“Sain monialaisista opinnoista idean maisteriohjelmasta, johon voisin hakea”

Kuka olet ja mitä opiskelet, entä mikä sai sinut valitsemaan monitieteisiä opintoja?
Olen Katariina Korolainen, informaatiotekniikan toisen vuosikurssin opiskelija Perustieteiden korkeakoulusta. Opintoni ovat aika monitieteisiä. Digitaalinen media on osa opintojani ja sivuaineeni on media. Hain Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun monialaisia kursseja oman kiinnostukseni pohjalta nyt jo aika varhaisessa vaiheessa. Harrastan valokuvausta, maalaamista ja piirtämistä. Haluaisin oppia myös digitaalista maalaamista.
Mistä sait tietoa monialaisista kursseista ja mikä opinnoissa oli parasta?
Bongasin julisteen seinältä ja kuulin UWS-opinnoista vanhemmalta opiskelijalta. Halusin nähdä välillä muidenkin alojen tyyppejä. Örön saarikurssilla oli mukana monta maisteriopiskelijaa. Itselleni tuli ajatus mihin maisteriohjelmaan voisin yrittää hakea. Suoritin viime vuonna UWS-kursseja noin kuuden opintopisteen verran. Opiskelu oli tosi erilaista kuin teknisellä puolella. Tykkäsin kovasti!
Miten voit hyödyntää uutta osaamista?
On site Island Workshopissa olimme kaksi-kolme yötä, vähän niin kuin leirikoulussa. Aamupäivällä oli tehtäviä, lounas ja myöhemmin iltapäivällä käytiin tehtäviä läpi. Örössä oli kaksi vastuuopettajaa ja assari. Saarikurssilla varsinkin tutustui muihin nopeasti. Tekeminen oli paljon henkilökohtaisempaa ja työskentely omaehtoista.
University wide studies (UWS) -konsepti on monitieteisen yliopiston näkökulma opiskeluun, jossa tekniikka, talous ja johtaminen sekä taide kohtaavat. Se on syntynyt yliopiston tarpeesta yhdistää tieteenaloja uusien, luovien ratkaisujen löytämiseksi ja kurssitarjonnan järjestämiseksi. UWS-kurssitoteutuksissa yhdistyy eri alojen opiskelijoiden taustasta tulevat ongelmanratkaisutavat ja käsitemaailmat.
Aallon sivuainemessut 7.3.2019, klo 12-15, Kandidaattikeskus
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston sisustusarkkitehtuurin ja nykymuotoilun opiskelijatiimi voitti Habitare-suunnittelukilpailun 2023
Habitare-suunnittelukilpailu on tarkoitettu taiteen, muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoille Suomessa. Tämän vuoden teemana kilpailussa oli ”Yhteisöllisyyden työkalut”. Teeman tarkoituksena oli rohkaista kilpailijoita muotoilemaan ja toteuttamaan uudenlaisia tapoja edistää yhdessäoloa ja vuorovaikutusta ihmisen mittakaavassa tai laajemminkin
ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään
Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
Äänikirjoja voidaan nykyään luoda tekoälyn avulla
Tuotantotalouden laitos on julkaissut ensimmäisen tekoälyyn perustuvan äänikirjansa.