Uutiset

Hae Aalto Thesis -projektiin: Kela – Palautepalvelun uudelleenmuotoilu

Miten lisätä lääkäreille suunnatun palautepalvelun tunnettuutta ja käyttäjäystävällisyyttä? Hae mukaan Aalto Thesis -projektiin ratkomaan Kelan haastetta maisterin opinnäytetyön avulla osana monitieteistä tiimiä. Hakuaika tähän projektiin on 9.-23.8.2021.
A smiling woman and man carrying laptops in an office hallway with working people on the background.
Kelan tietopalvelut / kuva: Kela

Projekti:

Kela – Palautepalvelun uudelleenmuotoilu

Partneri

Kansaneläkelaitos (Kela) on julkinen organisaatio sekä tietotalo, joka huolehtii Suomessa asuvien sekä ulkomailla asuvien suomalaisten sosiaaliturvasta eri elämänvaiheissa.

Tausta

Tässä projektissa Kelan toiveena on ymmärtää, miksi lääkäreille suunnattu lääkemääräyspalaute on käyttöasteeltaan matala. Lääkemääräyspalaute on lääkäreille ja hammaslääkäreille (jatkossa lääkäri) suunnattu palvelu, jota kautta he saavat tilastoja ja palautetta sekä omista että kollegoiden määräämistä lääkkeistä viimeiseltä vuodelta. Kela lähettää lääkemääräyspalautteen lääkäreille vuosittain sekä digitaalisessa että paperisessa muodossa.

Kelan haasteena on palautejärjestelmän alhaiseksi jäänyt käyttömäärä lääkärien keskuudessa. Palautejärjestelmän suosiossa on tapahtunut huomattava käänne: ensimmäiset palautteet (vuonna 1997) olivat lääkäreiden mielestä erittäin kiinnostavia, mutta nykyään ainoastaan murto-osa hyödyntää digitaalista palvelua. Palautteiden avulla lääkärit pystyvät lisäämään oman työn tuntemustaan, tietoisuutta lääkekustannuksista sekä vähentämään ongelmallista lääkkeenmääräämistä. Palautteilla on todellista vaikutusta lääkkeiden määräämiseen ja tätä kautta palautteilla on myös yhteiskunnallista painoarvoa.

Yhteistyöprojektin tuloksena Kela toivoo saavansa sovellettavia ratkaisuja palautejärjestelmän tunnettuuden vahvistamiseksi ja järjestelmän asiakaslähtöisyyden kasvattamiseksi. Miten palautepalvelu toimisi nykyistä paremmin tulevaisuudessa?

Projektin teemat ja esimerkkejä tutkimuskysymyksistä

Minkä kysymyksen sinä haluaisit opinnäytetyölläsi ratkaista? Minkä uniikin näkökulman tuot projektiin? Kerro lisää hakemuksessasi!

Yhteistyöprojektin tuloksena toivomme saavamme rohkeita ja uudenlaisia ratkaisuja palautejärjestelmän tunnettuuden vahvistamiseksi.

Leena Saastamoinen, tutkimuspäällikkö, Kela

Soveltuvuus ja osaaminen:

Projektin haku on avoin kaikille Aalto-yliopiston maisterivaiheen opiskelijoille. Projektiin soveltuvia osaamisalueita voivat olla esimerkiksi:

 • Palvelumuotoilu
 • Tietojohtaminen
 • Digitaaliset alustat
 • Viestintä
 • Tiedon visualisointi
 • Valokuvaus
 • Taide
 • Palautteet ja arviointi

Projektin kieli:

 •  suomi

Opiskelijatiimin koko:

 • 3 maisteriopiskelijaa Aallon eri aloilta

Hakuohjeet:

 • Haku projektiin Kela - Palautepalvelun uudelleenmuotoilu on käynnissä 9.-23.8.2021. Haku päättyy maanantaina 23.8. klo 16:00
 • Lue lävitse Aalto Thesis Student FAQ ennen hakemuksen lähettämistä
 • Hakulomakkeen Aalto Thesis -projektiin löydät täältä. Muistathan kirjoittaa lomakkeeseen projektin nimen ja pyytää opinnäytetyösi valvojalta luvan osallistua projektiin
 • Opiskelijavalinnat projektiin tehdään akateemisten ja soveltuuvuuskriteerien perusteella ja Aalto-yliopisto vastaa valintaprosessista
 • Tiedotamme kaikkia hakijoita hakuprosessin etenemisestä hakuajan umpeuduttua

Projektin aikataulu:

 • Projekti alkaa syyskuussa 2021 opiskelijoiden ja Aalto Thesis -tiimin orientaatiotapaamisella 13.9. ja jatkuu Kick-Off -tapaamisella Kelan kanssa 21.9.
 • Opiskelijan odotetaan osallistuvan projektiin ja oman opinnäytetyön edistämiseen täysipäiväisesti
 • Projekti päättyy noin kuusi kuukautta Kick-Off -tapaamisen jälkeen, jolloin opinnäytetöiden ja projektin yhteenvedon tulee olla valmiita
  • Projektin päätöspäivä sovitaan Kick-Off -tapaamisessa

Kysymyksiä tai ongelmia?

 • Miten koronavirus vaikuttaa projektiin? Aalto Thesis -ohjelma pyörii ikävästä tilanteesta huolimatta pääosin normaalisti, lue lisää täältä
 • Ota tarvittaessa yhteyttä Aalto Thesis -yhteyshenkilö Silva Saulioon

Aalto Thesis

Aalto Thesis on monitieteinen ohjelma maisterin opinnäytetyön tekemiseen työelämäkumppanille. Käytännössä Aallon eri koulujen opiskelijoista kootaan 2-4 hengen tiimejä, joissa ratkotaan työelämäkumppanin asettamaa haastetta opinnäytetöiden avulla.

Aalto myöntää ohjelmaan valituille opiskelijoille 5 000 € apurahan elämisen kuluihin. Apuraha ei vaikuta Kelan opintotukeen. Voit lukea lisää Aalto Thesis -projekteista opiskelijan oppaasta.

Aalto Thesis -tiimi

Laura Sivula

Laura Sivula

Projektipäällikkö
Takaisin etusivulle
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Opiskelijoita kävelemässä vihreiden puiden alla
Opinnot Julkaistu:

Lahjoitukset mahdollistavat kaikille opiskelijoille opiskeluvaihtoon lähtemisen

Kansainvälinen opiskelijavaihto on oleellinen osa monen Kauppakorkeakoulun opiskelijan opintoja.
Photo of a bolometer
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kvanttitieteilijät onnistuivat mittaamaan mikroaaltosäteilyn tehon ennennäkemättömällä tarkkuudella

Tutkijat uskovat, että uusi laite voi mullistaa mikroaaltosäteilyn mittaamisen ja on huima harppaus kvanttiteknologialle.
Students Jenna Liinamaa, Pihla Päivänsalo and Teemu Koskiahde from the Prodeko Guild.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tuotantotalouden opiskelijat ja alumnit muodostavat ainutlaatuisen yhteisön

Tuotantotalouden opiskelijoiden, alumnien ja laitoksen tiivis yhteistyö huipentuu vuosittain Prodeko-seminaarissa.
Art For All -festivaali järjestetään elokuussa Kalasataman asuinkortteleissa
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Art For All -festivaali Kalasataman asuinkortteleissa elokuussa – hae mukaan!

Art For All -festivaali etsii taiteilijoita – hae 12.6. mennessä!