Uutiset

”On etuoikeus saada näin paljon valinnanvapautta” – maisteriohjelma avasi huippuluokan tutkimusmahdollisuuksia ja urapolkuja elektroniikasta koneoppimiseen

Hyvät mahdollisuudet saada kiinnostavia kesätöitä ja päästä tekemään diplomityö mieluisasta aiheesta saivat Evren Korkmazgilin hakemaan Engineering Physics -maisteriohjelmaan.
Evren
Evren Korkmazgil. Kuva: Gavin Pugh

Materiaalifysiikkaa ja kvanttiteknologiaa pääaineenaan opiskeleva Evren Korkmazgil korostaa, että Engineering Physics -maisteriohjelmassa opiskelijoille on tarjolla roppakaupalla joustavuutta ja mahdollisuuksia.

”Aika monet ottavat vapaavalintaisia kursseja fysiikan alalta, mutta minulla on myös paljon ystäviä, jotka ottavat sivuaineita taiteissa, tekniikassa, tai jopa liiketaloustieteissä”, hän kertoo.

”On etuoikeus saada näin paljon vapautta tutkia, mikä minua innostaa eniten. Voin valita käytännönläheisiä tai teoreettisempia kursseja – ja pohtia itse, mihin haluan perehtyä enemmän, ja minkä tekeminen tuottaa minulle iloa”, hän jatkaa.

Kahden vuoden Engineering Physics -maisteriohjelman aikana opiskelijat saavat paitsi syvällisen ymmärryksen fysiikasta ja matematiikasta, myös monia hyödyllisiä taitoja, joita voi soveltaa hyvinkin erilaisilla aloilla. 

Opinnot mahdollistavat laajan kirjon eri urapolkuja: esimerkiksi työskentelyn ilmastonmuutoksen torjunnan ja energiasiirtymän, tai vaikkapa elektroniikan, puolijohteiden tai koneoppimisen parissa. Evrenilla ei ole vielä tarkkoja urasuunnitelmia. Hän tietää kuitenkin haluavansa todennäköisesti tehdä tutkimustyötä. 

”Minulle merkitsisi paljon se, että voisin tulla joka päivä töihin motivoituneena, innostuneena ja uteliaana. Haluan kokea olevani osa tiimiä ja tehdä työtä, joka ei ole millään lailla ristiriidassa arvojeni kanssa”, hän kuvailee.

”Saan koko ajan arvokasta oppia siitä, kuinka olla parempi tutkija. Se on minulle ensisijaisen tärkeää. Engineering Physics -maisteriohjelma on myös auttanut minua sisäistämään, miten tärkeää työssäoppiminen on meidän alallamme”, Evren sanoo.

Parhaillaan Evren tekee diplomityötä Casimirin ilmiöstä Quantum NanoOptomechanics -tutkimusryhmässä, ja viime kesänä hän sai käytännön työkokemusta tutkimusassistenttina Quantum Nanomechanics -ryhmästä.

”En ollut koskaan kuullutkaan kvantti-optomekaniikasta ennen kesätyötäni. Se on fysiikan ala, joka keskittyy valon ja mekaanisesti värähtelevien kappaleiden välisen vuorovaikutuksen tutkimiseen”, Evren selittää.

”Sain työskennellä aiheen parissa koko kesän ja suunnitella tutkimuksen itsenäisesti. Ohjausta ja tukea oli toki runsaasti tarjolla, jos tarvitsin sitä, mutta päätyöni oli oppia tekemään tutkimusta omatoimisesti. Se oli äärimmäisen jännittävää ja laajensi näkemyksiäni paljon”, hän toteaa.

Vahva yhteistyö tuo vielä enemmän valinnanvaraa

Evren suoritti kandidaatin tutkintonsa Boğaziçi-yliopistossa Istanbulissa. Hän kertoo useiden syiden vaikuttaneen hänen päätökseensä jatkaa opintojaan Aalto-yliopistossa.

”Aallon fysiikan laitos tarjoaa huippuluokan tutkimusmahdollisuuksia niillä alueilla, jotka kiinnostavat minua eniten”, Evren sanoo.

”Laitoksella on myös opiskelijoiden lukumäärään suhteutettuna varsin paljon professoreita ja tutkimusryhmiä. Se tarkoitti, että minulla olisi hyvät mahdollisuudet saada innostavia kesätöitä suoraan jostain oman laitoksemme tutkimusryhmästä – ja todennäköisempi mahdollisuus päästä tekemään diplomityö aiheesta, joka kiinnostaa minua eniten”, hän huomauttaa.

Evrenille oli tärkeää myös se, että Aalto-yliopistolla on vahvaa yhteistyötä esimerkiksi Helsingin yliopiston ja VTT:n kanssa.

”Kun opiskelet fysiikkaa Aallossa, voit ottaa kursseja myös Helsingin yliopistosta. Tämä antaa sinulle vielä enemmän valinnanvaraa ja mahdollisuuksia tutkia sitä, mikä kiinnostaa sinua eniten”, hän sanoo.

”Tiedän olevani onnekas, kun saan opiskella tällaisessa ympäristössä. EU:n ulkopuolelta tulevana opiskelijana stipendin saaminen Suomessa opiskeluun oli minulle erittäin iso asia. Olen hyvin kiitollinen, että sen sain”, hän lisää.

Opiskelijavetoinen yliopistokulttuuri

Evren mainitsee, että Aalto-yliopistossa jokaisella opiskelijalla on myös halutessaan mahdollisuus osallistua aktiivisesti opiskelijarientoihin. 

”Tänne on hyvin helppoa tulla uutena opiskelijana ennen kaikkea siksi, että Aalto-yliopistossa on todella opiskelijavetoinen yliopistokulttuuri. Se teki minuun suuren vaikutuksen, kun tulin tänne ensimmäistä kertaa”, Evren kertoo.

”Aalto-yliopisto tekee kaikkensa varmistaakseen, että uudet opiskelijat sopeutuvat helposti opiskelijaelämään ja saavat uusia ystäviä – ja kaikki me Engineering Physics -ohjelman opiskelijat kuulumme maineikkaaseen Fysiikkokiltaan, joka on aivan uskomattoman hieno opiskelijajärjestö. En ole mielestäni mitenkään erityisen taitava tekemään sosiaalisia aloitteita, mutta silti minusta oli yllättävän helppoa sopeutua tänne”, hän sanoo.

Engineering Physics -maisteriohjelmaa harkitsevalle Evrenilla on muutama vinkki.

”Engineering Physics on todella antoisa, monipuolinen ja vaativa maisterinohjelma. Jos valitset tämän polun, älä pyri täydellisyyteen kaikessa, vaan keskity oppimaan innokkaasti uutta. Vältä liiallista stressaamista ja muista pitää toisinaan vapaata ja levätä,” hän painottaa.

Engineering Physics, Master of Science (Technology)

Master’s Programme in Engineering Physics -maisteriohjelma antaa opiskelijoille syvällisen ymmärryksen fysiikasta ja matematiikasta sekä runsaasti käytäntöön sovellettavia taitoja. Ohjelma liittyy kiinteästi Aalto-yliopiston ja sen teknillisen fysiikan laitoksen tutkimukseen, mistä on etua niille opiskelijoille, jotka haluavat alan tutkijoiksi.

Read more
Aalto University / students in nanomicroscopy lab / photo by Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi marraskuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi orientaatiopäiville!
Aalto-yliopiston kampus syksyllä
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopistosta valmistuneet kokevat saaneensa hyvät eväät työelämään

Aalto-yliopistosta valmistuneet kokevat tutkintoaan arvostettavan työmarkkinoilla.
Kolme nuorta henkilöä seisoo keskustelemassa Unitech International -tapahtumassa.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto liittyi UNITECH International -verkostoon

Opiskelijoille haku UNITECH-ohjelmaan avautuu 15.10.
Kannettava tietokone ja älypuhelin puisella pöydällä.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Uusi toissijainen sivuvalikko aalto.fi-sivustolle

Uusi toissijainen sivuvalikko julkaistaan aalto.fi-sivustolla keskiviikkona 2.10.2024.