Uutiset

Tekniikan alan vetovoima yliopistoissa kasvanut

Yhteishaussa alalle hakeneiden määrä nousi lähes kaikissa tekniikan alan yliopistoissa.

Yliopistojen vuoden 2017 yhteishaussa tekniikan alan yhteenlaskettu ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi noin 13 % edellisvuodesta. Ensisijaisten hakijoiden määrä tekniikan alalle nousi Aalto-yliopistossa noin 11 %, Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa noin 7 % ja Tampereen teknillisessä yliopistossa noin 23 %.

"Olemme kovin ilahtuneita tästä tekniikan hakijamäärän kasvusta. Tekniikan yliopistot ovat tehneet paljon töitä tekniikan alan vetovoiman ylläpitämiseksi, ja työtä on jatkettava tarmokkaasti", sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Eero Eloranta.

Tekniikka on yhteiskunnan muutosvoima, ja teknologiaosaamisen korkea taso on elinehto Suomen menestykselle ja uudistumiskyvylle. Vireää startup-kenttää dominoi tekniikan innovaatioihin perustuva liiketoiminta, ja digitalisaatio levittäytyy nopeasti kaikille yhteiskunnan alueille.

"Suomen viennistä valtaosa perustuu insinööriosaamiseen. On huolehdittava, että Suomella on riittävästi korkeaa osaamista, jotta tuotekehitys ja asiantuntijapalvelut eivät karkaa ulkomaille", toteaa Tampereen teknillisen yliopiston vararehtori Petri Suomala.

Diplomi-insinöörin ja arkkitehdin koulutus on vahva ja monipuolinen perusta rakentaa työuraa niin Suomessa kuin globaalisti. Teknologia-alan työllisyyskehitys näyttää valoisalta. Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain noin 15 000 tekniikan korkeakoulutettua. Esimerkiksi TEKin tuoreen selvityksen mukaan vuonna 2016 diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistuneista lähes 70 prosentilla oli työpaikka jo valmistuessaan.

"Tulevaisuuden työ vaatii tekniikan, ihmisen ja yhteiskunnan toiminnan oivaltavaa ymmärtämistä. Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen auttaa ratkomaan monimutkaisia luonnonvaroihin, hyvinvointiin tai taloudelliseen kestävyyteen liittyviä ongelmia. Ihmistä ja tekniikkaa ymmärtävä diplomi-insinööri on vahva tulevaisuuden tekijä", sanoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston vararehtori Jaana Sandström.

Lisätietoja:

Aalto-yliopisto
Eija Zitting, oppimispalvelujen päällikkö
[email protected], p. 050 364 7778

Eero Eloranta, vararehtori
[email protected], p. 050 432 3411

Tampereen teknillinen yliopisto
Petri Suomala, vararehtori
[email protected], p. 040 5918044

Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Jaana Sandström, vararehtori
[email protected], p. 040 571 6197

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Opiskelija Aallossa lukemassa kirjaa
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto lisää toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi

Aalto-yliopisto on kartoittanut tärkeimpiä toimenpiteitä ilmastopäästöjen vähentämiseksi kaikilla yliopiston toiminnan alueilla. Suurimmat päästövähennykset saadaan energian hankinnasta ja käytöstä.