Uutiset

Katso Opiskelijan oppaasta ohjelmasi tutkintovaatimukset lukuvuosille 2024-2025 ja 2025-2026

Tutustu muutoksiin ja aloita ensi lukuvuoden opintojesi suunnittelu jo nyt! Opetussuunnitelmatiedot on julkaistu hakijoiden ja opiskelijoiden käyttöön opintojen suunnittelua ja ohjelmiin tutustumista varten.

Lukuvuosien 2024-2025 ja 2025-2026 opetussuunnitelmat valmisteltiin ohjelmissa ja laitoksilla ja vahvistettiin akateemisissa komiteoissa. Tutkintovaatimukset lukuvuosille 2024-2025 ja 2025-2026 on julkaistu Opiskelijan oppaassa kunkin ohjelman ja sivuaineen omilla sivuilla. Opintojaksokuvaukset on julkaistu Sisussa. Korkeakoulut ja ohjelmat tiedottavat opiskelijoitaan siitä, miten opetussuunnitelmamuutokset koskevat nykyisiä opiskelijoita.

Tutustu ohjelmasi muutoksiin ja uusiin opintojaksojen kuvauksiin jo nyt

Löydät ohjelmasi tutkintovaatimukset Opiskelijan oppaasta. Oman ohjelmasi sivuilta löydät myös ohjeita ja neuvoja opintojen suunnitteluun ja opintoasioidesi hoitamiseen. Muista myös Aallon yhteiset opiskelijan palvelut!

Seuraavan kauden opintojaksokuvaukset löydät Sisusta: opintosuunnitelmassasi voit vaihtaa opintojakson version uusimpaan klikkaamalla kurssin tiedot auki, katso tarvittaessa Sisu-ohjeet.

Ohjelmasi henkilökunta neuvoo ja auttaa sinua opintojen suunnittelussa tarpeesi mukaan. 

Vahvistettua opetussuunnitelmaa ei ole tarkoitus muuttaa

Opetussuunnitelmat ovat voimassa kaksi lukuvuotta. Tänä aikana niihin ei ole tarkoitus tehdä muutoksia. Opiskelijoilla on lähtökohtaisesti oikeus luottaa opetussuunnitelman muuttumattomuuteen, eli esimerkiksi siihen, ettei opintojaksoja lakkauteta eikä esimerkiksi opintojakson arviointiperusteita tai periodikohtaista ajoitusta muuteta opetussuunnitelman voimassaoloaikana. Samoin tutkintoon vaadittavat opinnot eivät voi kesken kauden muuttua.

Kaksi vuotta voimassa olevaan opetussuunnitelmaan, eli ohjelmien ja opintokokonaisuuksien osaamistavoitteisiin ja tutkintovaatimuksiin sekä opintojaksokuvauksiin ei siis pääsääntöisesti voi tehdä muutoksia opetussuunnitelmakauden aikana. Toisinaan muutokset ovat kuitenkin perustellusta syystä välttämättömiä. Lue täältä, mitkä muutokset ovat mahdollisia ja miten asiasta päätetään.

Opetussuunnitelmatyö Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopiston opetussuunnitelmatyön ohjeet ja aikataulu on koottu tälle sivustolle.

Opetussuunnitelman valmistelun ohjeet ja aikataulun sekä oman yksikkösi yhteyshenkilöt löydät Opetussuunnitelmatyö Aalto-yliopistossa pääsivulta
biz students

Uutisia Opetussuunnitelmatyöstä 2024-2026

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Tiedote datankeräyksestä Väreessä: Huoneen oleskelijamäärän mallinnus käyttäen koneoppimismenetelmiä ja hiilidioksidisensoreita

Osassa Otaniementie 14 huoneista mitataan 15.4.2024-27.9.2024 oleskelijoiden määrää tutkimusta varten
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti Otaniemen kampuksella

Viidestä pisteestä koostuvan hyvinvointireitin teemoina ovat tunteiden havainnointi, luontosuhteen vaaliminen, kehollisuus, rauhoittuminen ja kohtuullisuuden pohdinta
Student guide illustration, language and communications studies
Opinnot Julkaistu:

Kieliä, kulttuuria ja viestintää V periodissa

Kielikeskuksessa on viidennessäkin periodissa tarjolla monipuolisesti kielten, kulttuurin ja viestinnän kursseja.