Tapahtumat

Ikuiset materiaalit

Tavoitteena on kehittää biomateriaaleja, jotka eivät ole kertakäyttöisiä vaan uusiutuvia ja loputtomasti uudelleenkäytettäviä.
Infinite materials theme visual
Visuaalinen ilme: Aino Salonen & Oona Raadelma

Meidän on radikaalisti vähennettävä materiaalien ja energian kulutusta. Tähän tarvitsemme biomateriaaleja, jotka eivät ole kertakäyttöisiä vaan uusiutuvia ja uudelleenkäytettäviä. Suomen kansallisen biotalousstrategian tavoitteena on luoda 100 000 uutta työpaikkaa ja 40 miljardia euroa uutta liikevaihtoa vuoteen 2025 mennessä.        

Tutkijamme ovat kehittäneet uusia materiaaleja ja pilotoineet vaihtoehtoisia, resurssiviisaampia valmistusprosesseja. Esillä kiinnostavia konsepteja, kuten mikrobeista ja sienistä tehty kännykän kuori sekä vaahdottua puuta, joka on kestävä eristys- ja pakkausmateriaali. Metsäteollisuuden sivutuotteesta, ligniinipolymeeristä, on saatu aikaan biopohjaisia pinnoitteita, liimoja ja kalvoja.

Näytteillä olevat projektit

Lahjoitus Kemian tekniikan korkeakoululle on sijoitus kestävään tulevaisuuteen

Materialising the Future – CHEMARTS 10 years

Why recycle bio-based materials? Can bio-based materials replace plastics? Does it make sense to use trees as materials?

Events
FoamWood

FoamWood: discover a sustainable, strong, and heat-resistant revolution for packaging

Extremely light, compressible in one direction, strong on the other: Aalto showcases improvements for wood foams, considering environmental sustainability and packaging-oriented final results.

Events
FinnCERES

Future biorefineries

Researchers in FinnCERES are finding new ways to use the building blocks of wood as replacements for fossil raw materials.

Events
Forests through Design

Forests through Design

Gathering an understanding of forests, trees and wood material and seeking answers to the forest dilemma through design process. Designer Saara Kantele exhibits her research on forests, design and sustainability at Designs for a Cooler Planet 2021.

Events
EXHIBITion website banner

Wardrobe Stories with New Order of Fashion

The projects in this exhibition were started during Aalto University’s Contemporary Design program’s course, Experimental design, which was held in collaboration with international fashion platform, New Order of Fashion in Spring 2021

Events
Blck Vlvt soalr panel painting detail

Towardless: Plant-based Electrical and Art Energy (virtual exhibition)

Solar cells and research material that originate from art_craft, art_science, and scientific investigations, and the questioning of light, energy, bodies, and matter - including the first hand-painted solar panel.

Events
FlowerMatter

Flower Matter: innovative materials from flower waste

Turning flower waste into environmentally responsible materials.

Events
Design + Sustainability exhibition

Design + Sustainability

Näyttely ja raportti pureutuvat muotoilun keinoihin edistää kestävää kehitystä, pohjautuen laajaan tutkimukseen muotoilijoista suomalaisissa organisaatioissa

Tapahtumat

Designs for a Cooler Planet kuuluu Helsinki Design Weekin ja Tutkitun tiedon teemavuoden viralliseen ohjelmaan. Aalto-yliopisto on myös yksi EU:n Uuden eurooppalaisen Bauhausin kumppaneista. 

#ACoolerPlanet #HelsinkiDesignWeek #NewEuropeanBauhaus #tttv21

Designs for a Cooler Planet 2021

Resource Wisdom - Designs for a Cooler Planet 2021

Helsinki Design Week on saapunut Otaniemeen – teemana resurssiviisaus

Mitä on viisasta suunnitella seuraaville sukupolville? Ainakin luksusvärejä pelloilta, puettavia aurinkokennoja ja paljon muuta - tervetuloa kurkistamaan tulevaan!

Tapahtumat
Better to Wear exhibition visual

Parempaa ylle

Eroon pikamuodista! Voimme pukeutua paremmin, kun suunnittelemme uusiksi tekstiilien matkan valmistuksesta käyttöön ja kierrätykseen. Haluamme tehdä Suomesta vastuullisen tekstiiliteollisuuden ja muodin edelläkävijän.

Tapahtumat
Loving environments visual theme

Vaalitut ympäristöt

Rakentaminen kuluttaa puolet maailman luonnonvaroista. Tutkijoiden, muotoilijoiden, arkkitehtien, julkisen sektorin ja yritysten yhteistyön avulla syntyy ideoita, jotka muuttavat elinympäristöjä ja rakennusteollisuutta kestävämmiksi.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: