Uutiset

Hackathonissa etsitään ratkaisuja koodaripulaan, ilmastonmuutokseen ja töissä jaksamiseen

Tuotantotalouden Prodeko-yhteisön järjestämässä tapahtumassa puhutaan myös rakennusalan vastuullisuudesta, merkityksellisestä liiketoiminnasta ja yritysten nettovaikutuksesta.
Prodeko-seminaari 2018. Kuva: Olli Kiikkilä.
Prodeko-seminaari 2018. Kuva: Olli Kiikkilä.

Tuotantotalouden killan Prodekon järjestämän seminaarin pääpuhujia ovat Sitran yliasiamies ja Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kosonen, The Upright Projectin toimitusjohtaja Annu Nieminen ja Firan toimitusjohtaja Jussi Aho.

Kosonen tarkastelee puheenvuorossaan merkityksellisen liiketoiminnan kehittymistä viimeisen kymmenen vuoden aikana Sitran näkökulmasta. Nieminen kertoo yrityksensä tavasta mallintaa yritysten yhteiskunnallista nettovaikutusta ja Aho siitä, miten huonosta rakennuskannasta on tullut jo kansanterveydellinen ja -taloudellinen ongelma – ja miten ongelma voidaan ratkaista muutoksella kohti eettisesti kestävää ja läpinäkyvää toimintaa.

Seminaarissa järjestetään myös Prodeko Purpose Hackathon, jossa kehitetään pienryhmissä ratkaisuja ruokahävikkiin, ilmastonmuutokseen, työssä jaksamiseen ja koodaajapulaan. Hackathon-haasteiden takana on kolme startup-yritystä: elintarviketuotteiden poisto- ja jäännöserien kuluttajamyyntiin erikoistunut Fiksu Ruoka, digitaalista psyykkisen terveydenhuollon klinikkaa ylläpitävä Meru Health ja hackathoneja järjestävä Junction, joka levittää koodauksen ilosanomaa.

Seminaarissa kuullaan myös Heikki Koposen puheenvuoro Prodekon elinikäisen oppimisen projekteista ja kursseista. Professori Timo Vuori kertoo siitä, miten Aalto-yliopiston uudessa strategiaprosessissa huomioidaan ekologiset arvot.

Seminaari alkaa klo 12.00 Kandidaattikeskuksen seminaarisalissa U2, Otakaari 1. Seminaarin kaikille avoin osuus päättyy klo 16.15.

Tarkempi aikataulu:

klo 12.15 Jussi Aho: vastuullisuus rakennusliiketoiminnassa
klo 12.45 Annu  Nieminen: yritysten yhteiskunnalliset nettovaikutukset
klo 13.15 Heikki Koponen: elinikäinen oppiminen
klo 15.15 Mikko Kosonen: merkityksellisen liiketoiminnan kehitys
klo 15.45 Timo Vuori: ekologiset arvot Aallon strategiaprosessissa

Prodeko-seminaari on järjestyksessään neljäs, ja tapahtuma toteutetaan yhteistyössä tuotantotalouden laitoksen, Prodekon alumnien ja kiltalaisten kanssa.

Lisätietoja:

Tua Videman
Tuotantotalouden opiskelija
Aalto-yliopisto
[email protected]
puh. 040 419 0307

Risto Rajala
Professori, tuotantotalouden laitoksen johtaja
Aalto-yliopisto
[email protected]
puh. 040 3538140

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Suvi Helko and Tiina Pylkkönen from Oasis of Radical Wellbeing at the Wellbeing on a Sustainable Campus event
Kampus Julkaistu:

Kohti sosiaalista kestävyyttä Aallossa

Aalto-yhteisö keskusteli sosiaalisen kestävyyden konseptista Earth Hour -viikon Hyvinvointia kestävällä kampuksella -tapahtumassa.
Keltainen viljapelto ja sininen taivas
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus: Lisääntyneet sään ääri-ilmiöt heikentävät eri viljelykasvien satoja maailmanlaajuisesti, vehnä suurin kärsijä

Viljelijöiden riski kohdata sään ääri-ilmiö kasvoi tutkimusjaksolla joka puolella maailmaa.
Audience in smaller tables listening to senior university lecturer Leena Lankoski
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumassa jaettiin näkemyksiä kestävästä kehityksestä ja strategiasta

Kestävä kehitys ja strategia olivat aiheina Aalto Alumni Strategy Circlen toisessa after work -tilaisuudessa 8.3.2023.
Illustration: Juuli Miettilä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avattaria ja aitoja kohtaamisia

Aalto-yliopiston tutkijat ovat tutkimushankkeissaan mukana luomassa uudenlaista neuvolaa ja myönteistä synnytyskokemusta. Visioissa huomioidaan teknologian luomat mahdollisuudet, kuten synnytyksen simulointi kolmiulotteisessa videokonferenssissa avattaren eli virtuaalihahmon välityksellä. Toisaalta tutkijat mielellään säilyttäisivät parhaat käytänteet menneestä, kuten perinteisen neuvolakortin, aidot kohtaamiset sekä rotinat, vierailut katsomaan vastasyntynyttä ruokalahjojen kera.