Uutiset

Huimat 2800 rekisteröitymistä tutkimusdatan hallinnan koulutuksiin tänä lukuvuonna

Palautekyselyssä koulutukset saivat kokonaisarvosanaksi keskimäärin 4,5/5. Monet koulutuksista taltioitiin ja suurin osa löytyy jo julkisina YouTubesta.
Three students in autumn walking on Aalto University campus, near Harald Herling Learning Centre.
Kuva: Aino Huovio

Avasimme viime syksynä tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutuksemme kaikille, ja jatkoimme samaa linjaa myös keväällä. Osallistujia tuli Aalto-yliopiston lisäksi runsaasti myös muista suomalaisista ja eurooppalaisista yliopistoista ja organisaatioista sekä myös kauempaa, kuten Yhdysvalloista, Afrikasta ja Etelä-Amerikasta.

Koulutuksiimme rekisteröityneistä suurin osa oli tutkijoita ja yliopistojen ja tutkimuslaitosten palveluhenkilökuntaa. Kolmanneksi eniten oli tohtoriopiskelijoita, ja iloksemme mukana oli myös muutamia maisteri- ja kandivaiheen opiskelijoita.

Olemme todella ylpeitä Aalto Research Data Management Networkin ja erityisesti Data-agenttiemme työstä onnistuneiden koulutusten mahdollistamiseksi. Haluamme kiittää kaikkia koulutuksiin osallistuneita ja lisäksi lähettää erityiskiitokset kaikille palautetta antaneille.

Voit seurata YouTube-kanavaamme, niin saat aina tiedon uusista koulutustallenteista. Livekoulutukset jatkuvat taas syksyllä. Syksyn aikataulu rekisteröitymistietoineen päivitetään elokuussa tavalliseen tapaan Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset | Aalto-yliopisto -sivulle.

Toivottavasti näemme taas syksyn koulutuksissa!

Aalto tutkimuspalvelut YouTube-kanava

Hyvä tutkimusdatan hallinta mahdollistaa avoimen tieteen. Aalto-yliopisto tarjoaa palveluita, ohjeita ja tukea tutkijoille datanhallinnassa. Olemme avanneet kaksi kertaa vuodessa järjestettävät koulutussarjamme tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä kaikille ilmaiseksi. Tältä kanavalta löydät tallenteet menneistä koulutuksista.

Tutustu
Image from remote site: www.youtube.com

Lisätietoa Aalto-yliopiston datatuesta

Tutkimusdatan hallinta ja avoin tiede

Tutkimusdatan hyvä hallinta on osa laadukasta tutkimusprosessia ja luo kilpailuetua. Sivu kokoaa Aalto-yliopiston tuen, palvelut ja ohjeet tutkimusdatan hallintaan.

People talking with each other

Data-agentit

Data-agentit ovat tutkijoita, jotka toimivat tutkimusdatan hallinnan asiantuntijoina laitoksillaan ja kouluissaan.

Viisi henkilöä työskentelee pöydän ympärillä / Unto Rautio

Avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan koulutukset

Tarjoamme kaikille avoimia, ilmaisia koulutuksia tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä.

RDM & Open Science Training
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
Kuva: Tima Miroschnichenko, Pexels.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Matalan hierarkian organisaatioissa isoja periaatekysymyksiäkin ratkotaan porukalla Slackissa

Aalto-yliopiston alumni, vieraileva tutkijatohtori Lauri Pietinalho New Yorkin yliopiston Sternin kauppakorkeakoulusta ja Aalto-yliopiston apulaisprofessori Frank Martela selvittivät tuoreessa tutkimuksessa, miten matalan hierarkian organisaatiot käsittelevät yhteisiä toimintaperiaatteita vastakkainasettelutilanteissa ja miten auktoriteetti niissä toimii.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.