettamaan case-pohjainen maisteriopintojen kurssi. Sellaiseen kurssiin olin valmistautunut ja mukaan ottamani materiaali koski kyseistä kurssia. Voi kuvitella yllätykseni, kun saavuttuani Suomeen sain tietää totuuden. Pohjoiseen suuntaavan junamatkan lisäksi minun täytyisi opettaa kandidaattitason opiskelijoita, joilla on vain vähän liike-elämän tuntemusta ja kokemusta ja jotka eivät ole koskaan olleet markkinoinnin kurssilla tai case-pohjaisella -kurssilla aiemmin. Ja kaikki meni loistavasti! Nautin kurssista ja uudesta kokemuksesta, jonka myötä opin luottamaan kykyihini selvitä epävarmoista ja hankalista tilanteista. Se on auttanut minua tulemaan paremmaksi opettajaksi ja konsultiksi.”

Lopuksi: kerro yhdellä lauseella, miksi BScBA-ohjelmaan kannattaa hakea opiskelemaan?

”Hankkiaksesi osaamista ja verkostoituaksesi, jotta menestyt sekä ammatillisesti että henkilökohtaisessa elämässäsi.”

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.