Koulutustarjonta

Taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelma

Taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelma tarjoaa tohtoriopintoja arkkitehtuurin, elokuvan ja lavastuksen, median, muotoilun ja taiteen aloilla. Opintojen tavoitteellinen suorittamisaika on neljä vuotta.
Aalto ARTS

Tutkinto:

Taiteen tohtori, tekniikan tohtori (arkkitehtuuri)

Hakuaika:

13.2.2024 – 7.3.2024

Opetuskieli:

suomi
englanti
ruotsi

Kesto:

4 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai soveltuva ylempi ammattikorkeakoulututkinto

Koulutusala:

Taiteiden ala

Laajuus:

Korkeakoulu:

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu

Loading table of contents

Koulutuksen tavoitteet

Tohtorinkoulutus antaa tohtorikoulutettavalle valmiudet akateemiselle uralle korkeasti koulutettuna tutkijana ja yhä useammin myös monipuoliset valmiudet erilaisiin uravaihtoehtoihin vaativissa asiantuntijatehtävissä tiedeyhteisön ulkopuolella tai yrittäjänä.

Koulutus toteutetaan monitieteellisessä kansainvälisessä tiedeyhteisössä erilaisia koulutus- ja oppimismuotoja käyttäen. Tohtorikoulutettavan taidot kehittyvät korkeatasoisessa oman alan osaamista ja yleisiä työelämätaitoja kehittävässä ja verkostoitumista painottavassa koulutuksessa.

Opintojen sisältö

Tohtorin tutkintoon johtavat opinnot eroavat monella tapaa aiemmista korkeakouluopinnoista. Tohtorin tutkinto muodostuu opinnoista ja tutkimuksesta, jotka johtavat väitöskirjaan. Tohtoriohjelman nykyisen opetussuunnitelman näet osoitteessa https://www.aalto.fi/fi/ohjelmat/taiteiden-ja-suunnittelun-tohtoriohjelma/opetussuunnitelma-2022-2024

Opetuskieli

Ohjelman opetuskieli on pääasiallisesti englanti, mutta tutkintokieli voi olla myös suomi tai ruotsi riippuen siitä, millä kielellä opinnäyte tehdään.

Rahoitus ja voimavarat

Valintaohjeet 2024

Valinnan aikataulut, kevät 2024

Haku aukeaa 13.2.2024 klo 9.00
Haku sulkeutuu 7.3.2024 klo 15.00
Hakijan tulee seurata asiansa käsittelyä sähköisessä valintajärjestelmässä.
Haastattelut toiseen vaiheeseen valikoiduille hakijoille pidetään 22.4.-3.5.2024
Valintojen tulokset julkaistaan 4.6.2024 mennessä

Yhteystiedot

Jos et löydä hakuohjeista vastausta kysymykseesi, ole yhteydessä  tohtoriohjelman tohtorinkoulutuspalveluihin osoitteessa: [email protected].

Lisäksi päätoimisiin jatko-opintoihin on jatkuva haku niille hakijoille, joilla on vahvistettu rahoitus tohtoriopinnoille Aalto-yliopistosta vähintään yhdeksälle kuukaudelle. Muut päätoimiset hakijat hakevat maaliskuun hakukierroksella. Samat vaatimukset (mm. hakukelpoisuudesta ja kielitaidon osoittamisesta) koskevat hakijoita jatkuvassa haussa ja he saavat henkilökohtaiset hakuohjeet Aalto-yliopiston vahvistettua heidän rahoituksensa. Palkallisista tohtorikoulutettavan paikoista ilmoitetaan Aalto-yliopiston sivulla https://www.aalto.fi/fi/avoimet-tyopaikat.

Miten voin hakea?

Miten haen?

Hakuaika syksyllä 2024 alkaviin opintoihin on 13.2.-7.3.2024 (klo 15.00 Suomen aikaa). Hakemus kostuu sähköisestä hakulomakkeesta, johon liitetään vaadittavat hakudokumentit PDF-muodossa.

Kielitaitovaatimukset

Hakijalla on oltava yhden Taiteiden ja suunnittelun tohtoriohjelman virallisen kielen (suomi, ruotsi, englanti) mukainen kielitaito, joka on tarvittaessa osoitettava erikseen kielitestillä. Kielitestituloksen tulee täyttää Aalto-yliopiston asettamat vähimmäisvaatimukset. Hakija itse valitsee, minkä kielen (suomi, ruotsi, englanti) kielitaidon hän osoittaa hakiessaan.

Hakemus ja vaadittavat liitteet

Hakemus kostuu sähköisestä hakulomakkeesta, johon liitetään vaadittavat hakudokumentit PDF-muodossa.

Skannaa alkuperäiset liitteet huolellisesti ja tallenna ne värillisinä PDF-muodossa. Skannaa liitteet oikein päin siten, että vaakasuora liite näkyy vaakasuorassa ja pystysuora liite pystysuorassa. Nimeä liitteet kuten alla ohjeistetaan (esim. Opintosuoritusote-sukunimi-etunimi). Liitteet tulee lisätä hakulomakkeelle erikseen kullekin liitteelle varattuun kohtaan.

Valintatulokset

Yhteystiedot

Tohtoriohjelman opiskelijapalvelut tavoittaa sähköpostitse [email protected]

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun laitokset

Arkkitehtuurin laitos

Koulutamme ammattilaisia suunnittelemaan ihmislähtöisiä ympäristöjä.

Student teamwork at Aalto University. Image: Unto Raunio

Elokuvataiteen laitos (ELO)

Elokuvataiteen laitos (ELO) on Suomen ainoa yliopistotasoinen elokuvakoulu.

unto_rautio_aalto_unt0540

Muotoilun laitos

Muotoilun laitoksella tutkimus, taide, koulutus ja yritysyhteistyö muodostavat vahvan osaamisen muotoilun tutkimuksessa ja koulutuksessa.

AALTO_b-9344_Original.jpg _OE_4723_Original.jpg

Taiteen ja median laitos

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun taiteen ja median laitokset ovat yhdistyneet 1. tammikuuta 2022 alkaen. Uuden taiteen ja median laitoksen johtajaksi on nimitetty professori Harri Laakso.

Two people discussing about a scetch they are looking on a computer

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: