Uutiset

Opiskelijaryhmät, tervetuloa virtuaalimatkalle aivokuvantamislaboratorioon

Laboratoriossa voi tutustua etänä esimerkiksi valheenpaljastuskokeeseen ja lämpökamerakuviin. Virtuaalivierailulle ovat tervetulleita muun muassa lukiolaiset, yläkoululaiset ja ammattikorkeakoulujen opiskelijat.
Lämpökamerakuva, Aalto-yliopisto.
Lämpökamerakuva, Aalto-yliopisto.

”Vuorovaikutus ryhmän kanssa on olennainen osa virtuaalivierailua. Vastaamme kysymyksiin ja vierailun aikana suoritetaan myös leikkimielinen valheenpaljastuskoe. Tosin ”valehtelusta” kertova ihon sähköjohtavuuskäyrä reagoi myös moneen muuhunkin asiaan, kuten nauruun, hengityksen pidättämiseen ja säikähtämiseen”, tutkimusinsinööri Veli-Matti Saarinen sanoo.

Virtuaalilaboratoriossa seurataan etänä myös silmänliikkeitä ja tutkitaan lämpökamerakuvia.

”Monesti vierailijoilta tulee kysymys, että miten tänne pääsee töihin?”, Saarinen sanoo.

”Ja usein kilpaillaan siitä, kuka saa olla koehenkilönä”, tutkimusinsinööri Tuomas Tolvanen lisää.

Korona on keväästä asti estänyt opiskelijaryhmien vierailut Aalto NeuroImaging (ANI) –aivokuvantamislaboratorioihin. Saarisen ja Tolvasen lisäksi ANI:n johtaja Veikko Jousmäki ja AMI-keskuksen(Advanced Magnetic Imaging) teknillinen johtaja Toni Auranen haluavat nyt tarjota virtuaalisia vierailuja tutkimusinfrastruktuurin tiloihin.

”Haluamme toivottaa esimerkiksi Aallon kurssien sekä lukioiden ja yläkoulujen opiskelijaryhmät tervetulleeksi virtuaaliselle matkalle aivotutkimuslaboratorioon”, Veikko Jousmäki sanoo.

Veli-Matti Saarinen vasemmalla ja Tuomas Tolvanen oikealla.
Veli-Matti Saarinen vasemmalla ja Tuomas Tolvanen oikealla. Kuva: Aalto-yliopisto.

Vierailu virtuaalilaboratorioon alkaa AMI-keskuksen esittelyvideolla, jossa kerrotaan muun muassa magneettikuvaukseen käytettävästä MRI-laitteesta, sillä tehtävästä tutkimuksesta ja muista oheislaitteista. Vierailu jatkuu käyttäytymistutkimuksen laboratoriossa (ABL), jossa pidetään reaaliaikainen virtuaalikierros valheenpaljastuksineen ja lämpökamerakuvineen.

Aivokuvantamislaboratoriot sijaitsevat Aalto-yliopiston neurotieteen ja lääketieteellisen tekniikan laitoksella. Aivotutkimuslaboratoriossa on perinteisesti vieraillut monenlaisia ryhmiä Aallon neurotieteen opiskelijoiden lisäksi. Lukion psykologian kokeita käsittävä kurssi ja ammattikorkeakoulun optometrian opinnot ovat luontevia kohtia vierailulle. Myös yläkoulun fysiikan opiskelijoita ja psykologian opettajia on vieraillut aivotutkimuslaboratoriossa. Kaiken kaikkiaan laboratoriossa on vieraillut vuosittain noin 600 henkeä.

Lisätietoa:

Aalto NeuroImaging (ANI) –aivokuvantamislaboratoriot

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.