Uutiset

Oletko kiinnostunut tohtoriopinnoista Aalto-yliopistossa?

Tohtoriopinnot ovat erinomainen vaihtoehto maisterin tutkinnon jälkeisellä urapolulla! Tohtoriopiskelija luo uutta tietoa oman tutkimuksensa kautta ja oppii erottamaan oikean tiedon väärästä. Tukena ovat Aalto-yliopiston kokeneet tutkijat. Tohtoriopiskelijat ovat osa kansainvälistä akateemista tiedeyhteisöä ja ammatillisesti heistä tulee oman alansa asiantuntijoita.

Valtaosa tohtoriopiskelijoista on työsuhteessa Aalto-yliopistoon opintojensa aikana ainakin osittain ja suurin osa kuuluu johonkin tutkimusryhmään. Tutkimusrahoituksen hakeminen omalle väitöskirjatyölle on myös keskeinen osa tutkijankoulutusta.

Tohtoriopinnot ovat hyvin yksilöllisesti räätälöityjä ja keskittyvät kehittämään osaamista valitsemastasi tutkimusaiheesta. Opintojesi tukena ovat sinulle nimetyt vastuuprofessori ja väitöskirjan ohjaaja(t). Tohtoriopinnot mahdollistavat kansainvälisen kokemuksen kerryttämisen esimerkiksi konferenssien, tutkijavaihtojen ja -vierailujen sekä kansainvälisessä tutkimusryhmässä työskentelyn kautta. Opintojen aikana kannattaa myös panostaa verkostoitumiseen alasi osaajien ja keskeisten organisaatioiden kanssa. Tohtorinkoulutuksen ohjeellinen suoritusaika on neljä vuotta päätoimista opiskelua.

Koen saaneeni erinomaista ohjausta ja sain olla osa erinomaista tutkijatiimiä.

Tohtoriopiskelijoiden valmistumiskysely 2022

Tarjolla kuusi tohtoriohjelmaa

Aalto-yliopistossa voi suorittaa tekniikan tohtorin tutkinnon neljässä tohtoriohjelmassa, kauppatieteen tohtorin tutkinnon yhdessä tohtoriohjelmassa ja taiteen tohtorin tai tekniikan tohtorin (arkkitehtuuri) tutkinnon yhdessä tohtoriohjelmassa. Jokainen tohtoriohjelma koostuu useasta tutkimusalasta, joilla väitöskirjaa tehdään, ja yliopisto kannustaa tohtoriopiskelijoita tarttumaan myös monialaisiin tutkimusaiheisiin sekä syventämään opintojen aikana myös kieli- ja työelämätaitojaan.

Hakeminen tohtoriopintoihin vaihtelee korkeakouluittain. Tekniikan alan korkeakouluissa on yleensä ensin auki väitöskirjatutkijan palkallinen työpaikka, minkä saatuaan voi hakea opinto-oikeutta tohtoriohjelmasta. Taiteiden ja suunnittelun sekä Kauppatieteiden korkeakouluissa puolestaan on vuosittain yksi hakuaika suoraan tohtoriopintoihin.

Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä

45 prosenttia tohtoriopiskelijoista tähtää akateemiselle uralle. Loput aikovat työskennellä yrityksissä, julkisella sektorilla tai yrittäjinä. (Valmistumiskysely 2022)

Kolme vuotta valmistumisen jälkeen puolet tohtoriksi valmistuneista työskentelee tutkimustyön parissa ja neljäsosa suunnittelun ja kehityksen parissa. 40 prosenttia valmistuneista on töissä yrityksissä ja kolmasosa yliopistoissa. Jopa kolme neljästä työskenteli asiantuntijan tehtävissä. (Uraseurantakysely 2022)

Tohtoriohjelman suorittaminen Aalto-yliopistossa antoi minulle vahvan luottamuksen ammattitaitooni ja osaamiseeni.

Tohtoriopiskelijoiden valmistumiskysely 2022

Lue lisää

A man with a doctor's hat on celebrating his promotion as a doctor with other doctors

Miten tohtorinkoulutukseen haetaan?

Tietoa hakijoille ja tohtorinkoulutuksesta kiinnostuneille

Tohtorinkoulutus
Tohtorinhatut promootiopäivänä

Aalto-yliopistosta valmistuneet tohtorit työelämässä

Tohtorikoulutuksessa opitut taidot hyödyksi työelämässä

Yhteistyö

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Tiedote datankeräyksestä Väreessä: Huoneen oleskelijamäärän mallinnus käyttäen koneoppimismenetelmiä ja hiilidioksidisensoreita

Osassa Otaniementie 14 huoneista mitataan 15.4.2024-27.9.2024 oleskelijoiden määrää tutkimusta varten
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta