Uutiset

Oletko kiinnostunut tohtoriopinnoista Aalto-yliopistossa?

Tohtoriopinnot ovat erinomainen vaihtoehto maisterin tutkinnon jälkeisellä urapolulla! Tohtoriopiskelija luo uutta tietoa oman tutkimuksensa kautta ja oppii erottamaan oikean tiedon väärästä. Tukena ovat Aalto-yliopiston kokeneet tutkijat. Tohtoriopiskelijat ovat osa kansainvälistä akateemista tiedeyhteisöä ja ammatillisesti heistä tulee oman alansa asiantuntijoita.

Valtaosa tohtoriopiskelijoista on työsuhteessa Aalto-yliopistoon opintojensa aikana ainakin osittain ja suurin osa kuuluu johonkin tutkimusryhmään. Tutkimusrahoituksen hakeminen omalle väitöskirjatyölle on myös keskeinen osa tutkijankoulutusta.

Tohtoriopinnot ovat hyvin yksilöllisesti räätälöityjä ja keskittyvät kehittämään osaamista valitsemastasi tutkimusaiheesta. Opintojesi tukena ovat sinulle nimetyt vastuuprofessori ja väitöskirjan ohjaaja(t). Tohtoriopinnot mahdollistavat kansainvälisen kokemuksen kerryttämisen esimerkiksi konferenssien, tutkijavaihtojen ja -vierailujen sekä kansainvälisessä tutkimusryhmässä työskentelyn kautta. Opintojen aikana kannattaa myös panostaa verkostoitumiseen alasi osaajien ja keskeisten organisaatioiden kanssa. Tohtorinkoulutuksen ohjeellinen suoritusaika on neljä vuotta päätoimista opiskelua.

Koen saaneeni erinomaista ohjausta ja sain olla osa erinomaista tutkijatiimiä.

Tohtoriopiskelijoiden valmistumiskysely 2022

Tarjolla kuusi tohtoriohjelmaa

Aalto-yliopistossa voi suorittaa tekniikan tohtorin tutkinnon neljässä tohtoriohjelmassa, kauppatieteen tohtorin tutkinnon yhdessä tohtoriohjelmassa ja taiteen tohtorin tai tekniikan tohtorin (arkkitehtuuri) tutkinnon yhdessä tohtoriohjelmassa. Jokainen tohtoriohjelma koostuu useasta tutkimusalasta, joilla väitöskirjaa tehdään, ja yliopisto kannustaa tohtoriopiskelijoita tarttumaan myös monialaisiin tutkimusaiheisiin sekä syventämään opintojen aikana myös kieli- ja työelämätaitojaan.

Hakeminen tohtoriopintoihin vaihtelee korkeakouluittain. Tekniikan alan korkeakouluissa on yleensä ensin auki väitöskirjatutkijan palkallinen työpaikka, minkä saatuaan voi hakea opinto-oikeutta tohtoriohjelmasta. Taiteiden ja suunnittelun sekä Kauppatieteiden korkeakouluissa puolestaan on vuosittain yksi hakuaika suoraan tohtoriopintoihin.

Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä

45 prosenttia tohtoriopiskelijoista tähtää akateemiselle uralle. Loput aikovat työskennellä yrityksissä, julkisella sektorilla tai yrittäjinä. (Valmistumiskysely 2022)

Kolme vuotta valmistumisen jälkeen puolet tohtoriksi valmistuneista työskentelee tutkimustyön parissa ja neljäsosa suunnittelun ja kehityksen parissa. 40 prosenttia valmistuneista on töissä yrityksissä ja kolmasosa yliopistoissa. Jopa kolme neljästä työskenteli asiantuntijan tehtävissä. (Uraseurantakysely 2022)

Tohtoriohjelman suorittaminen Aalto-yliopistossa antoi minulle vahvan luottamuksen ammattitaitooni ja osaamiseeni.

Tohtoriopiskelijoiden valmistumiskysely 2022

Lue lisää

OtaNano

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Aalto-yliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina kauppatieteiden, taiteen ja tekniikan tohtorin tutkintoja. Hakeminen Aalto-yliopiston tohtorinkoulutukseen tapahtuu suoraan tohtoriohjelmiin.

Tohtorinkoulutus
Tohtorinhatut promootiopäivänä

Aalto-yliopistosta valmistuneet tohtorit työelämässä

Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä

Yhteistyö

Anna palautetta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sleeping pod
Kampus, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Torkkumiskapselit avattu käyttöön

Otaniemen ensimmäiset torkkumiskapselit on otettu käyttöön. Luethan käyttöohjeet ennen torkkumiskapselin varaamista!
Opiskelijoita kesällä Kandidaattikeskuksen edessä puistossa
Opinnot Julkaistu:

Aalto ENG: Kesäkirje opiskelijoille on tutustuttavissa

Insinööritieteiden korkeakoulun opintoasioiden ajankohtainen uutiskirje on julkaistu ja lähetetty opiskelijoille sähköpostilla viikolla 21.
Kuva kolmesta hymyilevästä hahmosta ja teksti "Let's move forward with Sisu"
Opinnot Julkaistu:

Lukuvuoden 2023-2024 opetus on julkaistu Sisussa

Nyt löydät tulevan lukuvuoden opetuksen Sisusta!
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

BIZ vaihdon täydennyshaku elokuussa

Täydennyshaku alkaa 16.8 ja päättyy 23.8. Haettavissa on kevään 2024 paikkoja.