Uutiset

Sähköpajakurssilla rakennettiin huikeita kurssitöitä myös korona-aikana

Opiskelijat esittelivät tekemänsä sähkölaitteet videoiden avulla. Katso videot alta!
Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelija tekee sähkötöitä.

Opiskelijoiden taidot ja luovuus pääsivät taas yllättämään, kun Sähköpajakurssilla esiteltiin valmiita kurssitöitä –nyt kolmatta kertaa etäyhteyksien avulla. Sähköpajakurssi on kaksi kertaa vuodessa järjestettävä projektikurssi, jossa opiskelijaryhmät pääsevät suunnittelemaan ja kehittämään toimivan sähkölaitteen. Osallistujilla ei tarvitse olla etukäteen mitään kokemusta esimerkiksi koodauksesta tai sähkölaitteista, vaan kaikki opitaan paikan päällä. Kurssi on erittäin pidetty ja monet opiskelijat ja alumnit kertovat sen olleen koko opiskeluajan mielenkiintoisin ja hauskin kurssi. Sähköpajakurssi on suunnattu erityisesti Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäisen vuoden opiskelijoille, mutta mukaan tulee vuosi vuodelta lisää innokkaita osallistujia kaikista Aalto-yliopiston korkeakouluista.

"Kurssin pitämisessä hienointa on se, kun opiskelija pystyy nousemaan lähes nollatasolta osaajaksi. Tätä näkee jokaisella kurssilla. Valmistuneet työt ja niiden vaativuus ovat usein suuri yllätys sekä tekijöille itselleen että opettajille", kertoo yliopistonlehtori Kimmo Silvonen

Kurssitöitä on perinteisesti esitelty loppunäytöksissä, jotka kokoavat yhteen yleisön ja opiskelijat Otaniemeen Sähkötekniikan korkeakoulun tiloihin. Korona-aikana opiskelijat ovat näytöksen sijaan esitelleet kurssitöitä videoiden avulla. Kurssin luonteen takia opiskelijat eivät voineet käydä kurssia täysin etänä, joten koronarajoitukset ovat asettaneet kurssin pitämiselle haasteita. 

"Välillä tiukat koronarajoitukset ovat tuoneet haasteita opiskelijoiden työskentelylle - erityisjärjestelyjäkin tarvittiin. Syksy 2020 oli kuitenkin erityisen hyvä; juuri aloittaneet uudet opiskelijat selvästi halusivat olla mukana läsnäopetuksessa ja heillä oli siihen myös aikaa. Myös tänä keväänä kurssi sujui melkoisen hyvin. Ensimmäinen koronakevät äkkipysähdyksineen oli vaikeampi", Silvonen kertoo.

Kevään 2021 projektitöitä

Katso alta videot projektitöistä, jotka Ulla Tuomisen säätiö palkitsi. Videot ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Opiskele sähkötekniikkaa

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Lue lisää
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijakilpailun voitaneet ehdotukset, yllä "Kaartin kaiku" (Tekijä Susanna Lumme) ja alla "Iikka" (Tekijät Sirre Kronlöf ja Koo Okkonen).
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aalto-yliopiston opiskelijat tarttuivat ajankohtaiseen Kasarmitorin kehityshankkeeseen opiskelijakilpailussa

Aalto-yliopiston arkkitehtuurin, maisema-arkkitehtuurin ja sisustusarkkitehtuurin opiskelijat visioivat erilaisia vaihtoehtoisia tulevaisuuksia Helsingin Kasarmitorille opiskelijakilpailussa.
Kaksi ihmistä työskentelee pöydän ääressä tietokoneiden kanssa. Toinen on pukeutunut vihreään neuleeseen, toinen vaaleanpunaiseen.
Opinnot Julkaistu:

Uusi Computer Engineering -hakukohde keskittyy sähkötekniikkaan, elektroniikkaan ja tietotekniikkaan

Tietokonetekniikka tarjoaa monipuolisia ja merkityksellisiä urapolkuja, joiden parissa pääsee vaikuttamaan tulevaisuuden yhteiskunnan ja teknologian kehitykseen.
Alumni Janette Malmström
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Janette Malmström: Liiketoimintastrategi luotsaa yrityksiä muutoksessa

Monitor Deloittella työskentelevällä Janette Malmströmilla on hallussa paitsi projektinjohtaminen myös vahva näkemyksen tuottaminen.
Ryhmä ihmisiä, joilla on opiskelijahaalarit, kävelemässä portaita alas tiilirakennuksen ja suuren puun vieressä.
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston maisteriohjelmat herättävät kiinnostusta maailmanlaajuisesti

Maisteriohjelmat houkuttelivat maailmanlaajuisesti monipuolisen joukon hakijoita, jotka edustavat kaiken kaikkiaan 127 eri kansalaisuutta