Uutiset

Aalto-yliopiston alumnit ja ystävät kokoontuivat New York Cityyn tutustumaan osaketuottojen ennustettavuuteen

Tapaaminen järjestettiin Suomen pääkonsulaatissa New York Cityssä 6. helmikuuta.
Aalto alumni meet and greet in New York 6.2.2023
Aallon alumnien ja ystävien tapaaminen Suomen pääkonsulaatissa New Yorkissa 6.2.2023

Alumnit tekniikan, talouden ja taiteen ja muotoilun aloilta sekä Aalto-yliopiston ja Suomen ystävät kokoontuivat Suomen pääkonsulaatissa New York Cityssä 6. helmikuuta 2023. Kauppakorkeakoulun dekaanin Timo Korkeamäen järjestämä tilaisuus seurasi koulun edellisen dekaanin New Yorkissa vuosina 2016 ja 2018 pitämiä samankaltaisia alumnitapaamisia.

Tapaamisen isäntä, Suomen pääkonsuli, suurlähettiläs Jarmo Sareva, avasi tilaisuuden kertomalla, mitä suomalaisten yritysten on tehtävä menestyäkseen USA:n hyvin monimuotoisilla markkinoilla. Suurlähettiläs Sareva korosti muun muassa henkilökohtaisten suhteiden ja myönteisten vaikutelmien merkitystä yritysten edetessä Yhdysvaltojen markkinoille.

Aalto alumni listening to Jarmo Sareva.
Suomen pääkonsuli, suurlähettiläs Jarmo Sareva avasi tilaisuuden.
Aalto alumni listening to Timo Korkeamäki in New York 6.2.2023
Dekaani Korkeamäki kertoi Aalto-yliopiston kuulumiset.

Dekaani Korkeamäki kertoi Aalto-yliopiston uusimmat uutiset nostaen esiin Aallon eri tutkimusalojen vaikuttavia globaaleja rankingeja, yliopiston elinvoimaista yrittäjyysekosysteemiä ja vahvaa keskittymistä kestävyyskysymyksiin. Hän esitteli myös Kauppakorkeakoulun viimeisimpiä kehityskulkuja, kuten Otaniemeen siirtymisen hyötyjä, korkeakoulun opinto-ohjelmien houkuttelevuutta mahdollisille opiskelijoille sekä kansainvälistä ulottuvuutta. Hän myös kiitti lämpimästi alumneja heidän tuestaan.

Professori Matti Suominen (tällä hetkellä vieraileva professori Whartonissa) piti esityksen hitaasti liikkuvasta pääomasta ja osaketuottojen ennustettavuudesta (Slow-moving Capital and Predictability of Stock Returns). Hän osoitti muun muassa sen, miten osakemarkkinoilla historiallisesti kaikki tuotot ovat kertyneet vain muutaman päivän aikana ennen kuukaudenvaihdetta ja sen jälkeen, johtuen esimerkiksi eläkerahastojen ja muiden laitosten kuukauden lopun maksusykleistä. Tutkimustulokset ovat merkittäviä, sillä pelkästään Yhdysvalloissa eläkerahastot menettävät 30 miljardia Yhdysvaltain dollaria vuodessa siksi, että ne myyvät paljon osakkeita juuri ennen tätä hyvän tuoton jaksoa. 

Aalto alumni in New York listening to Matti Suominen 6.2.2023
Professori Matti Suominen piti esityksen hitaasti liikkuvasta pääomasta ja osaketuottojen ennustettavuudesta.

Esitysten jälkeen niistä keskusteltiin vilkkaasti. Osallistujat jakoivat myös useita hyviä ehdotuksia tuleviksi tapahtumiksi ja toimintamuodoiksi Aalto-yliopiston yhteisön rakentamiseksi ulkomailla sekä takaisin antamisen kulttuurin (Culture of Giving Back) kehittämiseksi. Takaisin antaminen on paljon edistyneempää Yhdysvalloissa kuin Suomessa.

Aalto-yliopiston tavoite on rakentaa alumniyhteisöään aktiivisesti maailmanlaajuisesti. Viimeisten kahdeksan vuoden aikana (pandemiaa lukuun ottamatta) Kauppakorkeakoulun dekaani on järjestänyt alumnitapahtumia New Yorkissa, Soulissa, Brysselissä, Singaporessa, Palo Altossa, Lontoossa, Tukholmassa, Stanfordin yliopiston kampuksella ja Moskovassa. Ennen pandemiaa, yliopiston rehtori ja vararehtori tapasivat Aallon alumneja New Yorkissa, San Franciscossa ja Los Angelesissa. 

Lisätietoja:
Jonna Söderholm, päällikkö, Ulkoiset suhteet, Kauppakorkeakoulu
[email protected]

Graduation Party 2022

Alumneille

Alumnina olet tärkeä osa Aalto-yhteisöä. Tervetuloa mukaan kehittymään, osallistumaan ja verkostoitumaan!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
Henry Tirri. Kuva: Terhi Ollikainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henry Tirri: Teknologialiiketoiminnan skaalaaminen vaatii vahvaa strategista ja psykologista osaamista

Hyvä professori tai liiketoimintajohtaja jakaa viisautta, joka karttuu vain vuosien myötä.
Aallon osasto Slushissa
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Viisi asiaa, jotka päättäjien tulisi tietää yliopistojen vaikuttavuudesta

Yliopistot unohtuvat usein, kun puhutaan taloudellisesta kilpailukyvystä. Ei kannattaisi – me kerromme miksi.