Palvelut

Kurssipalautetyökalun ohjeiden pääsivu

Aalto-yliopistossa kerätään palautetta opiskelijoilta lähes kaikilta kursseilta työkalulla, jonka löydät MyCoursesista. Tämä on kurssipalautetyökalun ohjeiden pääsivu opettajalle ja se auttaa hahmottamaan ohjeiden rakenteen.
Course feedback support illustration

Ohje koostuu useammasta sivusta. Sivun alaosan kuvakkeista pääset siirtymään ohjeen muihin osiin. Osa-alueet tämän pääsivun lisäksi ovat:

 1. Kurssipalautetyökalu MyCourses -liitännäisenä
 2. Kurssipalautetyökalun ajastukset ja viestit
 3. Omat kurssipalautteet -näkymä
 4. Kyselyn muokkaus kurssipalautetyökalussa
 5. Raportti, vastapalaute ja vastaajalista
 6. UKK ja käyttäjätuki

Kurssipalauteohje opiskelijalle on Opiskelijan oppaassa.

Kurssipalautetyökalu MyCourses-oppimisympäristössä tarjoaa opettajille seuraavat toiminnot kurssipalautteen keräämiseen, tulosten tarkasteluun ja vastapalautteen antamiseen opiskelijoille: 

1. Automaattinen loppukysely kaikille kurssitoteutuksille. Kysely sisältää Aallon kursseille yhteisiä kysymyksiä sekä korkeakoulukohtaisia kysymyksiä. Halutessasi voit: 

 • lisätä kyselyyn omia kysymyksiäsi, käytettävissä on 6 eri kysymystyyppiä 
 • pidentää opiskelijoiden vastaamisaikaa 
 • valita, julkaistaanko monivalintakysymysten tulokset automaattisesti kyselyyn vastanneille, julkaisetko tulokset esimerkiksi vastapalautteen yhteydessä vai jätätkö julkaisematta  
 • muistuttaa opiskelijoita vastaamaan (automaattinen muistutus tai linkin jako) 
 • hyödyntää vastaajalistaa palkitsemista varten

2. Kurssinaikaiset kyselyt: voit suunnitella kyselyt ja niiden ajankohdat kurssin tarpeiden mukaan. Kysy opiskelijoilta sellaista, mitä todella aiot hyödyntää. Kysymyskirjastosta löydät valmiita kysymyksiä kolmella kielellä, ja omien kysymysten muotoiluun vinkkejä voit katsoa täältä.

3. Yhteisten kysymysten ja omien kysymysten kirjastot: voit hyödyntää kyselyissäsi sekä yhteisiä kysymyksiä että käyttää uudelleen itse laatimiasi kysymyksiä 

4. Raportit: visuaaliset kyselytulosten raportit ja niiden lataus tiedostoksi (raporttitietojen hyödyntämistä täydentää PowerBI-työkalu kurssipalautteiden tarkasteluun) 

5. Vastapalaute: voit vastata opiskelijoiden antamaan palautteeseen 

6. Omat kurssipalautteet -listausnäkymä, jossa voit nähdä kaikkien kurssitoteutustesi palautekyselyt statuksineen sekä kurssitoteutuskohtainen näkymä, jonne on suora pääsy MyCourses-työtilasta.

Kurssipalautetyökalua ylläpitää Opettajapalvelut. 

Tästä pääset muihin ohjesisältöihin:

Kurssipalautetyökalu MyCourses -liitännäisenä

Tämä sivu auttaa sinua kirjautumaan kurssipalautetyökaluun. Lisäksi tällä sivulla kerrotaan tärkeää taustatietoa kurssipalautetyökalun ja MyCoursesin yhteydestä. Sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.

Course feedback illustration, a house

Kurssipalautetyökalun ajastukset ja viestit

Tämä sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta. Tältä sivulta näet automatisoitujen toimintojen ajastukset eli milloin mitäkin tapahtuu ja mitä viestejä käyttäjät saavat.

Course feedback illustration, a gear

Omat kurssipalautteet -näkymä

Tällä sivulla on tietoa kyselytyypeistä ja kyselyiden tiloista. Sivu on osa kurssipalautetyökalun opettajan ohjeiden kokonaisuutta.

Course feedback illustration, a folder

Kyselyn muokkaus kurssipalautetyökalussa

Tällä sivulla on kurssipalautekyselyiden muokkaamiseen liittyvää tietoa. Voit esimerkiksi tarkastaa, mitkä ovat kyselyn perustiedot, mitä kysymystyyppejä kurssipalautetyökalusta löytyy ja miten kysymyskirjastoa käytetään. Tämä sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.

Course feedback illustration, a pencil

Kurssipalautteen raportti, vastapalaute ja vastaajalista

Aiheet: kurssipalautetyökalun raporttinäkymä, raportin julkaiseminen vastanneille, palautteeseen vastaaminen, vastaajalistan lataaminen ja tietojen vienti MyCoursesin Arvioinnit -kohtaan sekä miten loppukyselyistä kertynyttä tietoa voidaan tarkastella myös muilla raporttityökaluilla. Sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.

Course feedback illustration, a bubble

UKK ja käyttäjätuki

Täältä löydät apua kurssipalautetyökalun yleisimpiin ongelmiin, usein kysytyt kysymykset sekä käyttäjätuen yhteystiedot. Tämä sivu on osa kurssipalautetyökalun ohjeiden kokonaisuutta.

Course feedback icon_person
Tätä palvelua tarjoaa:

Oppimispalvelut

Löysitkö tästä tarvitsemasi tiedon? Jos et, ota meihin yhteyttä.
 • Julkaistu:
 • Päivitetty: