Uutiset

Opiskelijaryhmät, tervetuloa virtuaalimatkalle aivokuvantamislaboratorioon

Laboratoriossa voi tutustua etänä esimerkiksi valheenpaljastuskokeeseen ja lämpökamerakuviin. Virtuaalivierailulle ovat tervetulleita muun muassa lukiolaiset, yläkoululaiset ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat.
Lämpökamerakuva, Aalto-yliopisto.
Lämpökamerakuva, Aalto-yliopisto.

”Vuorovaikutus ryhmän kanssa on olennainen osa virtuaalivierailua. Vastaamme kysymyksiin ja vierailun aikana suoritetaan myös leikkimielinen valheenpaljastuskoe. Tosin ”valehtelusta” kertova ihon sähköjohtavuuskäyrä reagoi myös moneen muuhunkin asiaan, kuten nauruun, hengityksen pidättämiseen ja säikähtämiseen”, tutkimusinsinööri Veli-Matti Saarinen sanoo.

Virtuaalilaboratoriossa seurataan etänä myös silmänliikkeitä ja tutkitaan lämpökamerakuvia.

”Monesti vierailijoilta tulee kysymys, että miten tänne pääsee töihin?”, Saarinen sanoo.

”Ja usein kilpaillaan siitä, kuka saa olla koehenkilönä”, tutkimusinsinööri Tuomas Tolvanen lisää.

Korona on keväästä asti estänyt opiskelijaryhmien vierailut Aalto NeuroImaging (ANI) –aivokuvantamislaboratorioihin. Saarisen ja Tolvasen lisäksi ANI:n johtaja Veikko Jousmäki ja AMI-keskuksen (Advanced Magnetic Imaging) teknillinen johtaja Toni Auranen haluavat nyt tarjota virtuaalisia vierailuja tutkimusinfrastruktuurin tiloihin.

”Haluamme toivottaa esimerkiksi Aallon kurssien sekä lukioiden ja yläkoulujen opiskelijaryhmät tervetulleeksi virtuaaliselle matkalle aivotutkimuslaboratorioon”, Veikko Jousmäki sanoo.

Veli-Matti Saarinen vasemmalla ja Tuomas Tolvanen oikealla.
Veli-Matti Saarinen vasemmalla ja Tuomas Tolvanen oikealla. Kuva: Aalto-yliopisto.

Vierailu virtuaalilaboratorioon alkaa AMI-keskuksen esittelyvideolla, jossa kerrotaan muun muassa magneettikuvaukseen käytettävästä MRI-laitteesta, sillä tehtävästä tutkimuksesta ja muista oheislaitteista. Vierailu jatkuu käyttäytymistutkimuksen laboratoriossa (ABL), jossa pidetään reaaliaikainen virtuaalikierros valheenpaljastuksineen ja lämpökamerakuvineen.

Aivokuvantamislaboratoriot sijaitsevat Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella. Aivotutkimuslaboratoriossa on perinteisesti vieraillut monenlaisia ryhmiä Aallon neurotieteen opiskelijoiden lisäksi. Lukion psykologian kokeita käsittävä kurssi ja ammattikorkeakoulun optometrian opinnot ovat luontevia kohtia vierailulle. Myös yläkoulun fysiikan opiskelijoita ja psykologian opettajia on vieraillut aivotutkimuslaboratoriossa. Kaiken kaikkiaan laboratoriossa on vieraillut vuosittain noin 600 henkeä.

Lisätietoa:

Aalto NeuroImaging (ANI) –aivokuvantamislaboratoriot

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Space
Kampus, Poikkeustilanteet, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto Space -käyttäjätyytyväisyyskysely opiskelijoille

Miten Aalto Space on toiminut kampuksen poikkeusaikana? Opiskelija, kerro mielipiteesi, ja voit voittaa robotti-imurin!
Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.
Poikkeustilanteet Julkaistu:

Suomalaiset ovat etätöissä tuotteliaita ja tyytyväisiä, mutta työyhteisön fyysinen etäisyys nakertaa jaksamista – uusia työtapoja tarvitaan

Vajaa vuosi pandemia-aikaa ja etätöitä, ja valtaosa tietotyötä tekevistä suomalaisista – yli 86 prosenttia – on edelleen tyytyväisiä työntekoon etänä.
Photo: Matti Ahlgren.
Poikkeustilanteet Julkaistu:

Juha Siivola on auttanut joulupukkia jo yli 30 vuotta - Erityisesti Japani on joulupukille tärkeä kohde

Siivola on vieraillut joulupukkina jouluparaateissa, ostoskeskuksissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa ja sairaaloiden lastenosastoilla.
Kandidaattikeskus
Kampus, Poikkeustilanteet Julkaistu:

Otaniemen kampuksen poikkeusaukioloajat

Huomioithan rakennusten aukioloajat kampuksella käydessäsi. Otaniemen kampuksen rakennusten poikkeusaukiolot syksyllä 2020 sekä vuodenvaihteessa.