Uutiset

Tuotantotalous tieteenalana Suomessa 100 vuotta

Tasavallan presidentti K. J. Ståhlberg nimitti Bernhard Wuollen Teknilliseen korkeakouluun teollisuustalouden ja yleisen koneopin professoriksi 22.9.1922. Wuollen nimitystä voidaan juhlia tuotantotalouden (TUTA) tieteenalan perustamisena Suomessa. Alaa on opiskeltu jo aiemmin useimmissa maailman parhaissa teknillisissä yliopistoissa ja se on noussut merkittäväksi tekniikan alaksi maailmanlaajuisesti.
Bernhard Vuolle
Bernhard Wuolle

Koulutukseltaan Wuolle oli insinööri, joka valmistui Polyteknillisen opiston konetekniikan osastolta vuonna 1900. Hän täydensi taitojaan Berliinin teknillisessä yliopistossa sähkötekniikan opinnoissa. Hän oli siis varsin monipuolinen asiantuntija. Ennen professoriksi nimittämistään Wuolle toimi Rautatiehallituksen ja Valtion Rautateiden pääjohtajana. Hän tähtäsi Suomen rataverkon sähköistämiseen jo 1920-luvulla.

Tuotantotalouden ala on tällä hetkellä yksi niistä tekniikan aloista, jotka tuottavat lukumääräisesti eniten diplomi-insinöörejä Suomessa. Tuotantotalouden ohjelmat ovat suomalaisten yliopistojen halutuimpia tekniikan alojen ohjelmia ja perinteisesti vaikeimpia päästä sisään. Näille ohjelmille on tyypillistä, että ne rakentavat osaamista teollisten järjestelmien tieteellisen tarkastelun varaan ja keskittyvät ratkaisemaan relevantteja johtamisongelmia teollisuuden ja talouselämän eri aloilla.

Aalto-yliopistossa Tuotantotalouden ohjelma keskittyy valittuihin operaatioiden johtamisen, strategisen johtamisen, tuoteinnovaatioiden johtamisen sekä asiantuntijaorganisaatioiden johtamisen kysymyksiin teknologiayrittäjyyden kontekstissa. Ohjelman keskeisenä tavoitteena on kouluttaa teknisesti valveutuneita diplomi-insinöörejä kehittämään uutta teknologiaan perustuvaa liiketoimintaa ja johtamaan teknologiayrityksiä niiden muutoksissa. Oppimistavoitteet korostavat opiskelijoiden kykyä toimia yrittäjähenkisinä ongelmanratkaisijoina, joilla on herkkyyttä kehittää ihmisten välistä vuorovaikutusta ja laajaa näkemystä ymmärtämään teknologiahankkeiden systeemisiä ja monimutkaisia haasteita sekä halua oppia jatkuvasti johtamiseen liittyviä asioita erityisesti insinööritaitoja vaativissa yhteyksissä.

Tuotantotalouden laitos

Tuotantotalouden laitos tutkii ja ohjaa teknologiapohjaisen liiketoiminnan muutosta.

Lisätietoa tuotantotalouden ohjelmasta
Students of Aalto University
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.