Aalto-yliopisto mukana perustamassa kahta uutta EIT-innovaatioverkostoa

Aalto-yliopisto on mukana perustamassa kahta uutta Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin (EIT) verkostoa – EIT Manufacturing ja EIT Urban Mobility. EIT myöntää kummallekin verkostolle noin 400 miljoonaa euroa toimintarahaa ensimmäiselle seitsenvuotiskaudelle.
“Innovaatiot, koulutus ja yhteistyö ovat oleellisia tekijöitä pyrittäessä kohti parempaa tulevaisuutta. EIT on tärkeä osa Aalto-yliopiston kansainvälistä ekosysteemiä, ja olemme nyt ilahduttavasti mukana jo kuudessa EIT-verkostossa”, toteaa Janne Laine, Aalto-yliopiston uusi innovaatioista vastaava vararehtori.
”Olemme erittäin innostuneita yhteistyöstä uusissa EIT-verkostoissa, joiden tavoitteena on vastata suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin. Meillä on useita vahvoja tutkimusryhmiä uusien EIT-verkostojen aloilla” sanoo palvelupäällikkö Marja-Leena Markkula Aalto-yliopiston EIT- ja platform-palveluista.
EIT Urban Mobilityn tavoitteena on viihtyisämpi ja toimivampi kaupunkielämä kehittämällä kestävän kehityksen mukaista älykästä ja turvallista liikkumista kaupungeissa. Verkostossa on mukana 48 yhteistyökumppania: 13 kaupunkia, 17 toimialakumppania sekä 18 yliopistoa ja tutkimuskeskusta Euroopasta ja muualta. Barcelonan yliopisto koordinoi yhteistyötä. Suomesta mukana ovat Aalto-yliopiston lisäksi Helsingin kaupunki sekä Forum Virium Helsinki.
Valmistuksen ja tuotannon innovaatiot tehdään Euroopassa
EIT Manufacturing -verkostossa on mukana 59 tunnettua yritystä, yliopistoa ja tutkimuslaitosta. Tutkimusalue kattaa tuotteen koko elinkaaren ja arvoketjun. Aalto-yliopisto on ainoana toimijana Suomesta mukana verkostossa.
Verkoston tavoitteena on tehdä eurooppalaisesta toimintatavasta globaali malli valmistukseen ja tuotantoon liittyvissä innovaatioissa. Se haluaa edistää teknisten innovaatioiden nopeampaa ja tehokkaampaa käyttöönottoa ja viedä samalla eurooppalaisia arvoja maailmalle.
Verkoston tavoitteena vuoteen 2030 mennessä on muun muassa, että 50 000 ihmisen osaaminen on päivitetty, on syntynyt tuhat uutta start-up-yritystä, markkinoille on tuotu 360 uutta tuotetta ja palvelua, tuotantoyhtiöistä yli 60 prosenttia on omaksunut kestävän kehityksen mukaiset valmistus- ja tuotantomenetelmät, ja että tuotannossa kierrätysmateriaalin käyttöaste on yli 30 prosenttia.
Aalto-yliopisto on mukana kuudessa EIT-innovaatioverkostossa, jotka ovat EIT Digital, EIT Raw Materials, EIT Climate, EIT InnoEnergy, EIT Urban Mobility and EIT Manufacturing.
Lisätietoja:
EIT announces two winning innovation communities in manufacturing and urban mobility: https://eit.europa.eu/newsroom/eit-announces-two-innovation-communities-manufacturing-urban-mobility
EIT Urban Mobility: https://eit.europa.eu/eit-community/eit-urban-mobility
EIT Manufacturing: https://eit.europa.eu/eit-community/eit-manufacturing
EIT Services in Aalto University: https://www.aalto.fi/aalto-eit-services/eit-funding-to-support-european-innovators
Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti (EIT) tukee yritysten ja koulutus- ja tutkimuslaitosten yhteistyötä innovoinnin ja yrittäjyyden edistämiseksi EU:ssa. EIT on riippumaton EU-elin, jonka tavoite on parantaa Euroopan innovointikykyä tukemalla yrittäjyyttä ja uusia ideoita.
- Julkaistu:
- Päivitetty:
Lue lisää uutisia
"On erityisen hienoa tajuta, että jotain omin käsin tehtyä lentää joku päivä avaruudessa!" Aalto-yliopistossa rakennetaan kolmatta opiskelijasatelliittia
Aalto-3-satelliittia rakentava tiimi pääsi testaamaan satelliittia Euroopan avaruusjärjestön testausohjelmassa.Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa
Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän
Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.