Uutiset

Aalto Sustainability Hub lanseeraa uuden Green Nudge Team -ohjelman opiskelijoille

Green Nudge Team -ohjelma hakee opiskelijoita, jotka haluavat edistää kestävää kehitystä Aalto-yliopistossa merkityksellisen ja käytännöllisen tiimitoiminnan kautta.
Green nudges illustration, two people walking on a dirt road in a park

Aalto Sustainability Hub lanseeraa uuden Green Nudge Team -ohjelman, jonka tarkoituksena on lisätä opiskelijoiden mahdollisuuksia vaikuttaa kestävään kehitykseen Otaniemen kampuksella. Ohjelman nimi juontuu ”green nudge” sanasta, jolla kuvataan pieniä muutoksia toimintaympäristössä, jotka hellävaraisesti ohjaavat tekemään kestävämpiä valintoja. Ohjelma lanseerataan yhteistyössä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan (AYY) ja Aalto-yliopistokiinteistöt oy (ACRE) kanssa.

”Nudging on positiivinen tapa saada aikaan muutosta ja kannustaa tekoihin”, Aalto Sustainability Hubin erityisasiantuntija Meri Löyttyniemi kertoo. ”Esimerkiksi kasvisruuan sijoittaminen ruokalassa jonon ensimmäiseksi lisää tutkitusti kasvisruuan menekkiä. Tätä toteutetaankin jo kampuksella.”

Green Nudges on Yhdistyneiden kansakuntien ympäristöohjelman (UNEP) aloite, jonka puitteissa julkaistiin syyskuun alussa The Little Book of Green Nudges. Julkaisu esittelee 40 nudgia yliopistomaailmasta ja sisältää myös kaksi esimerkkiä Aalto-yliopistosta. BFIX-pyöränkorjauspisteet ja pyöräparkit Otaniemen kampuksella kannustavat opiskelijoita ja henkilökuntaa polkemaan yliopistolle. Toinen UNEP:in julkaisuun nostettu esimerkki Aalto-yliopistosta on opiskelijoiden perustama Foodl Telegram-ryhmä. Foodl vähentää hävikkiä kampuksella mahdollistamalla ylijäämäruokien jakamisen.

Green nudge team programme banner

Opiskelijoita kannustetaan osallistumaan

Green Nudge Team -ohjelma hakee parasta aikaa yksittäisiä opiskelijoita ja valmiita ryhmiä suunnittelemaan ja toteuttamaan green nudge -tuuppauksia Aalto-yliopiston kampuksella. Ohjelmassa työskennellään 4-6 hengen ryhmissä ja yksittäisille hakijoille etsitään sopiva ryhmä.

”COVID-19 tilanteeseen ja uuteen normaaliin sopeutuminen tarjoaa loistavan hetken rakentaa uusia, kestävämpiä käyttäytymismalleja”, sanoo Löyttyniemi. ”Nyt kun kampus on rajoitetusti käytössä, on tärkeää löytää uusia keinoja edistää kestävää kehitystä Aalto-yhteisössä.”

Ohjelman aloitustyöpaja (verkossa) ja tiimien ensimmäiset tapaamiset järjestetään torstaina 29.10. 16.00 - 19.00. Tiimien projektien suunnittelu, pilotointi ja reflektointi toteutetaan marraskuusta joulukuuhun. Hanke jatkuu mahdollisesti myös keväällä 2021. Aalto Sustainability Hub, AYY ja ACRE toimivat tiimien mentoreina ja tukiverkostoina ohjelman ajan.

Ilmoittautuminen ohjelmaan 14. lokakuuta mennessä. (webropol)

Lisätietoja:

Jasmin Järvinen, Aalto Sustainability Hub
[email protected]

Nudges towards more sustainable behaviour on campus: Lessons from Green Nudge Team programme

Tule mukaan Green Nudge Team -ohjelman viimeiseen online-tapaamiseen kuulemaan opiskelijatiimien innostavista nudge-ideoista, jotka edistävät kestävää kehitystä Aalto-yliopistossa.

Lue lisää & osallistu tapahtumaan!
Green Nudge Team programme banner. Turqose and white canvas 'Green Nudge Team programme'. Illustration of two character cycling on a city route. Logos of Aalto sustainability hub, AYY and ACRE.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.