Tapahtumat

Parempaa ylle

Eroon pikamuodista! Voimme pukeutua paremmin, kun suunnittelemme uusiksi tekstiilien matkan valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Haluamme tehdä Suomesta vastuullisen tekstiiliteollisuuden ja muodin edelläkävijän.
Better to Wear exhibition visual
Visuaalinen ilme: Aino Salonen & Oona Raadelma

Pukeudumme joka päivä: vaatteet suojaavat meitä, ja ilmaisemme itseämme niiden avulla. Voimme pukeutua vielä paremmin, kun suunnittelemme koko ketjun valmistuksesta käyttöön ja uudelleen kierrätykseen nykyistä viisaammin. 

Tutustu kiinnostaviin kokeiluihin: ylellisiin luonnonväreihin, kestävän pukeutumisen uuteen estetiikkaan, puettaviin aurinkokennoihin ja moneen muuhun.

Näytteillä olevat projektit

SofiaIlmonen_Juhu Huttunen

Other Kinds Of Fashion

Through design creativity we can solve many problems in the fashion industry. Based on different kinds of fashion design approaches, we can take account the extended use phase, different body size, redesigning with old clothes, using natural dyes and creating sustainable beauty. Through these different design strategies, we can transform fashion culture towards one which is in better balance with the environment. 

Events
Solar cells and textiles to be combined for energy harvesting in textile wearables

Sun-powered Textiles - aurinkokennotekstiilit

Sun-powered Textiles -projektin tulokset näytillä syyskuussa

Tapahtumat
Shades of Green instrument

Shades of Green instrument – clarifying sustainability in textiles and fashion

Today, understanding and comparing the sustainability aspects of textile and fashion items is challenging. Shades of Green is an instrument that maps both the environmental and social aspects throughout a product’s lifecycle focusing on design, materials, production, support services and working conditions.

Events
Sivuprofiili mallista vihreässä, koristeellisessa mekossa.

Sustainable textile system: Data-driven business and design -webinaari

Datan avulla voidaan luoda uusia muotoilun ja liiketoiminnan strategioita kestävien tekstiilien ja muodin mahdollistamiseksi. Tässä webinaarissa keskitytään datan rooliin tekstiili- ja muotialan kiertotalouden edistämisessä.

Tapahtumat
Poster. Design: Raffaela Carluccio

Fashion Lab

Exercising Alternative Narratives of Fashion through Confession, Action and Discussion

Events

Designs for a Cooler Planet kuuluu Helsinki Design Weekin ja Tutkitun tiedon teemavuoden viralliseen ohjelmaan. Aalto-yliopisto on myös yksi EU:n Uuden eurooppalaisen Bauhausin kumppaneista. 

#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #NewEuropeanBauhaus #tttv21

Designs for a Cooler Planet 2021

Resource Wisdom - Designs for a Cooler Planet 2021

Helsinki Design Week on saapunut Otaniemeen – teemana resurssiviisaus

Mitä on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville? Ainakin luksusvärejä pelloilta, puettavia aurinkokennoja ja paljon muuta - tervetuloa kurkistamaan tulevaan!

Tapahtumat
Infinite materials theme visual

Ikuiset materiaalit

Tavoitteena on kehittää biomateriaaleja, jotka eivät ole kertakäyttöisiä vaan uusiutuvia ja loputtomasti uudelleenkäytettäviä.

Tapahtumat
Loving environments visual theme

Vaalitut ympäristöt

Rakentaminen kuluttaa puolet maailman luonnonvaroista. Tutkijoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien, julkisen sektorin ja yritysten yhteistyön avulla syntyy ideoita, jotka muuttavat elinympäristöjä ja rakennusteollisuutta kestävämmiksi.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: