Rakennustekniikan laitos

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahasto

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahastosta jaetaan vuosittain apurahoja ja tunnustuspalkintoja Aalto-yliopiston sillanrakennuksen ja talonrakennuksen alan opiskelijoille, nuorille tutkijoille ja vastavalmistuneille.
Dipoli / kuvaaja: Tuomas Uusheimo

Diplomi-insinööri Jaakko Ahvenainen on 26.2.1998 päivätyllä lahjakirjalla lahjoittanut Teknilliselle korkeakoululle 100 000 markkaa sekä 246 kappaletta Kone Oy:n B-sarjan osakkeita 7.3.1978 kuolleen isänsä Fabian Ahvenaisen muistorahaston perustamista varten. Myöhemmin hän täydensi lahjoitustaan kahdesti ja muisti rahastoa myös testamentissaan.

Vuonna 2019 rahaston nimeksi muutettiin Jaakko Ahvenaisen toiveen mukaisesti Fabian ja Jaakko Ahvenaisen Rahasto.

Rahaston tarkoitus on jakaa apurahoja tai tunnustuspalkintoja Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun sillanrakennustekniikkaan tai talonrakennustekniikkaan suuntautuneille opiskelijoille sekä mainituilta aloilta äskettäin diplomi-insinöörin tai jatkotutkinnon Aalto-yliopistosta suorittaneille henkilöille erityisesti konstruktiivisen rakennustekniikan edistämiseksi.

Apurahojen ja tunnustuspalkintojen suuruudesta ja niiden myöntämisestä päättää Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani kolmijäsenisen apurahatoimikunnan ehdotuksen pohjalta.

Apurahastotoimikunta julistaa apurahat haettavaksi tai jakaa tunnustuspalkintoja ilman hakumenettelyä. 

Isoisänsilta Helsingissä.
Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston vuoden 2021 apurahan saivat: Malin Emet, Jessica Gripenberg, Lukas Kontrbaty, Yifu Lan, Vladimir Lopatinski, Mariia Martus, Jami Qvisén, Julia Rahkonen ja Klaus Viljanen

Apurahojen saajat 2021

Apurahat olivat haettavissa 1.12.2020-29.1.2021. Apurahoja myönnettiin yhteensä 26.000 euroa.  

3000 euron diplomityöpalkinnon saivat DI Malin Emet talonrakennustekniikan alaltaja DI Mariia Martus ja Jami Qvisén sillanrakennustekniikan alalta.  2500 euron apurahan saivat diplomi-insinöörit Jessica Gripenberg, Lukas Kotrbaty ja Julia Rahkonen talonrakennustekniikan alaltasekä Vladimir Lopatinski sillanrakennustekniikan alalta.

Tohtoriopiskelija Yifu Lanille myönnettiin sillanrakennustekniikan alalta 3000 euron kannustusapuraha tukemaan hänen jatko-opintojensa alkuvaihetta Aalto-yliopistossa.

Tohtoriopiskelija Klaus Viljaselle myönnettiin talonrakennustekniikan alalta 4000 euron kannustusapuraha hänen tohtoriopintojensa loppuunsaattamiseksi vuonna 2021.  

 

Aiempien vuosien apurahojen saajat ja rahaston juhlaesitelmien pitäjät ja esitelmien aiheet ovat nähtävillä liitetiedostoissa alla.

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu