Uusi tasa-arvoa koskeva seminaarisarja Making Waves on alkamassa

Aalto-yliopiston teknillisen fysiikan laitoksen tutkijoista koostuva ttiimi on aloittamassa Making Waves -seminaarisarjan, jonka tavoitteena on rohkaista keskustelua sukupuolten välisestä tasa-arvosta Aalto-yliopistossa ja laajemmin tiedemaailmassa.
Hanketta tukee Perustieteiden korkeakoulun yhdenvertaisuusrahasto ja sitä koordinoivat Stavrina Dimosthenous, Milica Todorović ja Ondrej Krejci teknillisen fysiikan laitokselta. Sen tavoitteena on kiinnittää huomiota tekniikan alojen monimuotoisuuteen ja siihen tosiasiaan, että sukupuolten välinen tasa-arvo vähenee uralla etenemisen myötä.
”Uskon, että seminaarisarja ja siihen sisältyvät puheenvuorot ja työpajat tulevat motivoimaan osallistujia, innostamaan avointa keskustelua ja toimintaa, jotta asiat alkavat muuttua akateemisessa yhteisössä ja monimuotoisuuden kokemisessa”, sanoo Dimosthenous.
”Sain uskomattoman mahdollisuuden hakea rahoitusta hankkeelle, josta olin haaveillut jo vuosia. Saan koota seminaarisarjaan tekniikan alojen asiantuntijoita hyvin erilaisilla taustoilla.”
Making Waves alkaa Tampereen yliopiston tutkijan Sonja Niirasen puheenvuorolla. Hänen tutkimuksensa keskittyy siihen, kuinka tyttöjen motivaatiota ja innostusta tekniikan aloja kohtaan voi kasvattaa erilaisilla opetusmetodeilla. Hän tulee kertomaan myös hankkeestaan, Equal Career Paths for Women – NOW! (2020–2022), jonka tavoitteena on kannustaa ja edesauttaa tasavertaisia työllistymisen ja urakehittymisen mahdollisuuksia naisille erityisesti tekniikan aloilla. Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.
Making Waves järjestää kaikkiaan kolme tapahtumaa lukukaudessa. Tapahtumaan voi osallistua Otaniemessä, jos se pystytään järjestämään turvallisesti, mutta tapahtumaan voi aina osallistua myös etänä.
Lisätietoa Making Waves -verkkosivuilla.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa
"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat
Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta
Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.