Uutiset

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Aviopari Mia Hoang ja Juhana Polso

International business -kandidaattiohjelma ei ole pelkästään ainutlaatuinen opiskelumahdollisuus, vaan samalla voi jopa tavata tulevan puolisonsa. Alumnimme Mia Hoang ja Juhana Polso tapasivat opiskellessaan BScBA-ohjelmassa, ja Mikkelin opintojen jälkeen he molemmat yhdistivät liiketalouden ja teknologian opinnot University of Nebraska -yliopistossa.
BScBA Program alumni Mia Hoang and Juhana Polso

Olemme tiimi Ilo: Mia Hoang ja Juhana Polso (Ilo on meidän vanhin kissamme ja perheemme hallitsija). Mia on Data Product Owner Omahan First National Bank -pankissa, ja Juhana työskentelee Senior Business Intelligence Analyst -tehtävässä Valmont Industries -yrityksessä. Suoraan sanottuna olemme molemmat nörttejä, ja asumme Yhdysvalloissa.

Mitä opiskelitte Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja milloin?

Mia: Juhana aloitti International Business -kandidaattiohjelmassa Mikkelissä vuonna 2009. Hän piti vuoden 2010 taukoa opinnoista käydessään armeijan, ja palasi taas kouluun v. 2011. Minä aloitin ohjelmassa v. 2010, ja tapasin Juhanan seuraavana vuonna Intercultural Communications -kurssilla. Muistan vieläkin kieltäytyneeni, kun hän pyysi minua mukaan hänen ryhmäänsä. Enpä tiennyt silloin, että päätyisin menemään naimisiin hänen kanssaan.

Juhana: Valmistuttuani Mikkelistä työskentelin hetken aikaa myynnin ja sosiaalisen median markkinoinnin parissa. Sen jälkeen me molemmat yhdistimme liiketalouden ja teknologian opinnot ja suoritimme MBA-MIS -kaksoistutkinnon (Business Administration and Management Information Systems) University of Nebraska -yliopistossa Omahassa.

Millainen urapolkusi on ollut?

Mia: Tämä on ollut mielenkiintoinen matka. Ajattelin aina, että tulisin työskentelemään liiketalouden parissa jossain markkinoinnin tehtävässä. Päätin kuitenkin hankkia maisterin tutkinnon MIS-ohjelmasta painottuen kvantitatiivisiin menetelmiin, enkä voisi olla tyytyväisempi ratkaisuuni. Minulle on ollut valtava etu, että olen kyennyt ymmärtämään sekä kaupallista että teknologista näkökulmaa työskennellessäni aikaisemmin Senior Decision Sciences Analyst -tehtävässä ja nyt Data Product Ownerina.

Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi?

Juhana: Kun suoritin jatko-opintoja Omahassa, Mia törmäsi avoimeen markkinoinnin harjoittelupaikkaan Valmont Industriesilla, maailman johtavassa maatalouden kastelujärjestelmiä ja infrastruktuurin palveluja tarjoavassa yrityksessä. Haastattelukierrosten jälkeen sain paikan, ja lopulta jatkoin siellä vakituisessa työsuhteessa valmistuttuani opinnoistani seuraavana vuonna. Nyt viisi vuotta aloittamisen jälkeen olen yhä Valmontilla mutta hyvin erilaisessa tehtävässä kuin aloittaessani. Työskentelen markkinoiden seurannan, tutkimuksen ja liiketoimintatiedon hallinnan parissa, ja tarjoan yritysjohdolle helposti toteutettavia oivalluksia.

Miten kuvailisit International Business -kandidaattiohjelmaa?

Juhana: International Business -ohjelma on todella ainutlaatuinen kauppatieteiden opiskelumahdollisuus, eikä vain Suomen näkökulmasta vaan koko maailman laajuisesti. Luennoitsijat tuovat mukanaan monipuolista kokemusta ja osaamista useista yliopistoista eri puolilta maailmaa. Verratessani muihin yliopistokokemuksiini olen sitä mieltä, että moduulimuotoinen opiskelu saa opiskelijat sitoutumaan opintoihin paremmin. Se on tärkeää erityisesti silloin, kun ryhmätyöt ovat keskeinen osa opetusmenetelmiä.

Mia: BScBA on mahtava kandidaattiohjelma, joka on osaltaan muovannut minua sellaiseksi kuin olen tänä päivänä. Minua kiitellään usein liiketoiminnan ymmärtämisestä sekä taidoistani pitää esityksiä. Kerron aina, että se on Mikkelissä saamani koulutuksen ja harjoituksen ansiota. Minun vuosikurssillani oli monia älykkäitä ja lahjakkaita opiskelijoita, ja opin heiltä paljon tehdessämme yhteisiä ryhmätöitä ja pitäessämme esityksiä. Muistan, että en silloin yhtään pitänyt siitä, että esitykseni tallennettiin ja analysoitiin. Mutta se auttoi minua huomaamaan, missä minulla oli parantamisen varaa ja sitä kautta myös tulemaan paremmaksi esiintyjäksi. Hyvät esiintymistaidot on tärkeä ominaisuus kaikissa työtehtävissä. Sillä olisipa ideasi miten loistava tahansa, et saa muita innostumaan siitä, elleivät he ymmärrä, mistä on kyse ja miten se ratkaisee heidän ongelmansa.

Myös minä pidin kolmen viikon moduuleista, jolloin pystyimme keskittymään yhteen kurssiin kerrallaan. Meillä oli mahdollisuus tavata opettajia muista maista, ja he kertoivat kokemuksistaan myös koulumaailman ulkopuolelta. Itseasiassa meidän rahoituksen kurssin professori sai minut hakemaan ulkomaanvaihtoon Omahaan USA:aan. Hän opettaa vieläkin University of Nebraska -yliopistossa Omahassa. Se johti lopulta siihen, että sain jatkoavustajana täyden apurahan MBA-tutkintoon sekä maisterin tutkintoon MIS-ohjelmassa.

Luennoitsijat tuovat mukanaan monipuolista kokemusta ja osaamista useista yliopistoista eri puolilta maailmaa.

Juhana Polso, BScBA-ohjelman alumni

Mikä oli mielestäsi erityisen tärkeää opinnoissasi tai mikä oli hyödyllisintä uraasi ajatellen?

Juhana: Kolmen viikon moduuleihin perustuva intensiivinen opiskelu antoi minulle erinomaisen perusosaamisen liiketoimintamalleista, esitysten pitämisestä sekä siitä, kuinka tehdä tutkimusta. Näistä taidoista on ollut paljon hyötyä sekä jatko-opinnoissani että työurallani. Ja lisäksi opintoihin kuuluva pakollinen ulkomaanvaihtojakso, jolloin sain asua ja opiskella ulkomailla, oli minulle erittäin arvokas kokemus, sillä olin sitä ennen asunut vain Suomessa.

Mitä tekisit toisin opintojesi aikana, jos voisit nyt päättää?

Mia: Minä ja useat ystäväni olimme kotoisin Aasiasta ja koimme Suomessa kulttuurishokin. Joskus tunsin itseni ulkopuoliseksi, kun opiskelutoverini puhuivat ryhmätöitä tehdessämme suomea eivätkä englantia. Olin kuitenkin liian ujo sanoakseni mitään. Meni noin puoli vuotta ennen kuin minusta tuli jämäkämpi ja opin ilmaisemaan mielipiteeni rohkeammin, ja kaikki olivat hyvin kunnioittavia ja kannustavia. Sain monia upeita ystäviä, joiden kanssa olen tekemisissä vieläkin. Toivon, että olisin ollut avoimempi ja suorapuheisempi jo aikaisemmassa vaiheessa päästäkseni paremmin mukaan suomalaisten opiskelijoiden porukkaan. Siten minulla olisi ollut myös hauskempaa aikaisemmin. 😊

Millaisia neuvoja antaisit nykyisille BScBA-opiskelijoille ja vastavalmistuneille?

Juhana: Neuvoni nykyisille opiskelijoille on, että olkaa tiedonhaluisia opinnoissanne, pitäkää hauskaa opiskelijakavereittenne kanssa ja nauttikaa Mikkelin kauniista luonnosta. Pohtikaa tarkkaan kandidaattitutkielmanne aihetta ja valitkaa sellainen, joka saa teidät innostumaan. Siten tutkielman tekeminen on paljon kiinnostavampaa – ja välillä myös nautittavampaa! Vastavalmistuneille sanoisin, että olkaa valikoivia hakemienne työpaikkojen suhteen ja miettikää, miten erotutte muista hakijoista.

Mia: Tiedän, että tämä kuulostaa kliseeltä, mutta älkää koskaan lakatko oppimasta. Maailma ympärillämme muuttuu nopeaa tahtia, ja aina on jotain uutta opittavaa. Jos en olisi haastanut itseäni opiskelemaan uutta maisterin tutkintoa IT-alalta, en olisi voinut laajentaa osaamisaluettani ja yhdistää liiketaloutta ja teknologia-alaa päästäkseni urallani eteenpäin. Olette nuoria, joten ottakaa rohkeasti hyppy kohti jotakin uutta, ja vaikka ette tiedä sitä vielä, niin sen oppimisesta tulee olemaan hyötyä myöhemmin elämässä.

Kerro mieleenpainuvin muistosi Mikkelin ajoilta.

Mia: Minun paras muistoni Mikkelin ajoilta on Baba’s Kitchen -kokkauskerho, jota olin perustamassa. Minulla on tapana solmia ystävyyksiä laittamalla ruokaa ja keskustelemalla illallisen äärellä, joten Joanin avustuksella (Joan Lofgren on BScBA-ohjelman johtaja) perustimme muutaman ystäväni kanssa tämän kerhon, ja järjestimme monia kokkausiltoja, jotka olivat todella suosittuja.

Yksi mieleenpainuvimmista tilaisuuksista oli meidän joulujuhlamme vuonna 2011. Meitä oli viisi eri ryhmää tekemässä ruokaa viiden eri ruoka-alueen teeman mukaisesti noin 50 osallistujalle. Ruoka oli mahtavaa, ja opimme paljon siitä, miten toisissa kulttuureissa vietetään joulua ja uutta vuotta. Aina kun muistelen Mikkelin aikoja, ajattelen sitä iltaa ja kuinka ihanaa oli, kun oli ystäviä niin monesta eri maasta ja kulttuurista. Miten rakas muisto se onkaan.

Juhana: En ikinä unohda sitä, miten rakastuin Miaan Mikkelissä kesällä 2011. Ilma oli tuona kesänä yksi historian parhaista, mikä tekee siitä vieläkin ikimuistoisemman. Oli myös upeaa olla Baba’s Kitchen -kerhon jäsen ja nähdä Mian ja muiden klubin perustajien luovan tiiviin yhteisön hyvän ruuan ympärille.

Tutustu tarkemmin Mian ja Juhanan urapolkuihin LinkedInissä:

Mian LinkedIn-profiili

Juhanan LinkedIn-profiili

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi) (3+2 vuotta)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman. Jos siis tavoitteenasi on kansainvälinen tulevaisuus - esimerkiksi opiskelu tai työskentely ulkomailla - International Business -kandidaattiohjelma on juuri sinua varten.

Aalto-yliopiston Mikkelin kampuksella järjestetyn ohjelman aikana liityt globaalisti suuntautuneiden ja kunnianhimoisten suomalaisten ja ulkomaisten opiskelijoiden muodostamaan tiiviiseen ja kansainväliseen yhteisöön. Suoritettuasi intensiiviset kandidaattiopinnot, joihin sisältyy lukukausi ulkomailla jossakin ohjelman lukuisista huipputason kumppaniyliopistoista eri puolilla maailmaa, saat automaattisesti oikeuden jatkaa opintojasi yhdessä Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen maisteriohjelmista.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students at the campus.
Yhteistyö Julkaistu:

Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö lahjoittaa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun koulutusalalle

Säätiö tukee tieteellistä tutkimusta, jonka painopiste on henkisen hyvinvoinnin vaikutuksessa fyysiseen terveyteen. Tämä on keskeinen näkökulma esimerkiksi terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin opetuksessa ja tutkimuksessa Aallossa.
Kirsi Peltonen. Photo: Mikko Raskinen.
Yhteistyö Julkaistu:

Virkkaaminen kirkastaa ajattelua, sanoo radikaali ja palkittu matematiikanopettaja

Aalto-yliopiston matemaatikot ovat kesän aikana mukana kaikkiaan seitsemän konferenssikokonaisuuden järjestelyissä. Osa konferensseista on siirtynyt kaksikin vuotta koronan vuoksi, osa taas on siirretty Venäjältä Suomeen.
A person with VR glasses on at Media Lab Demo Day.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto Digital Creatives -esihautomon ensimmäinen kierros päättyi – kahdeksan tiimiä kehitti luovien alojen yritysideoitaan ohjelman aikana

Esihautomo-ohjelman ensimmäisen kierroksen osallistujat jatkavat yritysideoiden kehittämistä. 
Quantum chips like it cold
Yhteistyö Julkaistu:

Nokia lahjoittaa 500 000 euroa Aalto-yliopiston tekniikan alalle

Lahjoituksella rahoitetaan kvanttiteknologiaa ja 6G-teknologiaa tutkivia tohtoriohjelmia.