In-Between -konferenssin ilmoittautuminen on auennut

Tapahtuman tavoitteena on kartoittaa ja tutkia taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuutta nykypäivän Pohjoismaissa. Vaikka Pohjoismaat vielä osittain tukeutuvat hyvinvointivaltion ideaaleihin kulttuuri- ja kasvatuspolitiikassaan, paineet uudistamiselle ovat kovat poliittisen spektrin kaikilta laidoilta.
Konferenssin keskeisenä kysymyksenä on, mitä taiteen ja kasvatuksen politisoituminen jälki-hyvinvointiyhteiskunnassa tarkoittaa ja mitä pohjoismainen konteksti vaikuttaa tähän keskusteluun. Tätä kysymystä lähestystään kolmen yhteennivoutuvan teeman kautta:
1) Taide ja kasvatus: Mikä on taidekasvatuksen rooli hyvinvointiyhteiskunnan uudelleenmäärittelyssä?
2) Taide ja instituutiot: Minkälaisiin haasteisiin yhteiskunnallinen taide törmää jälkihyvinvointiyhteiskunnassa? Minkälaisia vaihtoehtoja voimme esittää perinteisille taide- ja kasvatusinstituutioille?
3) Taide ja yhteiskunta: Miten taiteen ja kasvatuksen yhteiskunnallisuus muotoutuu nyky-Pohjoismaissa?
In-Between on suunnattu taitelijoille, taidekasvattajille, tutkijoille, kuraattoreille, aktivisteille ja kaikille taiteesta, kasvatuksesta ja politiikasta kiinnostuneille. Tapahtuma kestää neljä päivää ja levittäytyy kahteen kaupunkiin: 1,5 päivää Helsingissä ja 1,5 päivää Tukholmassa. Osallistuminen on maksutonta. Ohjelma koostuu kutsutuista puheenvuoroista, paneeleista, työpajoista sekä Checkpoint Helsingin ja Tensta Konsthallin kuratoimista taidetapahtumista.
In-Between järjestetään Aalto-yliopiston, Konstfackin, Islannin taideakatemian, Checkpoint Helsingin ja Tensta Konsthallin yhteistyönä. Projekti on saanut tukea Pohjoismaiden ministerineuvoston Nordplus Horizontal -ohjelmalta.
Lue lisää uutisia

European Media and Immersion Lab (EMIL) -projekti kutsuu XR-kehittäjät yhteistyöhön
Aalto-yliopiston koordinoima EMIL-projekti aloittaa syyskuussa 2022.
Unite-yliopistoverkosto saa Euroopan komissiolta 14,4 miljoonan euron lisärahoituksen
Euroopan komissio myönsi lisärahoituksen Uniten ehdotukselle toimia teknologian ja innovaatioiden veturina vihreän ja digitaalisen Euroopan edistämisessä.Alumni Aigerim Nukenova: Opiskelijaprojekti oli minulle arvokas ja hyödyllinen kokemus
Alumnimme Aigerim Nukenova opiskeli tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelmassa ja työskentelee nykyään data-analyytikona Fixablylla. Vapaa-ajallaan hän nauttii uinnista ja saunomisesta sekä lenkkeilystä luonnossa.