Uutiset

Alumni Julia Romanyuk: Mikkelin kampukselta valmistuvilla on erityinen etulyöntiasema

Voimistelu-ura opetti moninkertaiselle suomenmestarille ja Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumnille Julia Romanyukille monia taitoja, jotka ovat olleet arvokkaita myös urheilun ulkopuolella: ”Olen soveltanut näitä käytännön taitoja kuten ajanhallintaa ja korkeaa motivaatiota opiskeluissani ja henkilökohtaisessa elämässäni.”
BScBA alumna Julia Romanyuk sitting in front of mountain landscape

Olen Julia Romanyuk. Aalto-yliopistosta valmistuttuani olen työskennellyt liikkeenjohdon konsulttina Accenturella. Työssäni keskityn auttamaan vähittäiskaupan ja kulutustavaroiden parissa toimivia yrityksiä erilaisissa projekteissa uuden liiketoiminnan perustamisesta markkinointitoimintojen muutokseen.

Mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja milloin?

Aloitin opinnot International Business -kandidaattiohjelmassa Mikkelin kampuksella vuonna 2013 ja jatkoin suoraan Strategy-maisteriohjelmaan Otaniemen kampukselle. Ohjelma oli Aallon Kauppakorkeakoulun ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun monitieteinen ohjelma, mikä teki siitä ainulaatuisen. Lisäksi suoritin CEMS-tutkinnon, joka tuntui luonnolliselta jatkumolta kansainvälisen liiketoiminnan opinnoilleni Mikkelissä.

Miksi halusit opiskella kauppatieteitä ja mikä sai sinut hakemaan Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampukselle?

Lukion jälkeen tiesin kaksi asiaa: 1) Haluan opiskella koko tutkintoni englanniksi ja 2) haluan opiskella Aalto-yliopistossa. Näin ollen opiskelupaikakseni valikoitui Mikkelin kampus. Minua kuitenkin hieman arvelutti, olisiko Mikkelissä varsinaista yliopistokampusta, joten menin käymään siellä äitini kanssa. Käynnin aikana tapasin koulun henkilökuntaa sekä ihastuttavan professori Paurav Shuklan, joka sai minut lopulta vakuuttumaan siitä, että opiskelu Mikkelissä on erinomainen valinta. 😊
 

Ryhmätyöskentely opintojen aikana kehittää tiimityötaitoja ja lisää yhteistyöhön liittyvien kulttuuristen näkökohtien ymmärtämistä.

Julia Romanyuk, BScBA-ohjelman alumni

Olet entinen ammattiurheilija. Miten urheilutaustasi vaikutti opintojesi tai urasi valintaan, ja mitä etua taustastasi on ollut urallasi?

Urheilu-urani rytmisessä kilpavoimistelussa on opettanut minulle monia käytännön taitoja, joita olen voinut soveltaa opinnoissani ja elämässäni muutenkin. Näitä ovat esimerkiksi ajankäytön tehokas hallinta, motivaation pitäminen korkealla sekä kyky pyytää apua.

Urheilu-urani päätyttyä haaveilin työskentelystä Olympiakomiteassa tai jonkinlaisessa urheilujärjestössä. Kuitenkin keskusteltuani useiden mentoreiden kanssa päätin ensin kartuttaa kokemusta urheilun ulkopuolelta ja sitten soveltaa sitä urheiluhallinnon tehtävissä myöhemmin elämässäni.

Tällä hetkellä toimin vapaaehtoisjäsenenä Rytmisen voimistelun kehitysryhmässä Suomen Voimisteluliitossa, ja sitä kautta minulla on mahdollisuus pysyä yhteydessä minulle rakkaaseen lajiin.

Portrait of the BScBA Alumna Julia Romanyuk

Kuinka päädyit nykyiseen työhösi ja millaisia tehtäviä työhösi sisältyy?

Aloitin urani liikkeenjohdon konsulttina jo opiskeluaikoinani Aallossa ja CEMSissä. Liikkeenjohdon konsultointi oli minulle luonnollinen uravalinta, sillä nautin projektityöskentelystä, ongelmanratkaisusta ja vaihtelevasta työympäristöstä.

Liikkeenjohdon konsultoinnin projektipäällikkönä toimiessani ensisijainen tehtäväni on johtaa projektitiimejä, jotka koostuvat konsulteista sekä asiakaspuolen projektijäsenistä. Olen myös kahden analyytikon uraohjaaja, ja pidän tätä mentorointiroolia erittäin palkitsevana ja motivoivana. Lisäksi vastaan myös myynnin tuesta sekä asiakastilien kehittämisestä.

Miten kuvailisit International Business -kandidaattiohjelmaa?

Mielestäni International Business on Aallon ainutlaatuisin kandidaattitason kauppatieteiden ohjelma. Moduuleihin perustuva opetus, erinomaiset kansainväliset vierailevat luennoitsijat ja tiivis yhteishenki luovat "Mikkeli-kuplan", jossa voit haastaa itsesi älyllisesti sekä luoda tiiviitä, elinikäisiä ystävyyssuhteita.

Mikä oli opinnoissasi erityisen tärkeää tai mikä oli hyödyllisintä uraasi ajatellen?

Moduuleihin perustuva opetus yhdessä säännöllisen ryhmätyöskentelyn ja esitysten pitämisen kanssa on erinomainen "esikoulu" ajatellen uraa liikkeenjohdon konsultoinnin tai yleensäkin liiketoiminnan parissa.

Opetussuunnitelman intensiiviset kolmen viikon moduulit edellyttävät opiskelijoilta nopeaa aihepiirien hahmottamista ja niiden soveltamista ryhmätöissä.

Ryhmätyöskentely kehittää tiimityötaitoja ja lisää yhteistyöhön liittyvien kulttuuristen näkökohtien ymmärtämistä. BScBA-ohjelma kehittää myös esiintymistaitoja erittäin tehokkaasti. Jokainen opiskelija pitää esityksen kolmen viikon välein, mikä tarjoaa erityisen etulyöntiaseman Mikkelin ohjelmasta valmistuville opiskelijoille.
 

Lue lisää Julian urapolusta LinkedInissä.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

More stories from Mikkeli Campus

Here you can find more inspiring stories from our students, alumni, faculty and staff.

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Elli Jauhiainen

Elli Jauhiaisen mielestä parasta International Business -kandidaattiohjelmassa on mahdollisuus oppia työskentelemään monikulttuurisessa ympäristössä: ”On todella kiehtovaa oppia tuntemaan muiden yrityskulttuurien etikettiä ja tapoja.”

Student of the BScBA Program Elli Jauhiainen

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Johan Salim

International Business -kandidaattiohjelman opiskelija Johan Salim arvostaa niitä tärkeitä taitoja, joita on oppinut opiskellessaan Mikkelissä: ”Täältä saa kaikki tarvittavat eväät unelmiensa uran rakentamista varten.”

2nd year student of the BScBA Programme Johan Salim is standing outside in sunny weather with a big smile on his face.

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Ni Nguyen

International Business -kandidaattiohjelmassa opiskelu on tuonut Ni Nguyenille lisää itseluottamusta: ”Puheiden pitäminen oli ennen suurin pelkoni, mutta nykyään tärisevästä äänestä ja jäykästä olemuksesta ei ole tietoakaan.”

BScBA Program student Ni Nguyen

Kauppakorkeakoulun opiskelijatarina: Osama Hamoud

International Business -kandidaattiohjelman kolmannen vuosikurssin opiskelija Osama Hamoud ei aikaisemmin uskonut voivansa asua poissa kotoa kovin kauaa: ”Vaikka olen tuhansien kilometrien päässä kotoa Kairosta, tuntuu Mikkeli kodilta mahtavan yhteisömme ansiosta.”

BScBA student Osama Hamoud riding a horse back home in Egypt.

Alumni Satu Strömberg: Perinteiset uratikkaat eivät ole ainoa oikea tapa edetä

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumnin Satu Strömbergin ura ei ole noudattanut perinteistä kauppatieteiden opiskelijan polkua: ”Rohkaisen kaikkia löytämään oman polkunsa. Etsi omat vahvuutesi ja mene sinne, minne intohimosi sinut vie. Oppiminen on elinikäinen prosessi ja tiedät vasta sitten, minne tiesi kulkee, kun otat yhden askeleen toisen perään.”

Mikkeli Campus alumna Satu Strömberg

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Aviopari Mia Hoang ja Juhana Polso

International business -kandidaattiohjelma ei ole pelkästään ainutlaatuinen opiskelumahdollisuus, vaan samalla voi jopa tavata tulevan puolisonsa. Alumnimme Mia Hoang ja Juhana Polso tapasivat opiskellessaan BScBA-ohjelmassa, ja Mikkelin opintojen jälkeen he molemmat yhdistivät liiketalouden ja teknologian opinnot University of Nebraska -yliopistossa.

BScBA Program alumni Mia Hoang and Juhana Polso

Vieraileva luennoitsija Barbara Edwards: “Kulttuurinen monimuotoisuus rikastuttaa kaikkien yliopistokokemusta.”

Vanhemmalla yliopistonlehtori Barbara Edwardsilla (MAcc, CPA, CA, EdD) on ollut pitkä ja menestyksekäs opetusura. Hänen kotiyliopistonsa Simon Fraser University (Vancouver, Kanada) myönsi hänelle mm. arvostetun TD-Canada Trust Teaching Award -palkinnon. Tämän tunnustuksen saaja valitaan kollegoiden ja opiskelijoiden ehdotusten perusteella. Ennen opetustyön aloittamista SFU-yliopistossa Edwards työskenteli Senior Tax Managerina KPMG-organisaatiossa.

Senior Llecturer Barbara Edwards

Vieraileva professori Paurav Shukla: “Näen BScBA-opiskelijoiden muutoksen itsevarmoiksi, ahkeriksi ja tunnollisiksi johtajiksi.”

Markkinoinnin professori Paurav Shukla on Digital & Data-Driven Marketing -laitoksen johtaja Southampton Business School -kauppakorkeakoulussa. Hänellä on laajaa akateemista kokemusta ja osaamista eri toimialoilta, ja hän on tarjonnut koulutusta sekä konsultointia monenlaisille yrityksille ja organisaatioille niin Euroopassa, Aasiassa kuin Pohjois-Afrikassakin. Shuklan opiskelijat ovat edustaneet kaikkiaan yli 60 eri kansallisuutta.

Professor of Marketing Paurav Shukla
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!
Yhteistyö Julkaistu:

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Rahastolla aktivoidaan opiskelijoiden yhteisiä projekteja yhdeksän Unite!-yliopiston välillä.
Picture of the themes of this course
Opinnot Julkaistu:

Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) neljännessä jaksossa

Suosittu Mind & Study - Hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki (3op) järjestään 4. jaksossa suomeksi ja englanniksi!
Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.
Flowers
Opinnot Julkaistu:

Kesän 2024 avoimen yliopiston kurssit on nyt julkaistu

Löydät nyt kurssivalikostamme kesäkauden kurssit, joiden ilmoittautuminen alkaa maaliskuussa tai toukokuussa.