Haku Economics-kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v +2 v)

Haku englanninkieliseen Economics-kandidaattiohjelmaan järjestetään 9.-23.1.2019. Hakijat valitaan suorittamaan kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteritutkintoa. Valinta englanninkielisiin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin tapahtuu joko SAT-testin tulosten tai ylioppilas-, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen perusteella. Hakea voi myös Talousguru, MAOL lukion matematiikka sekä MAOL Datatähti kilpailuissa menestymisen perusteella.
Economics-kandidaattiohjelma

Valintojen aikataulu

Haku Economics -kandidaattiohjelmaan järjestetään kerran vuodessa korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Vuoden 2019 haku on päättynyt. Vuoden 2020 hakutiedot julkaistaan lokakuun loppuun mennessä. Vuoden 2020 opiskelijavalinnassa käytettävät pisteytystaulukot on julkaistu täällä.

Valintojen aikataulu 2019

9.1.2019 klo 8.00

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika alkaa

23.1.2019 klo 15.00

Kevään yhteishaun ensimmäinen hakuaika päättyy

30.1.2019 klo 15.00

Maksuvelvollisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (kaikki hakijat)

JA

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (ennen kevättä 2019 valmistuneet sekä keväällä 2019 valmistuvan ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

4.5.2019 SAT-testi suoritettava viimeistään

10.4.2019 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon perusteella hakevat toimittavat tiedon arvosanoistaan, esim. predicted grades)

6.6.2019 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan ammatillisen tutkinnon perusteella hakevat & keväällä Rp/DIA tutkinnon perusteella hakevat )

11.6.2019 klo 15.00

Viralliset SAT-testitulokset toimitettava viimeistään

28.6.2019

Yhteishaun tulokset julkaistaan viimeistään

8.7.2019 klo 15.00

Opiskelupaikka vastaanotettava viimeistään (28.6. mennessä hyväksytyt)

12.7.2019 klo 15.00

Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

31.7.2019 klo 15.00

Hyväksyminen varasijoilta päättyy

 

Hakeminen kilpailumenestyksen perusteella: Talousguru, MAOL lukion matematiikka ja MAOL Datatähti

20.3.2019 klo 8.00

Kevään yhteishaun toinen hakuaika alkaa

3.4.2019 klo 15.00

Kevään yhteishaun toinen hakuaika päättyy

10.4.2019 klo 15.00

Hakukelpoisuuden osoittavat liitteet toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon perusteella hakevat toimittavat tiedon arvosanoistaan, esim. predicted grades)

JA

Kilpailumenestyksen (viiden parhaan joukossa Talousguru, MAOL lukion matematiikka tai MAOL Datatähti -kilpailussa) osoittava liite toimitettava viimeistään.

12.7.2019 klo 15.00

Lopullinen tutkintotodistus tai tieto lopullisista arvosanoista toimitettava viimeistään (keväällä 2019 valmistuvan IB- tai EB-tutkinnon tai ulkomaisen korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon perusteella hakevat)

Kuka voi hakea?

Yleinen hakukelpoisuus:

Olet hakukelpoinen, jos olet suorittanut tai suoritat hakukeväänä jonkin seuraavista tutkinnoista:

  • Suomalainen ylioppilastutkinto
  • International Baccalaureate –tutkinto (IB)
  • European Baccalaureate –tutkinto (EB)
  • Reifeprüfungtutkinto (RP) / Deutsche Internationale Abitur (DIA), Suomessa suoritettu
  • Ulkomainen tutkinto, joka asianomaisessa maassa antaa kelpoisuuden vastaaviin korkeakouluopintoihin
  • Ammatillisesta koulutuksesta annetussa laissa (531/2017) tarkoitettu ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto
  • Advanced International Certificate of Education –tutkinto (AICE) Suomessa

Valinta Economics-kandidaattiohjelmaan tapahtuu joko suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen tai SAT-testitulosten perusteella. Lisäksi valituksi voi tulla Talousguru, MAOL lukion matematiikka ja MAOL Datatähti kilpailuissa menestymisen perusteella. Valintaryhmässä I valinta perustuu suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanoihin. Valintaryhmässä II valinta perustuu SAT-testituloksiin.

Hakukohteet ja aloituspaikat

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa on tarjolla kaksi englanninkielistä kandidaattiohjelmaa: Economics (Otaniemen kampus) ja International Business (Mikkelin kampus). Lisätietoa International Business -kandidaattiohjelmasta täältä.

Miten haen?

Aalto-yliopiston englanninkielisiin kandidaattiopintoihin haetaan valtakunnallisessa korkeakoulujen kevään yhteishaussa. Aalto-yliopiston kandidaattiopintoihin ei ole mahdollista hakea syksyn yhteishaussa.

Kaikissa hauissa käytät valtakunnallista Opintopolku-palvelua. Löydät Opintopolusta myös koko Aalto-yliopiston koulutustarjonnan.

Opintopolku.fi

Valintamenettely

Economics-kandidaattiohjelmaan voit tulla valituksi joko suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen tai SAT-testitulosten perusteella sekä Talousguru, MAOL lukion matematiikka ja MAOL Datatähti kilpailuissa menestymisen perusteella. Valintaryhmässä I valinta perustuu  suomalaisen ylioppilastutkinnon, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanoihin. Valintaryhmässä II valinta perustuu SAT-testituloksiin.

Hakija, joka täyttää molempien valintaryhmien vähimmäisvaatimukset, voi tulla huomioiduksi sekä valintaryhmässä I että valintaryhmässä II. Hakijan ei tarvitse itse valita kummassa valintaryhmässä hakee, vaan kaikki hakijat huomioidaan automaattisesti molemmissa valintaryhmissä.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Vaaditut hakemuksen liitteet tulee toimittaa annettuihin määräaikoihin mennessä.

Hakemuksen liitteet ladataan Opintopolun sähköiselle hakulomakkeelle, mieluiten PDF-tiedostoina. Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Pääset muokkaamaan hakemustasi ja lataamaan liitteitä Oma Opintopolku-palvelussa. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku-palvelua, pääset muokkaamaan hakemustasi ja liitteitäsi sähköpostiisi lähetetyssä vahvistusviestissä olevan linkin kautta. Voit muokata hakemuksesi tietoja vain hakuaikana. Hakuajan päättymisen jälkeen voit muokata tai ladata liitteitä hakemukselle liitekohtaiseen määräaikaan saakka. Liitteiden tallennuksen määräajat näet aina hakulomakkeella kultakin liitepyynnöltä.

Ohjeet hakulomakkeen täyttämiseen

Kielitaitovaatimukset

Economics-kandidaattiohjelman opetus tapahtuu englannin kielellä, joten opiskelijoilta edellytetään hyvää englannin kielen taitoa.

 

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Suomessa on otettu käyttöön lukuvuosimaksut muille kuin Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden tai Sveitsin kansalaisille. Lukuvuosimaksut koskevat englanninkielistä tutkintoon johtavaa koulutusta.

Valinnan tulokset

Yhteishaun tulokset julkaistaan Opintopolku-palvelussa viimeistään 28.6.2019. Valinnan tuloksen näet kirjautumalla Oma Opintopolku-palveluun. Opetushallitus lähettää lisäksi sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille.

Päivitetty 28.6.2019: Economics-kandidaattiohjelman tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa 27.6.2019. Opetushallitus lähettää sähköisen tuloskirjeen kaikille hakijoille viimeistään perjantaina 28.6.2019.

Yhteystiedot

Puhelin: +358 40 353 8105

Sähköposti: [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu