Nyheter

Gästföreläsare Dale Fodness: ”Aaltos kandidatprogram International Business ger studerande en utmärkt överblick av den globala affärsverksamheten.”

Professor Dale Fodness vid University of Dallas har redan under 29 års tid undervisat inom kandidatprogrammet International Business vid Aalto-universitetets enhet i S:t Michel. Förutom att ha hållit kurserna Digital Marketing Strategies, Hospitality Marketing, Research Methods och Critical Thinking har han under sin tid på S:t Michels campus även varit handledare för kandidatarbeten många år. Under de senaste åren har Dale Fodness varit strategikonsult inom den privata sektorn.
Professor Dale Fodness, Ph.D., University of Dallas
Professor Dale Fodness

När kom du för första gången till S:t Michel?

”Jag kom en gång i tiden till S:t Michel för att undervisa inom Helsingfors handelshögskolas internationella BAA-program som inleddes 1989 och som senare kom att bli Aalto-universitetets BScBA-program. Jag har återvänt till S:t Michel varje år sedan dess – vissa år till och med upprepade gånger. Grovt räknat kan man säga att jag har bott i Finland och S:t Michel tre år av mitt liv, alltid tre veckor åt gången."

Vad har förändrats inom BScBA-programmet under dessa år?

”Kandidatprogrammet har utvecklats parallellt med förändringar inom den globala affärsverksamheten och teknologin, i samband med det har programmet också förändrats administrativt och vad beträffar studieinnehållet. Det som inte har förändrats är S:t Michels campus täta gemenskap och trevliga atmosfär."

Hur skiljer det sig att undervisa vid S:t Michel och vid ditt hemuniversitet?

”Vid mitt hemuniversitet undervisar jag främst inom magisterprogrammen. De studerande har redan mycket bra arbetserfarenhet och det är ibland svårt att få dem att tänka på eller göra saker på ett annat sätt än vad de har gjort tidigare. Vid enheten i S:t Michel förhåller sig de studerande mer öppet till olika betraktelsesätt.”

Vad är enligt dig styrkorna hos BScBA-programmets tre veckor långa moduler?

”Jag måste medge att jag i början var tveksam till om det är möjligt att hålla en kvalitativ kurs på tre veckor. Snabbt märkte jag dock att både jag och de studerande hade nytta av de intensiva kursernas medryckande atmosfär när vi arbetade tillsammans under många timmar, under veckans alla dagar. Enligt mig ger BScBA-programmet förutom en överblick av affärsverksamheten också en uppfattning av affärsverksamhetsmiljöns inflytelserika aktörer såsom intressentgrupper, verksamhetsmodeller och trender."

Programmet ger studerande en utmärkt överblick av intressentgrupper, verksamhetsmodeller och trender av affärsverksamhetsmiljöns.

Professor Dale Fodness, Ph.D., University of Dallas

Vad anser du om BScBA-programmets studerande? Har du några tips att ge dem?

Det har varit ett privilegium att få undervisa klipska och motiverade studerande. Jag har märkt att de studerande vid enheten i S:t Michel är väldigt bra på att tänka kritiskt, de utmanar mig alltid till att fördjupa ämnet som jag lär ut. Till nuvarande studerande vill jag säga att ni ska uppskatta er tid i S:t Michel och utnyttja den till fullo. Den tidsperioden blir helt säkert en av de viktigaste erfarenheterna i era liv.”

Vad är ditt roligaste minne från S:t Michel?

”Under mitt första år i S:t Michel ville de studerande komma till min bostad och laga middag. Jag ville bidra till serveringen, men eftersom jag inte kunde namnen på livsmedlen och mataffärerna var obekanta för mig slutade det med att jag köpte hundmat.”

Vad har sejourerna i S:t Michel lärt dig?

”Jag har lärt mig att uppskatta lyckliga sammanträffanden. Mitt första besök i S:t Michel var ett missförstånd. Jag trodde att jag hade blivit inbjuden till Helsingfors för att hålla en case-baserad magisterkurs. Jag hade förberett mig för en sådan kurs och materialet jag hade tagit med mig hade med det att göra. Ni kan föreställa er min förvåning när jag kom till Finland och fick veta hur det egentligen låg till. Förutom tågresan mot norr skulle jag undervisa studerande på kandidatnivå, som bara har lite kännedom om och erfarenhet av affärslivet och som aldrig tidigare har läst en kurs i marknadsföring eller en case-baserad kurs. Och allting gick fantastiskt! Jag njöt av kursen och den nya erfarenheten, tack vare den lärde mig att lita på min förmåga att klara mig ur osäkra och besvärliga situationer. Det har hjälpt mig att bli en bättre lärare och konsult."

Till sist: beskriv med en mening varför det lönar sig att söka till BScBA-programmet?

”För att skaffa dig kompetens och kontakter så att du når framgång både professionellt och privat.”

Bachelor's Program in International Business, Aalto University

International Business, Bachelor (BScBA, Michel) and Master of Science (Otnäs) in Economics and Business Administration

Bachelor’s Programme in International Business (BScBA) ger studerande omfattande kunskaper och färdigheter att bygga upp, utveckla och leda företag med globala ambitioner. En kandidatexamen i företagsekonomi med internationellt fokus ger ett antal olika karriärmöjligheter inom den privata och den offentliga sektorn, i olika branscher och på flera kontinenter.

Utbildningsutbud
  • Publicerat:
  • Uppdaterad:
Dela
URL kopierat

Läs fler nyheter

Nuori henkilö työskentelemässä Oppimiskeskuksen pallon muotoisessa tuolissa.
Studier Publicerat:

De engelskspråkiga kandidatprogrammen lockar både internationella och finländska sökande

Antalet ansökningar till Aalto-universitetets engelskspråkiga kandidatprogram steg med 20 %
Two women reading in the library
Studier Publicerat:

Ett rekordantal ansökningar till magisterprogram

Mer än 12 000 ansökningar från 117 olika länder till Aalto-universitetets magisterprogram.
Väre building in Otaniemi campus
Campus, Studier Publicerat:

Sovkapslar vann i omröstningen

Segraren i 2022 års omröstning i den inkluderande budgeten blev klar i slutet av november. Vila och tupplurar blev årets vinnande tema.
An Cong
Studier Publicerat:

An Cong, som studerar inom programmet för Informationsnätverk uppmuntrar kvinnor till teknikbranschen: "Kom till campus och se hur fantastiskt vi har det här"

När Cong gick i gymnasiet funderade hon på att studera både medicin och handel. Under Abiåret mognade beslutet att söka till det tekniska området vid Aalto-universitetet, och det visade sig vara en utmärkt idé.