Uutiset

Kauppakorkeakoulussa on kova tahtotila kehittää jatkuvasti kestävyysasioita

Opiskelijoidemme näkemykset muodostivat kansainvälisen Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnin tulokset, joissa Kauppakorkeakoulun toiminnan todettiin olevan hyvällä tasolla kestävyysasioiden eteenpäin viemisessä.
Positive Impact Rating 2023
Kauppakorkeakoulu sijoittui Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa tasolle 4, joka on toiseksi ylin asteikolla 1–5.

Reilu 100 Kauppakorkeakoulun opiskelijaa antoi alkuvuodesta arvionsa koulunsa toimista yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa ja kestävän kehityksen edistämisessä. Näiden arvioiden perusteella Kauppakorkeakoulu sijoittui Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa tasolle 4, joka on toiseksi ylin asteikolla 1–5. Termi transforming eli muotoaan muuttava kuvaa tämän tason korkeakouluja. Yksikään eurooppalainen korkeakoulu ei sijoittunut tasolle 5. PIR-arviointiin osallistui yli 12 000 kauppatieteiden opiskelijaa 71 yliopistosta, jotka sijaitsevat 25 eri maassa. Kauppakorkeakouluista 7 sijoittui ylimmälle Pioneering-tasolle 5 ja 39 tasolle 4. PIR 2023 -arviot julkistettiin 14.6.2023 PRME* Global Forumissa New Yorkissa. (*Principles for Responsible Management Education) 

”Kestävämmän huomisen rakentaminen edellyttää konkreettisia tekoja, ja teot puolestaan edellyttävät ymmärrystä siitä, millä tavoin toimintaa voisi ja kannattaisi edistää. Opiskelijoillemme on tärkeää päästä jakamaan näkemyksensä ja vaikuttamaan siihen, millä tavoin kestävän kehityksen teemat huomioidaan toiminnan kehittämisessä”, sanoo Laura Nikola, joka vastasi KY:n hallituksessa kestävästä kehityksestä vuonna 2022.

Arvostamme opiskelijoidemme näkemyksiä

Kauppakorkeakoulun johto pitää PIR-arvioinnin tulosta hyvänä, mutta arvioinnin eri osa-alueisiin paneudutaan, jotta tekemisen taso kestävyysasioissa paranee entisestään.

”Kiitän kaikkia opiskelijoitamme, jotka antoivat aikaansa kyselyyn vastaamiseen. Näissäkin asioissa opiskelijoiden äänen on erittäin hyvä kuulua ja arvostan kaikkia keskusteluja, joita käyn säännöllisesti opiskelijoidemme kanssa”, sanoo dekaani Timo Korkeamäki.

”Koulumme moton ’Better Business – Better Society’ mukaisesti poikkitieteellinen kestävää kehitystä tukeva työ on koulussamme vahvasti esillä sekä opetuksessa että tutkimuksessa. Yksi tuoreimmista teoistamme kestävyyssaralla on uuden maisteriohjelmamme Sustainable Entrepreneurship kehittäminen ja julkistaminen. Tähän ohjelmaan haetaan vuodenvaihteessa 2022–23 ja se käynnistyy ensimmäistä kertaa syksyllä 2024. Uudessa maisteriohjelmassa pyritään kouluttamaan seuraavan sukupolven kestävän liiketoiminnan johtavia osaajia, jotka ovat sitoutuneita samanaikaisesti yhteiskunnallisten asioiden edistämiseen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin ja taloudelliseen menestykseen”, kertoo dekaani Korkeamäki.

PIR-arvioinnin keskeisenä tavoitteena on toimia työkaluna, jonka avulla kauppakorkeakoulut ympäri maailmaa oppivat ymmärtämään, mitä kestävä kehitys ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen tarkoittavat niiden opiskelijoiden näkökulmasta. Perinteisiä yliopistorankingeja täydentävän arvioinnin tavoitteena on myös saada kauppakorkeakoulut kehittämään ja parantamaan toimintaansa.

Vuodenvaihteessa 2022–2023 toteutetussa PIR-arvioinnissa opiskelijat arvioivat muun muassa sitä, miten Kauppakorkeakoulu vastaa kestävän kehityksen haasteisiin ja miten se valmistaa opiskelijoitaan toimimaan työelämässä vastuullisina asiantuntijoina ja johtajina. Aineiston keruusta vastasivat Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat KY ja Kauppakorkeakoulun viestintätiimi. Yhteensä n. 140 kandidaatti- ja maisteritason opiskelijaa vastasi kyselyyn.

PIR-arvioinnin ovat perustaneet kaupallisen korkeakoulutuksen asiantuntijat yhdessä maailmanlaajuisten kansalaisjärjestöjen, kuten ympäristöjärjestö WWF:n, Oxfamin ja YK:n Global Compactin kanssa. Myös kansainväliset opiskelijajärjestöt oikos, AIESEC ja Net Impact ovat mukana PIR-arvioinnissa.

Lisätietoa:
positiveimpactrating.org
Vuoden 2023 raportti

Kauppakorkeakoulu osallistuu vuoden 2023 Positive Impact Rating -arviointiin

Positive Impact Rating (PIR) on kauppakorkeakoulujen kansainvälinen arviointi, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toimintaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta.

Lue lisää
two economics students
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Minna Halme, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Minna Halme: Vastuullisen liiketoiminnan tutkimusta pidettiin alussa viherpiipertämisenä

"Minulle sanottiin, että minun kannattaisi tehdä väitöskirja jostain muusta aiheesta, jos haluan joskus tulevaisuudessa töitä."
juoksijoita rantaraitilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ilmoittautuminen avautuu 4.3. Aalto Walk & Run -liikuntatapahtumaan 21.9.2024

Tule mukaan koko Aalto-yhteisölle ilmaiseen liikuntatapahtumaan!
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.
Kuvassa näkyy ruokalista, johon eri aterioiden CO2-päästöt on merkitty värikoodilla ja euromääräisrellä hinnalla.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimus: Hiilijalanjäljen merkitseminen vaikuttaa joukkoruokailijoiden valintoihin – myös merkitsemistavalla on väliä

Saksassa toteutettu tuore tutkimus osoittaa, että opiskelijaravintolan asiakkaat valitsivat vähäpäästöisempiä aterioita, kun heille kerrottiin eri ateriavaihtoehtojen hiilijalanjälki. Vaikutus oli suurin, kun hiilijalanjälki kerrottiin liikennevalo-värikoodin ja euromääräisen hinnan yhdistelmänä. Tutkijan mukaan asia kannattaisi huomioida myös Suomessa, missä joukkoruokailu on erityisen suosittua.