Lahjoita tulevaisuus

Tehdään huominen tänään

Tule mukaan mahdollistamaan, että lapset ja nuoret pääsevät testaamaan omia ideoitaan, rohkaistuvat luottamaan omaan potentiaaliinsa ja löytävät oman kiinnostuksen kohteensa. Lahjoittamalla Aalto-yliopisto Juniorille tuet lasten ja nuorten uteliaisuutta ja oppimisen riemua. Tiede ja luovuus työkaluina etenemme yhdessä kohti kestävää tulevaisuutta.
Girl sitting on a tree with a magnifying glass
Lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille on sijoitus tulevaisuuteen

Supervoimana uteliaisuus

Maailmassa on isoja haasteita niin tänään kuin huomennakin. Lapsen silmin maailman tilanne ja uutiset voivat tuntua ahdistavilta. Siksi haluamme tarjota mahdollisuuksia ja työvälineitä tiedon käsittelyyn, ratkaisukeskeiseen ajatteluun ja itseluottamuksen kartuttamiseen. 

Jatkuvan muutoksen maailmassa vanhat ratkaisumallit eivät enää toimi. Tarvitsemme uudenlaisia tapoja tarkastella maailmaa. Junior tukee uteliaita ajattelijoita ja päämäärätietoisia tekijöitä; huomisen monialaisia ja ennakkoluulottomia asiantuntijoita.

Uteliaisuus ja usko omiin mahdollisuuksiin ratkaisuiden keksijänä ovat tärkeitä ominaisuuksia seuraavan sukupolven kestävän tulevaisuuden rakentajille.

Kun uteliaisuus on rajaton, voi tehdä mitä vain.

Rohkeat tulevaisuuden tekijät

Aalto-yliopisto Junior perustettiin, koska haluamme toiminnallamme auttaa luomaan sellaisen huomisen yhteiskunnan, jossa lapset ja nuoret pääsevät toteuttamaan itseään ja rohkaistuvat tarttumaan toimeen.

Haluamme varmistua, että nuoret löytävät oman alansa, jossa he pääsevät kokemaan onnistumisen hetkiä. Positiivisten kokemusten kartuttaminen ja vaihtoehtojen valottaminen jo nuorella iällä ovat tärkeitä tekijöitä tulevaisuuden valintoja tehdessä –huominen tehdään jo tänään.

Aalto-yliopisto Junior innostaa ja motivoi tulevaisuuden tekijöitä taiteen, tieteen, teknologian ja talouden aloilla. 

Junior on kaikkien uteliaiden ja uskaliaiden kotipesä.

A young boy wearing a lab coat in the chem lab

Tehdään huominen tänään

Tervetuloa mukaan tulevaisuuden osaajien tukijoukkoihin!

Lahjoittamalla Aalto-yliopisto Juniorille tuet:

  1. Tulevaisuuden tekijöiden innostamista taiteen, tieteen, teknologian ja talouden aloilla.
  2. Erilaisista taustoista tulevien lasten ja nuorten rohkaisua taiteen ja tieteen pariin.
  3. Toiminnan laajentamista siten, että tavoitamme tulevaisuudessa vielä useamman lapsen ja nuoren aikuisen.
Aalto Junior - a little girl wearing a lab coat

Aalto-yliopisto Junior

Lahjoittamalla Aalto-yliopiston Juniorille autat luomaan maailman, jossa lapset ja nuoret ovat tietoisia potentiaalistaan sekä täynnä toivoa ja rohkeutta käsitellä huomisen ongelmia.

Lahjoitustapa
Valitse lahjoitussumma
Lahjoitussumma

Haluatko lisätietoja tai harkitsetko suurempaa lahjoitusta?

Helena Salminen Aallon lahjoittajasuhteista keskustelee mielellään kanssasi kaikista Aalto Junioriin liittyvistä asioista. Olethan yhteydessä Helenaan, jos sinulla on kysyttävää tai jos harkitset yli 10,000 euron suuruisen lahjoituksen tekemistä.

 Helena Salminen

Helena Salminen

lahjoittajasuhteet

Monipuolista toimintaa lapsille ja nuorille

Tarjoamme erilaisista taustoista tuleville lapsille ja nuorille uudenlaisia kokemuksia siitä, mitä taide ja tiede on, ja ketkä näitä aloja voivat opiskella. Esimerkin voimin ja tekemällä mahdollisuudet näkyviksi kerromme oppilaille, kuinka kuka tahansa sukupuolesta, taustoista tai erityislahjakkuuksista riippumatta voi tähdätä haluamalleen alalle.

Juniorin sisällöt rakentuvat yliopiston omien tutkimuksen painopistealueiden ympärille. Lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan mm. kestäviin energiaratkaisuihin, taiteen ja suunnittelun monipuoliseen maailmaan, terveys- ja hyvinvointialaan, tieto- ja viestintätekniikkaan, materiaalien monimuotoisuuteen ja luonnonvarojen kestävään käyttöön, globaalin liike-elämän dynamiikkaan sekä ihmiskeskeinen asuinympäristön rakentamiseen.

Aalto-yliopisto Junior inspiroi ja motivoi tulevaisuuden tekijöitä:

  • Järjestämällä mielekästä toimintaa lapsille taiteen, tieteen, teknologian ja talouden aloilta leirien, kerhojen ja perhetapahtumien muodossa.
  • Auttamalla yläaste- ja lukioikäisiä sukeltamaan syvemmälle tieteen ja taiteen maailmaan erilaisten tapahtumien, kurssien, luentojen ja leirien kautta. Samalla nuoret aikuiset pääsevät tapaamaan alansa huippuja sekä muita tieteestä ja taiteesta innostuneita.
  • Tukemalla opettajien työtä järjestämällä kouluvierailuja, työpajoja, koulutuksia sekä muita palveluita helpottamaan koulutyön arkea.

Tutustu Juniorin toimintaan

Ota talteen kotitieteilyyn tarkoitetut ohjeet ja lue, mitä kaikkea Juniorin laboratoriossa ja erilaisisissa tapahtumissa oikein tehdään.

Kokeile kotona tai koulussa

Täältä löy­dät innos­tavia tiede- ja taide­töitä, joi­ta voit hel­posti kokeil­la kotona tai koulussa!

Kuvakollaasi kotona toteutettavista tiedetöistä, kuten muovailuvahasta, origameista, valomaalauksesta ja katapultista

Aalto-yliopisto Junior tavoitti ennätykselliset 31 000 lasta ja nuorta viime vuonna

Aalto-yliopisto Juniorin vuosi oli jälleen ennätyksellinen. Lue mitä tapahtui Juniorin toiminassa vuonna 2023.

Nuoria työskentelemässä Aalto-yliopisto Juniorin labrassa

Aalto-yliopisto Juniorille hanke tekoälylukutaidon kehittämiseen

Aalto-yliopisto Junior aloittaa tekoälylukutaidon kehittämishankkeen ensi syksynä. Kyseessä on yhteistyö Tampereen yliopiston Juniversityn kanssa. Rahoituksen myönsi Suomen kulttuurirahasto.

Nuori nauraa ja katsoo kameraan

Viisi vuotta täyttävä Aalto-yliopisto Junior tavoitti 28 000 lasta ja nuorta viime vuonna

Tuhansia rivejä koodia, satoja metrejä kuumaliimaa ja lukematon määrä kysymyksiä! Aalto-yliopisto Junior on innostanut lapsia sekä nuoria tutkimaan ja kyseenalaistamaan jo viisi vuotta.

Aalto junior students

Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa suunniteltiin omia logoja

Herttoniemenrannan vitosluokkalaiset päästivät luovuuden valloilleen.

Logo, Aalto-yliopisto Juniorin kokoelma

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.

Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.

Innostavat opiskelijat ohjaavat oman alansa asiantuntijoina Aalto-yliopisto Juniorin työpajoja

Junior tarjoaa lapsille ja nuorille kurkistuksia Aalto-yliopiston tarjontaan. Lue lisää toiminnasta – ja siitä, miten voit lahjoittamalla tukea tulevaisuuden tekijöiden hyväksi tehtävää työtä.

Aalto-yliopisto Juniorin opiskelijaohjaaja

Teknologiatuokiot

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiatuokiot ovat ilmaisia ja innostavia opetuskäyntejä, joissa Aalto-yliopiston työpajaohjaaja tulee kouluusi esittelemään erilaisia teknologian sovelluksia ja ilmiöitä.

Rakentelua Robokylä-työpajassa.

Aalto-yliopisto Junior

Aalto-yliopisto Junior on taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta lapsille, nuorille ja opettajille – opetuksen tueksi, omaksi iloksi ja innostuksen lähteeksi.

Lue lisää Aalto Juniorista
Aalto Junior logo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: