Uutiset

Jyri Hämäläinen Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun dekaaniksi

Professori Jyri Hämäläinen aloittaa viisivuotisen kautensa 1.8.2015.
Jyri Hämäläinen on nimitetty Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun dekaaniksi.

Professori Jyri Hämäläinen on nimitetty Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun dekaaniksi ja yliopiston johtoryhmän jäseneksi. Hän aloittaa viisivuotisen kautensa 1.8.2015.

Jyri Hämäläinen on toiminut aiemmin tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksen professorina ja Sähkötekniikan korkeakoulun opetuksesta vastaavana varadekaanina ajalla 1.10.2014–31.7.2015.

Hämäläinen on opiskellut, väitellyt ja työskennellyt Oulun yliopiston matematiikan laitoksella. Hänellä on tohtorintutkinnot sekä sovelletussa matematiikassa (FT) että signaalinkäsittelyssä (TkT). Väitöskirja tietoliikenteen signaalinkäsittelystä syntyi 2000-luvun alussa Hämäläisen työskenneltyä teollisuudessa. Vuonna 2008 hänet nimitettiin määräaikaiseksi professoriksi Teknilliseen korkeakouluun ja hänet nimitettiin professoriksi tenure track -urapolulle vuonna 2013. Aalto-yliopistossa Hämäläisen tutkimus on keskittynyt langattomiin verkkoihin.

– Sähkötekniikan korkeakoulu on hieno akateeminen yhteisö ja erittäin kilpailukykyinen toimija sekä kotimaisella että kansainvälisellä areenalla. Olen erittäin ylpeä saadessani palvella tätä yhteisöä ja otan tehtävän vastaan erittäin positiivisin ja tulevaisuuteen luottavaisin mielin, Hämäläinen sanoo.

– Jyri Hämäläisellä on kokemusta sekä akateemisesta työstä yliopistolla että yritysmaailmasta, ja hänellä on myös vahvaa johtamisosaamista erilaisista rooleista. Olen iloinen, että saamme Jyrin mukaan kehittämään yliopistoa, Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri sanoo.

Dekaanin tehtävänä Aalto-yliopistossa on johtaa korkeakoulun toimintaa yliopiston linjausten puitteissa sekä osallistua Aalto-yliopiston pitkäjänteiseen kehittämiseen johtoryhmän jäsenenä. Dekaani vastaa korkeakoulun toiminnan kokonaisvaltaisesta kehittämisestä ja kansainvälisestä kilpailukyvystä, resurssien jaosta korkeakoulussa yliopiston toimintasuunnitelman ja talousarvion puitteissa sekä tutkimus- ja opetushenkilöstön rekrytoinnista Aalto-yliopiston urajärjestelmien linjausten mukaisesti.

Sähkötekniikan korkeakoulun väliaikaisena dekaanina toiminut professori Keijo Nikoskinen jatkaa sähkömagnetiikan professorina ja opetuksesta vastaavana varadekaanina.

Jyri Hämäläisen kuvan voi ladata Aalto-yliopiston materiaalipankista (materialbank.aalto.fi).

Lisätietoja:

Rehtori Tuula Teeri
puh. 050 5124 194 (assistentti Harriet Jehkonen)
[email protected]
Aalto-yliopisto

Professori Jyri Hämäläinen
puh. 050 3160 975
[email protected]
Aalto-yliopisto
Sähkötekniikan korkeakoulu

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.
Värikkäitä ja läpinäkyviä pinnoitenäytteitä puupölkyn päällä.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Onko puu ruskeaa, sinistä, keltaista vai läpinäkyvää? Tutkijat löysivät keinon tehdä puusta läpinäkyviä ja värikkäitä pinnoitteita

Tutkijat ovat onnistuneet kehittämään puiden sisältämästä ligniinistä uudenlaisia pinnoitteita.
Järvimaisema, jossa taivas heijastuu veden pinnasta. Reunalla puita ja heinikkoa.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Maapallon rajat tulleet vastaan – jo kuusi yhdeksästä planetaarisesta rajasta ylitetty

Makean veden planetaaristen rajojen tutkimusta johti Aalto-yliopiston ryhmä.
Globaali karttagrafiikka ihmisten muuttoliikkeestä.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat analysoivat globaalia muuttoliikettä aiempaa tarkemmin – ilmiö on luultua monimutkaisempi

Sosioekonomiset syyt painoivat liikkumisen taustalla ilmastonmuutosta enemmän.