Uutiset

Maisteriopinnot antoivat kimmokkeen tutkijanuralle

Minerva Huovari halusi yhdistää kemian tekniikan ja uudet energiaratkaisut, joten hän valitsi Master's Programme in Advanced Energy Solutions - Industrial Energy Processes and Sustainability -ohjelman.
student Minerva Huovari
Kuva: Minerva Huovari

Mitä opiskelit ja miksi?

Valmistuin juuri Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulun Master's Programme in Advanced Energy Solutions - Industrial Energy Processes and Sustainability -ohjelmasta. Opinnoissa käsiteltiin paljon uusia energiaratkaisuja, termodynamiikkaa ja prosessitekniikkaa. Valitsin tämän maisteriohjelman, koska olin kiinnostunut erityisesti kemian tekniikan ja energiatekniikan yhdistämisestä.

Millaista Aallossa opiskelu on?

Kurssit ovat hyvin monipuolisia. Osassa luetaan kirjoja ja tehdään tentti, osa taas suoritetaan ryhmätyönä tai projektina. Kursseja on laidasta laitaan: tekniikan kurssien lisäksi voi halutessaan opiskella kieliä, taideaineita tai kauppatieteitä.

Itselleni on jääneet mieleen erityisesti ryhmätyökurssit, sillä niissä sai miettiä asioita muiden kanssa ja oppia projektia tehdessä. Esimerkiksi johdantokurssilla luimme erilaisia artikkeleita liittyen uusiin energiaratkaisuihin ja teimme niiden pohjalta esityksiä.

Diplomityön tekeminen oli minulle opintojen paras osuus. Tein työni tutkimusryhmässä Aallossa ja tutkin kaasujen erotusta simuloinnin avulla. Diplomityö vaikutti myös siihen, että päätin hakea jatko-opintoihin Aaltoon.

Millaisia työkaluja sait opinnoistasi työelämään?

Ryhmätyötaidot ja projektityötaidot ovat kehittyneet huomattavasti. Työelämäkursseilta sai myös konkreettisia vinkkejä työnhakuun. Meillä oli yritysiltoja ja kesätyötapahtumia, joissa pääsi tapaamaan mahdollisia työnantajia. Joillain kursseilla on myös yhteistyöprojekteja yritysten kanssa. Olin itse pari kesää töissä tutkimusryhmissä ja muutaman kesän yrityksissä, HK:lla ja Chromaflolla.

Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?

Aloitin valmistumisen jälkeen tutkimusavustajana Mineraalien prosessoinnin ja kierrätyksen tutkimusryhmässä ja sain juuri opinto-oikeuden jatko-opintoihin. Tutkin väitöstyössäni litiumioniakkujen kierrätystä. Aihe on mielenkiintoinen, koska akut on kasvava trendi ja niiden määrä vain lisääntyy, eikä vielä ole olemassa todella hyviä kierrätysprosesseja. Jos emme ratkaise ongelmaa, meiltä loppuvat materiaalit niihin.

Toivon, että voin tulevaisuudessa työskennellä tutkimuksen parissa joko yliopistolla tai yrityksessä. Maisteriopinnoista saa myös pohjaa tutkimusuralle, kun niiden aikana voi tutustua itseään kiinnostavaan aiheeseen ja valita esimerkiksi laboratoriokursseja. Jos haluaa tutkijaksi, hyvä lähtökohta on tehdä diplomityö tutkimusryhmään.

Mitä vinkkejä antaisit maisterinopintoja aloittaville?

Monia epäilyttää, miten englanniksi opiskelu sujuu, mutta sitä ei pidä pelätä yhtään! Siinä vaiheessa, kun opinnot pääsivät käyntiin, ei siihen enää kiinnittänyt huomiota. Ei tarvitse olla täydellinen englannin taito, vaan perustaidoilla pärjää. Kannattaa myös tutkia Aallon laajaa kurssivalikoimaa ja rakentaa itselleen sopiva polku. Ja täytyy muistaa myös oma vapaa-aika, käydä opiskelijatapahtumissa tai tehdä itseään kiinnostavia juttuja.

Lue lisää koulutusohjelmasta

kuva ENGistä

Master's Programme in Advanced Energy Solutions - Industrial Energy Processes

Jos sinua kiinnostaa ura yhteiskunnan energia-asioiden parissa tai tulevaisuuden teollisten energiaratkaisujen kehittäjänä, Master's Programme in Advanced Energy Solutions voi olla sinulle erinomainen valinta.

Industrial Energy Processes and Sustainability -pääaine tarjoaa perustason tiedot ja syventävää tietoa teollisista energiaprosesseista, esittelee teollisuuden tämän hetken keskeisimmät energiahaasteet ja valaisee mahdollisia polkuja kestävään tulevaisuuteen.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelija Design Factorylla.
Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä hakemuksia englanninkielisiin kandidaattiohjelmiin

Aalto-yliopisto sai ohjelmiinsa kaikkiaan 7 362 hakemusta.
@aaltowellbeing on Instagram
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Seuraa meitä Instagramissa: @aaltowellbeing!

Tervetuloa mukaan: @aaltowellbeing. Nähdään Instagramissa!
Opiskelija Reetta Kälvälä, kuva: Markus Toivonen
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Reetta Kälvälä haluaa kehittää parempia syöpähoitoja tekniikan avulla

Bioinformaatioteknologiaa opiskelevan Reetan mielestä yliopisto tuntuu lukiota helpommalta, koska opiskelua voi ajoittaa omien aikataulujen mukaan.
NWB Finland packaging
Opinnot Julkaistu:

Kurssiyhteistyö Aalto-yliopiston VCD-opiskelijoiden kanssa tuo uusia ideoita NWB Finlandiin

Aalto-yliopiston Visual Communication Design -opiskelijat kehittävät ja suunnittelevat NWB Finlandille lähdevesituotteiden pakkaus- ja brändikonsepteja.