Uutiset

EU-rahoitusta kansainväliseen maisteriohjelmayhteistyöhön

Aalto-yliopisto menestyi jälleen Euroopan komission kevään Erasmus Mundus Joint Master Degrees hankehaussa kahden ohjelman voimin.
Coaching and guidance of work training meeting / Photographer Unto Rautio

Perustieteiden korkeakoulun koordinoima SECCLO - Master's programme in Security and Cloud Computing -ohjelma sai jatkorahoituksen uudelle hankekaudelle:

"SECCLO-ohjelma on jatkumo yli 10 vuotta toimineelle Erasmus Mundus ohjelmalle NordSecMob-Master’s programme in Security and Mobile Computing, josta valmistui yhteensä yli 200 opiskelijaa. SECCLO-ohjelma sai ensimmäisen Erasmus Mundus rahoituksen vuonna 2018. Nyt myönnetty rahoitus seuraavalle neljälle vuodelle mahdollistaa yli 80 opiskelijan rekrytoinnin ja apurahat. Konsortiossa on mukana myös yrityksiä ja tutkimuslaitoksia seitsemästä maasta, ja pyrimme laajentamaan ja syventämään yritysyhteistyötä aktiivisesti", kertoo Eija Kujanpää oppimispalveluista. Kujanpää on ohjelman koordinaattori. SECCLO-ohjelman johtajana toimii professori Tuomas Aura.

Yhteistyötä alan johtavien yliopistojen kanssa

Sähkötekniikan korkeakoulu on mukana konsortiossa, joka sai rahoituksen Joint International Master in Smart Systems Integrated Solutions -ohjelmaan.

"Ohjelmamme on jatkoa jo aiemmin menestyksellä toimineelle EMJMD Smart Systems Integration maisteriohjelmalle. Uudessa ohjelmassa Aalto-yliopisto korvaa Heriot-Watt-yliopiston, joka joutui Ison-Britannian EU-eron myötä jäämään koulutuksesta virallisena jäsenenä pois", kertoo professori Mervi Paulasto-Kröckel Sähkötekniikan korkeakoulusta. Paulasto-Kröckel on ohjelman vastuuprofessori. Ohjelma yhdistää älykkäiden anturijärjestelmien ja mikrosysteemitekniikan opetusta kolmesta alan johtavasta yliopistosta.

Voimakkaasti miniatyrisoituja älykkäitä järjestelmiä tarvitaan kaikkialla ympäristössämme – ne integroivat anturiverkkojen havainnoinnin, datan käsittelyn ja kommunikaation, aktuaation sekä energian tuoton ja taltioinnin itsenäisiksi 3D-systeemeiksi.

Sähkötekniikan korkeakoulun ohjelmaa koordinoi University of South-Eastern Norway ja partnerina on Aallon lisäksi Budapest University of Technology and Economics. Perustieteiden korkeakoulun ohjelman yhteistyöyliopistot ovat KTH, NTNU, DTU, Tarton yliopisto ja EURECOM Ranskasta.

Yhden Erasmus Mundus -ohjelman rahoitus on yli neljä miljoonaa euroa, hankekausi kattaa neljä opiskelijasisäänottoa. Ohjelmat ovat korkeatasoisia, kansainvälisen yliopistokonsortion järjestämiä yhteisohjelmia. Ohjelmaan sisältyy opintoja vähintään kahdessa eri maassa. Parhaille opiskelijoille on tarjolla erittäin hyvät apurahat. Aalto-yliopistossa on nyt yhteensä neljä Erasmus Mundus maisteriohjelmaa.

Euroopan unionin Erasmus+-ohjelman tuella.

EU:lta neljä miljoonaa euroa tietoturvan ja pilvipalveluiden maisteriohjelmalle

Aalto-yliopisto sai Euroopan komissiolta nelivuotisen rahoituksen tietoturvan ja pilvipalvelujen SECCLO-maisteriohjelmalle. Ohjelmaa koordinoi Aalto toimien yhteistyössä viiden eurooppalaisen yliopiston, lukuisten yritysten ja tutkimuskeskusten kanssa.

Lue lisää
SECCLO

Aalto menestyi EU:n Erasmus Mundus -haussa: kaksi uutta ohjelmaa

Aalto-yliopisto oli mukana kahdessa Euroopan komission vuoden 2019 Erasmus Mundus -hankehaussa ja molemmat hakemukset saivat rahoituksen.

Lue lisää
Aalto University, photo Unto Rautio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.