Aalto-yliopiston sijoitussalkun tuotto oli 15,5 % vuonna 2019

Aalto-yliopiston sijoitussalkun keskimääräinen vuosituotto on ollut sijoitustoiminnan alusta lukien 5% kulujen jälkeen. Sijoittaminen aloitettiin vuonna 2010 .
Vuonna 2019 tuotto oli +15,5 %, kun se vuonna 2018 oli -6,0 %. Sijoitussalkun markkina-arvo oli vuoden 2019 lopussa 1 142 miljoonaa euroa (983 miljoonaa euroa vuoden 2018 lopussa). Viime vuonna sijoitussalkun kertyneestä reaalituotosta käytettiin 4 miljoonaa euroa yliopiston toiminnan rahoittamiseen.
Vuoden 2019 lopussa sijoitussalkusta 30% oli korkosijoituksissa, 57 % osakesijoituksissa ja 14 % hajauttavissa strategioissa, joiden osuutta on lisätty vuoden aikana sijoitusstrategian mukaisesti. Vuoden 2018 lopussa vastaavat luvut olivat 37 %, 52 % ja 11 %.
Vuonna 2019 sekä korko- että osakesijoitusten tuotot olivat erittäin hyviä. Vuoden alussa markkinat palautuivat voimakkaasti edellisvuoden markkinalaskusta, ja vuoden loppua kohden osakemarkkinat nousivat kaikkien aikojen ennätyslukemiin. Keskuspankkien kevyt rahapolitiikka sekä hälventyneet huolet poliittisista riskeistä ja kauppasodasta olivat tärkeimpiä markkinoiden ajureita vuoden aikana. Osakemarkkinoilla nähtiin vuoden aikana muutamia korkeamman volatiliteetin hetkiä, joista kuitenkin palauduttiin nopeasti.
Valtaosa salkun tuottovaikutuksesta tuli osakeriskistä. Myös yrityslaina-, korko- ja valuuttariskin tuottovaikutus oli positiivinen. Hajauttavien strategioiden tuottovaikutus jäi marginaalisesti negatiiviseksi systemaattisten riskipreemiostrategioiden heikon tuoton vuoksi.

Luvut tilintarkastamattomia.
Lisätietoja:
Sijoitusjohtaja Iivo Paukkeri
Aalto-yliopisto
puh. 050 599 0906
[email protected]
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa
"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat
Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta
Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.