Rakennustekniikan laitos

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahastosta jaetaan vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja sillanrakennuksen ja talonrakennuksen alan opiskelijoille, nuorille tutkijoille ja vastavalmistuneille.
Dipoli / kuvaaja: Tuomas Uusheimo

Diplomi-insinööri Jaakko Ahvenainen on 26.2.1998 päivätyllä lahjakirjalla lahjoittanut Teknilliselle korkeakoululle 100 000 markkaa sekä 246 kappaletta Kone Oy:n B-sarjan osakkeita 7.3.1978 kuolleen isänsä Fabian Ahvenaisen muistorahaston perustamista varten. Myöhemmin hän täydensi lahjoitustaan kahdesti ja muisti rahastoa myös testamentissaan.

Vuonna 2019 rahaston nimeksi muutettiin Jaakko Ahvenaisen toiveen mukaisesti Fabian ja Jaakko Ahvenaisen Rahasto.

Rahaston tarkoitus on jakaa apurahoja tai tunnustuspalkintoja Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun sillanrakennustekniikkaan tai talonrakennustekniikkaan suuntautuneille opiskelijoille sekä mainituilta aloilta äskettäin diplomi-insinöörin tai jatkotutkinnon suorittaneille henkilöille erityisesti konstruktiivisen rakennustekniikan edistämiseksi.

Apurahojen ja tunnustuspalkintojen suuruudesta ja niiden myöntämisestä päättää Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani kolmijäsenisen apurahatoimikunnan ehdotuksen pohjalta.

Apurahastotoimikunta julistaa apurahat haettavaksi tai jakaa tunnustuspalkintoja ilman hakumenettelyä. Seuraava hakuaika alkaa 1.12.2020 ja päättyy 29.1.2021. Hakuohjeet löytyy täältä

Aalto Civil Engineering Day 2020 apurahan saajat_Teemu Ojala photo
6.2.2020 apurahan saaneet vasemmalta oikealle: Tran Dinh, Abebe Zemenu, Jami Qvisen, Hermanni Morander, Miika Koljonen and Toni Makkonen_ Kuvaaja Teemu Ojala

Apurahojen saajat 2020

  • Zemenu Abebe, 2000 €
  • Tran Dinh Zu, 2000 €
  • Miika Koljonen, 2000 €
  • Toni Makkonen, 2000 €
  • Hermanni Morander, 2000 €
  • Jami Qvisen, 1000 €

 

Aiempien vuosien apurahojen saajat ja rahaston juhlaesitelmien pitäjät ja esitelmien aiheet ovat nähtävillä liitetiedostoissa alla.

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu