Uutiset

Aalto Sustainability Hub lanseeraa uuden Green Nudge Team -ohjelman opiskelijoille

Green Nudge Team -ohjelma hakee opiskelijoita, jotka haluavat edistää kestävää kehitystä Aalto-yliopistossa merkityksellisen ja käytännöllisen tiimitoiminnan kautta.
Green nudges illustration, two people walking on a dirt road in a park

Aalto Sustainability Hub lanseeraa uuden Green Nudge Team -ohjelman, jonka tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa kestävään kehitykseen Otaniemen kampuksella. Ohjelman nimi juontuu ”green nudge” sanasta, jolla kuvataan pieniä muutoksia toimintaympäristössä, jotka hellävaraisesti ohjaavat tekemään kestävämpiä valintoja. Ohjelma lanseerataan yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja Aalto-yliopistokiinteistöt oy (ACRE) kanssa.

”Nudging on positiivinen tapa saada aikaan muutosta ja kannustaa tekoihin”, Aalto Sustainability Hubin erityisasiantuntija Meri Löyttyniemi kertoo. ”Esimerkiksi kasvisruuan sijoittaminen ruokalassa jonon ensimmäiseksi lisää tutkitusti kasvisruuan menekkiä. Tätä toteutetaankin jo kampuksella.”

Green Nudges on Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) aloite, jonka puitteissa julkaistiin syyskuun alussa The Little Book of Green Nudges. Julkaisu esittelee 40 nudgia yliopistomaailmasta ja sisältää myös kaksi esimerkkiä Aalto-yliopistosta. BFIX-pyöränkorjauspisteet ja pyöräparkit Otaniemen kampuksella kannustavat opiskelijoita ja henkilökuntaa polkemaan yliopistolle. Toinen UNEP:in julkaisuun nostettu esimerkki Aalto-yliopistosta on opiskelijoiden perustama Foodl Telegram-ryhmä. Foodl vähentää hävikkiä kampuksella mahdollistamalla ylijäämäruokien jakamisen.

Green nudge team programme banner

Opiskelijoita kannustetaan osallistumaan

Green Nudge Team -ohjelma hakee parasta aikaa yksittäisiä opiskelijoita ja valmiita ryhmiä suunnittelemaan ja toteuttamaan green nudge -tuuppauksia Aalto-yliopiston kampuksella. Ohjelmassa työskennellään 4-6 hengen ryhmissä ja yksittäisille hakijoille etsitään sopiva ryhmä.

”COVID-19 tilanteeseen ja uuteen normaaliin sopeutuminen tarjoaa loistavan hetken rakentaa uusia, kestävämpiä käyttäytymismalleja”, sanoo Löyttyniemi. ”Nyt kun kampus on rajoitetusti käytössä, on tärkeää löytää uusia keinoja edistää kestävää kehitystä Aalto-yhteisössä.”

Ohjelman aloitustyöpaja (verkossa) ja tiimien ensimmäiset tapaamiset järjestetään torstaina 29.10. 16.00 - 19.00. Tiimien projektien suunnittelu, pilotointi ja reflektointi toteutetaan marraskuusta joulukuuhun. Hanke jatkuu mahdollisesti myös keväällä 2021. Aalto Sustainability Hub, AYY ja ACRE toimivat tiimien mentoreina ja tukiverkostoina ohjelman ajan.

Ilmoittautuminen ohjelmaan 14. lokakuuta mennessä. (webropol)

Lisätietoja:

Jasmin Järvinen, Aalto Sustainability Hub
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kauppakorkeakoulun alumni Ville Vahteri
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Ville Vahteri

Markkinointia Kauppakorkeakoulussa opiskellut alumnimme Ville Vahteri oli opiskeluaikanaan aktiivisesti mukana järjestämässä kasvuyritystapahtuma Slushia. Sieltä saadun kokemuksen siivittämänä hän päätyi perustamaan bränditoimisto Boun yhdessä Slush-kollegoidensa kanssa.
A person with AR glasses and a smart glove compiling a demo set
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat kutistivat eleitä tunnistavan teknologian sormenpään kokoon - älyhanska toimii ilman nettiyhteyttäkin

Uudenlainen eleitä tunnistava tekoälyteknologia vaatii niin vähän resursseja, että se toimii paikallisesti vaikka älyvaatteissa.
Kuvassa Arto Lindblomin, Juhani Pekkalan ja Lasse Mitrosen kuvat sekä teksti Uudistuva kauppa vihreällä taustalla
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Kaupan opetuksella on pitkät perinteet Kauppakorkeakoulussa

Seuraavassa Better Business – Better Society -seminaarissa keskustellaan siitä, millä tavoin ja mihin suuntaan kaupan ala on nyt uudistumassa.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan.