Palvelut

Siteimprove auttaa parantamaan sisällön laatua

Siteimprove on työkalu, joka auttaa sisällön päivittäjiä parantamaan sisällön laatua. Palvelu etsii sivulta erilaisia virheitä, esimerkiksi rikkinäisiä linkkejä ja kirjoitusvirheitä, ja neuvoo, miten voit korjata ne yliopiston viestintäohjeistuksen mukaisesti.

Siteimprove-työkalu näkyy vain niille päivittäjille, jotka ovat kirjautuneet sisään aalto.fi-sivustolle. Työkalu näkyy jokaisella sivulla oikeassa laidassa, esimerkki alla olevassa kuvassa. Ensin täytyy kirjautua sisään Siteimproveen Aalto-tunnuksilla. Jos sinulla ei ole vielä oikeuksia työkaluun, voit pyytää niitä osoitteesta [email protected]

Sisäänkirjautumisen jälkeen näet jokaisen sivun statuksen. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa pieni ikoni kertoo, että sivulla on yhteensä 101 ongelmaa.

Jos työkalu on käytössä suomeksi ja haluat käyttää sitä englanniksi, tai päinvastoin, klikkaa "Readibility"-painiketta, jolloin Siteimprove aukeaa uuteen välilehteen. Sen oikeasta yläkulmasta klikkaamalla voit avata oman profiilisi ja vaihtaa kielen kohdasta "Localization" ja "Language".

Siteimprove icon on the frontpage

Klikkaamalla työkalua, näytölle avautuu suurempi ikkuna, joka kertoo Siteimproven havaintoja sisällön laadusta. Ensimmäisellä rivillä näkyy, että työkalu näyttää sen hetkiset ongelmat kyseisellä sivulla. Voit valita myös sivun kokonaisuudessaan tai historiasi.

Ensimmäinen sisältöongelma, joka ikkunassa näkyy, on sivun luettavuus. Työkalu määrittelee sisällön luettavuuden esimerkiksi lauseiden ja sanojen pituuksien perusteella.

Lisäksi tulisi tarkistaa nämä alla mainitut kohdat:

  1. Broken links/Rikkinäiset linkit
  2. Misspellings/Kirjoitusvirheet
Siteimprove window

Klikkaamalla jotakin mainitusta osiosta, Siteimprove avaa uuden välilehden, joka näyttää kaikki sivun ongelmat. Näin voit helposti tarkistaa, missä rikkinäiset linkit sijaitsevat ja mitä kirjoitusvirheitä sivulla on klikkaamalla vasemmasta reunasta eri osioita.

Esimerkiksi klikkaamalla vasemmasta laidasta kohdan ”Rikkinäiset linkit” auki, työkalu korostaa sen kohdan sivussa, jossa rikkinäinen linkki sijaitsee. Voit avata linkin uuteen ikkunaan, näin näet, minne linkki johtaa. Klikkaamalla ”Edit in CMS”, pääset suoraan linkin sisältävän sivun muokkaustilaan korjaamaan linkin.

Siteimprove broken links page

Kun editoit sivuja, saatat huomata Tallenna-nappulan vieressä Siteimprove recheck -nappulan. Klikkaamalla nappulaa, Siteimprove skannaa sivun uudelleen ja päivittää sen virheiden osalta ajan tasalle. Tämän jälkeen näet nämäkin ongelmat oikean reunan ikonin kautta.

Klikkaamalla Page Inspector -nappulaa saat vielä enemmän tietoa Siteimproven avulla siitä, mitä kaikkea parannettavaa sisällöissäsi on. Sieltä löydät lisätietoja, esimerkiksi sivun sisällön kokonaislaadusta.

Siteimprove page overview
Screenshot of Siteimprove tool's unpublish impact button.

Sivullesi johtavien linkkien tarkistaminen

Jos haluat tietää millä aalto.fi-sivuston sivuilla sinun sivusi on linkattuna, klikkaa "See unpublished impact" -painiketta oikealla olevan kuvan mukaisesti. Tämän jälkeen näet listattuna kaikki sivut, joilla on linkki, joka johtaa sivullesi. Listassa on mukana sivusi käännösversiot, joita ei tarvitse huomioida.

Screenshot of Siteimprove tool's list of links.

Tästä toiminnosta on hyötyä mikäli aiot poistaa sivusi, tai haluat nähdä missä kaikkialla sivusi on linkattuna. Näin voit varmistaa, että poistosta ei seuraa sivustolle rikkinäisiä linkkejä. Mikäli haluat samalla vaihtaa sivullesi johtavan linkin johonkin toiseen, esim. jos luot sivusi uudelleen (vaikkapa sivusta täytyykin tehdä palveluartikkeli), Siteimprove auttaa tässä. Linkkilistassa klikkaa "CMS"-painiketta ja pääset ko. sivun muokkaustilaan muuttamaan poistettavan sivun linkin toiseen. Korjattuasi listalla olevat linkit, voit turvallisesti poistaa sivusi.

Drupal image for Comms use only. Light seepia. Abstract image.

Linkit: luo linkkejä aalto.fi-sivustolla

Helpot ohjeet linkkien luomiseen aalto.fi-sivustolla.

Palvelut
On the right edge a person with shoulder-length hair is moving out of the picture; behind them is a black background with narrow light strings horizontally on it.

Drupal: Aalto.fi-sivusto

Täältä löydät tietoa aalto.fi:stä, ohjeita ja neuvoja sisällön tuottamiseen ja visualisoimiseen ja vinkkejä sisältöjesi löydettävyyden parantamiseksi.

Tätä palvelua tarjoaa:

Viestintäpalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: