Uutiset

Unite-kevätkoulu innosti opiskelijoita jatkotutkimukseen kestävän energian alalla

Kevätkoulu on ensimmäinen askel kohti kansainvälistä energia-alan tohtoriohjelmaa. Esittelemällä yliopistojen huippuosaamista maisteriopiskelijat saivat uutta tietoa ja oivalluksia, ja heidät innostetaan tekemään yhteistyötä verkoston muiden yliopistojen kanssa.
Students at the Spring School are studying sustainable energy solutions

70 opiskelijaa Uniten seitsemästä kumppanuusyliopistosta osallistui kestävän energian kevätkouluun 17.-19. toukokuuta 2021. Opiskelijat valittiin 400 hakijan joukosta, seitsemän opiskelijaa Aalto-yliopistosta pääsi mukaan. Ensimmäistä Unite-kevätkoulua isännöi Politecnico di Torino, ja se keskittyi uusiin energia-alueisiin energian varastointijärjestelmistä, polttokennoista, älyverkoista aina vedyn, kestävän ydinvoiman ja bioenergian tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Kolmen päivän aikana verkkoluentoja pitivät kansainvälisesti tunnetut tutkijat seitsemästä Unite-yhteistyöyliopistosta. Luentojen lisäksi ohjelmassa oli opinnäytetöiden aihe-ehdotuksia, tohtorikoulutettavien puheenvuoroja sekä verkostoitumistilaisuuksia ja mahdollisuus virtuaalisiin "yrityslounaisiin" ulkopuolisten sidosryhmien kanssa.

Kevätkoulun järjesti Unite-yliopistoverkoston työryhmä 8, jonka päätavoitteena on luoda yliopistojen yhteinen kansainvälinen energia-alan tohtoriohjelma. Aalto-yliopiston puolella suunnittelukomiteaan kuului Aalto Networking Platform -päällikkö Sam Cross.

"Kevätkoulu on ensimmäinen askel kohti kansainvälistä energia-alan tohtoriohjelmaa. Esittelemällä yliopistojen huippuosaamista maisteriopiskelijat saavat uutta tietoa ja oivalluksia, ja heidät innostetaan tekemään yhteistyötä verkoston muiden yliopistojen kanssa. Toivomme, että jotkut osallistuvista opiskelijoista valitsevat jonkin opinnäytetyöehdotuksistamme ja edistävät siten aktiivista ja konkreettista yhteistyötä. Unelmamme on, että useat osallistuvista opiskelijoista olisivat ensimmäiset ehdokkaat suunnitellussa tohtoriohjelmassamme! ”, Sam kertoo.

Kevätkoulu antoi laajan kuvan uusista energiaratkaisuista

Si Nguyen-Ky, yksi kevätkouluun osallistuneista Aalto-yliopiston opiskelijoista, on kiinnostunut rakennusten energiatehokkuudesta ja sen tärkeästä roolista energia- ja resurssitehokkaassa yhteiskunnassa. Si opiskelee rakennustehokkuutta ja edistyneitä energiaratkaisuja.

”Energiatehokkuus on monitieteinen aihe, joten kevätkouluun osallistuminen on auttanut saamaan laajemman näkemyksen muista uusista energiaratkaisuista, erityisesti rakentamiseen liittyvistä palveluista ja järjestelmistä, kuten älyverkoista ja energiavarastoista. Unite-yliopistojen professoreilta sain ideoita siitä, miten ilmasto-olosuhteet, käytettävissä olevat resurssit, poliittinen tilanne sekä tutkimus- ja innovaatioyhteistyö vaikuttaa uusien energiaratkaisujen etenemiseen ja kehittämiseen. Minulle oli erittäin kiehtovaa osallistua energian varastoinnin ja älykkään verkon luentoihin, koska aiheet kiinnostavat minua erityisesti ja opiskelen niitä nyt (mahdollisesti myös tulevaisuudessa!) ", Si kertoo.

Si piti myös tohtoriopiskelijoiden puheenvuoroista. ”Sain tietää, miltä tuntuu työskennellä akateemisessa maailmassa, jotta voin valmistautua paremmin tohtorikoulutukseeni. Tärkein asia, jonka olen oppinut kevätkoulun kautta, on se, että tälle alalle ei ole parasta ratkaisua eikä vain yhtä sopivaa ratkaisua, vaan tarvitaan hyvä yhdistelmä ratkaisuja energiatehokkaampaan ja puhtaampaan tulevaisuuteen ", Si toteaa.

Kevätkoulun opiskelijoita autetaan löytämään diplomityön aihe

Iisa Ollila attended the Unite! Spring School on sustainable energy.
Iisa Ollila

Kevätkoulun osallistujilla on mahdollisuus aloittaa opinnäytetyö kestävän energian alalta ja näin motivoitua myöhemmin hakemaan kansainvälistä tohtorintutkintoa.

Iisa Ollila opiskelee Aalto-yliopiston Advanced Energy Solutions -maisteriohjelmassa. Hän on opintojensa loppuvaiheessa, lähinnä vain diplomityö puuttuu. Iisa osallistui kevätkouluun tutustuakseen häntä kiinnostavan akateemisen tutkimuksen tämänhetkisiin aiheisiin ja ihmisiin. Iisa havaitsi selkeästi kirjon erilaisia arvoja eri maiden opiskelijoiden ja tutkijoiden sekä eri tieteenalojen välillä. Esimerkiksi saksalaiset opiskelijat olivat kiinnostuneet ydinvoiman aiheista kestävän energian kontekstissa, koska he eivät ole todennäköisesti opiskelleet ydivoimaa saksan energiapolitiikan vaikutuksen takia.

Erityisesti Iisaa kiinnosti älyverkot ja älykkään energiajärjestelmän aiheet, joista hän oppi taas jotain lisää. Kevätkoulu tarjosi matalan kynnyksen osallistua myös aiheisiin, jotka eivät vastaa täsmälleen omaa akateemista linjaa.

”Etäjärjestelyt sopivat loistavasti kevätkouluun. Pidemmän luentosarjan jaksaa paremmin kotoa käsin omalta nojatuolilta. Sain kevätkoulusta inspiraatiota ja mahdollisuuksia maisteritutkinnon viimeistelyyn ja diplomityöaiheisiin. Kiinnostuin Uniten mahdollisuuksista ja harkitsen vakavasti ainakin etsiväni diplomityöaihetta tätä kautta”, Iisa kertoo.

Unite! on seitsemän eurooppalaisen yliopiston verkosto, joka tarjoaa verkkokursseja, kevät- ja kesäkouluja sekä yhteisiä ohjelmia opiskelijoille. Lue lisää täältä Aallon Unite!-websivulta. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelija Design Factorylla.
Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä hakemuksia englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin

Aalto-yliopisto sai ohjelmiinsa kaikkiaan 7 362 hakemusta.
@aaltowellbeing on Instagram
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing!

Tervetuloa mukaan: @aaltowellbeing. Nähdään Instagramissa!
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Reetta Kälvälä haluaa kehittää parempia syöpähoitoja tekniikan avulla

Bioinformaatioteknologiaa opiskelevan Reetan mielestä yliopisto tuntuu lukiota helpommalta, koska opiskelua voi ajoittaa omien aikataulujen mukaan.
NWB Finland packaging
Opinnot Julkaistu:

Kurssiyhteistyö Aalto-yliopiston VCD-opiskelijoiden kanssa tuo uusia ideoita NWB Finlandiin

Aalto-yliopiston Visual Communication Design -opiskelijat kehittävät ja suunnittelevat NWB Finlandille lähdevesituotteiden pakkaus- ja brändikonsepteja.