Uutiset

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa.
Aalto Squad students on campus
Kuva: Aalto-yliopisto / Aleksi Poutanen

Aalto-yliopiston houkuttelevuus hakijoiden keskuudessa jatkaa kasvuaan. Maaliskuun lopulla päättyneessä kevään toisessa yhteishaussa Aaltoon tuli 20 744 hakemusta. 13 500 hakijan joukosta 8 752 oli asettanut jonkin Aallon hakukohteista ensisijaseksi vaihtoehdokseen. Hakijoiden määrä kasvoi 7% vuoden 2023 kevääseen verrattuna.

“On mahtava nähdä, että yhä useammat ovat kiinnostuneet Aalto-yliopiston tarjoamasta koulutuksesta. Kiitän lämpimästi kaikkia Aaltoon hakeneita ja toivotan onnea loppukevääseen ja valintakokeisiin!” toivottaa Aalto-yliopiston vararehtori Petri Suomala.

Aalto-yliopistossa tekniikan alalla on kaiken kaikkiaan 14 hakukohdetta (pois lukien arkkitehtuurin hakukohteet), joihin tuli yhteensä 11 457 hakemusta. Hakijoita oli 5 786 ja heistä ensisijaisia oli 3 130. Suosituin hakukohde oli tuotantotalous, joka sai 1 281 hakemusta. Tuotantotalouden hakukohde houkutteli 24% enemmän hakemuksia viime vuoteen verrattuna ja oli näin ollen hakemusmäärässä myös Aallon tekniikan alan eniten kasvanut hakukohde.

Kauppatieteiden kandidaattiohjelmaan oli 6 414 hakemusta. Hakijoita oli yhteensä 6 289, joista 3 643 oli asettanut kyseisen ohjelman ensisijaiseksi vaihtoehdoksi.

Taiteiden alan 14 hakukohteeseen hakijoita oli tämän kevään yhteishaussa 1 767, joista ensisijaisena haki 1 396. Arkkitehtuurin ja maisema-arkkitehtuurin hakukohteisiin tuli 1 106 hakemusta kaiken kaikkiaan 897 hakijalta, joista 583 oli ensisijaisia hakijoita. Taiteiden alalla suurimpaan kasvuun ylsi dokumentaarinen elokuva, jossa hakemusten määrä kasvoi 41% viime vuodesta.

Yllä raportoitujen lukujen lisäksi avoimen yliopiston väylän kautta haki tekniikan alalle 62 hakijaa ja kauppatieteiden alalle 42 hakijaa.

Ylioppilastodistus ei ole ainoa ovi korkeakouluopintoihin

Monet tekniikan ja kauppatieteiden aloille hakevat saavat opiskelupaikan todistusvalinnassa, joten keväällä huomio kiinnittyy usein ylioppilastutkinnon arvosanoihin. Todistusvalinta ei kuitenkaan ole ainoa keino tulla valituksi, vaan alkukesän valintakokeet tarjoavat pyrkijöille vaihtoehtoisen reitin korkeakoulumaailmaan. Valintakokeet eivät välttämättä vaadi hakijoilta ylimääräistä pänttäämistä, sillä ne perustuvat usein lukio-opintoihin. Taiteiden alalla ja arkkitehtuurissa opiskelupaikan saaminen vaatii osallistumista pääsykokeisiin. Valintakokeet Aallossa järjestetään 28.5.–13.6. välisenä aikana.

Jos opiskelupaikka ei aukea todistuksella tai valintakokeiden kautta, tekniikan ja kauppatieteiden aloille voi päästä myös avoimen yliopiston opintoja suorittamalla.

“Avoimen yliopiston kurssit ovat erinomainen vaihtoehto todistusvalinnalle ja valintakokeille, sillä niiden perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi. Opintojen kautta voi myös päästä tutustumaan yliopisto-opintoihin ja itseä kiinnostavaan alaan etukäteen. Avoimen yliopiston monipuolinen opetustarjonta sopii ihan kaikille yliopisto-opinnoista kiinnostuneille, vaikka suunnitelmia tutkinnon suorittamiseen ei olisikaan”, Suomala kertoo.

Kauppatieteiden alalle voi lisäksi hakea erityisten saavutusten, kilpailumenestyksen ja SAT tai ACT-testin perusteella. Myös tekniikan alalle voi hakea kilpailumenestysvalinnassa.  

Artikkelissa raportoidut luvut perustuvat heti hakuajan päättymisen jälkeen Opintopolusta saatuihin lukuihin, joten ne voivat muuttua hakemusten käsittelyn myötä. Haku koski suomen- ja ruotsinkielisiä kandidaattikoulutuksia. Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 27.5.2024 ja valintakokeiden tulokset julkaistaan viimeistään 4.7.2024.

Lue lisää valintakokeista ja Avoimen yliopiston väylästä

Valintakokeet Aalto-yliopistossaAvoin yliopisto lukiolaisille ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoille

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Syksyinen kampusalue
Opinnot Julkaistu:

Syksyn 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Syksyn kurssien ilmoittautuminen alkaa aikaisintaan elokuussa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.