Koulutustarjonta

Sustainable entrepreneurship, Master of Science (Economics and Business Administration)

Kestävä yrittäjyys on sellaisten yritysten luomista ja johtamista, joille taloudellisen menestyksen lisäksi ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset ovat tärkeitä, ja jotka siten edistävät maailman ja yhteiskunnan muutosta parempaan. Ympäristöön liittyvät ja yhteiskunnalliset haasteet lisääntyvät jatkuvasti. Tulevaisuuden yrittäjien haasteena onkin luoda, ohjata ja johtaa menestyviä yrityksiä, joissa kestävät ja vastuulliset toimintatavat ovat etusijalla. Ohjelma tuo yhteen eritaustaisia opiskelijoita ja antaa heille konkreettisia työkaluja nykyajan kestävyyshaasteiden ymmärtämiseen ja ratkomiseen. Ohjelmasta valmistuneet oppivat taitoja yrittäjyyden toteuttamiseen erilaisissa konteksteissa, mm. yrityksissä, startupeissa ja päätöksenteossa. Kuulostaako kiinnostavalta?
Two students discussing in the School of Business building.

Tutkinto:

Kauppatieteiden maisteri

Hakuaika:

28.11.2024 – 27.12.2024

Opetuskieli:

englanti

Kesto:

2 vuotta, täysipäiväinen

Hakukelpoisuus:

Soveltuva alempi korkeakoulututkinto

Koulutusala:

Kauppatieteet

Laajuus:

120 opintopistettä

Korkeakoulu:

Kauppakorkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

EU/ETA-alueen ulkopuoliset kansalaiset, 15000 €/v (maisteriopinnot) Lue lisää

Haku maisterikoulutuksiin

Koulutuksen kuvaus

Nykypäivän haasteet vaativat osaamista, omistautumista ja sydämellä tekemistä. Master’s Programme in Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma pyrkii vastaamaan tähän tarpeeseen kouluttamalla seuraavan sukupolven kestävän liiketoiminnan johtavia osaajia, jotka ovat sitoutuneita samanaikaisesti yhteiskunnallisten asioiden edistämiseen, positiivisiin ympäristövaikutuksiin ja taloudelliseen menestykseen. 

Liike-elämä siirtyy kohti holistisempaa yrittäjyyskäsitystä, jossa yhteiskunnallisen lisäarvon luominen on entistä tärkeämpää. Nyt on suurta kysyntää koulutetuille ammattilaisille, jotka osaavat tehokkaasti siirtää nykyiset liiketoimintaprosessit uuteen aikaan ja kehittää kestäviä ratkaisuja sisäisinä yrittäjinä yrityksissä, julkisella sektorilla tai startupeissa. Tämän vuoksi kestävä yrittäjyys on kannattava urapolku, jota pitkin on mahdollista vaikuttaa merkittävästi ympäristöön ja yhteiskuntaan. 

Ohjelmamme tarjoaa laajan yksilöllisesti räätälöidyn opetussuunnitelman, joka valmistaa opiskelijoita nopeasti muuttuvan kestävän yrittäjyyden haasteisiin huolimatta siitä, näkevätkö he itsensä tulevaisuudessa yrityksen perustajina, startupin vetäjinä tai yritysinnovoijina. Ohjelmasta valmistuneet: 

  • ymmärtävät yrittäjyyden periaatteet sekä yhteiskuntaan, ympäristöön ja talouteen liittyvien kestävyyshaasteiden kokonaisvaltaisen luonteen  
  • ymmärtävät miten yrittäjyyteen ja kestävyyteen liittyvät haasteet vaikuttavat toisiinsa 
  • osaavat soveltaa tieteellistä tietoa kriittisesti ja arvioida yrittäjyysmahdollisuuksien ekologista kestävyyttä   
  • omaksuvat yrittäjähenkisen ajattelutavan, jolla he osaavat ratkoa kestävyyteen liittyviä haasteita erilaisissa johtotehtävissä ja rooleissa 
  • kehittävät tärkeitä työ- ja liike-elämän taitoja, joiden avulla he voivat testata ja luoda uudenlaisia kestäviä yrityshankkeita. 

Kestävän yrittäjyyden haasteena on pitää liiketoiminta kannattavana samalla, kun edistetään isoja yhteiskunnallisia kysymyksiä. Koulutusohjelmamme antaa sinulle työkaluja tämän ongelman ratkaisemiseen. Tule mukaan kehittämään ratkaisuja tämän hetken suurimpiin globaaleihin ongelmiin! 

Opetuskieli

Opetuskieli on englanti.

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 15 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.

Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.

Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.

Opintojen rakenne

Master’s Programme in Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelmasta vastaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu ja se on 120 opintopisteen laajuinen. Kaksivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista: 

  • koulutusohjelman opinnot, johon kuuluu opinnäyte 
  • vapaasti valittavat opinnot  / sivuaineopinnot

Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa sivuaineopinnot Kauppakorkeakoulun viralliseen vaihto-ohjelmaan kuuluvassa kumppaniyliopistossa. 

Sivuaineet ovat suunniteltuja, itse valittuja opintokokonaisuuksia, joilla saat opintoihisi laajuutta ja monitieteisyyttä. Vapaasti valittavilla opinnoilla voit räätälöidä Sustainable Entrepreneurship -opinnoista sinulle sopivan kokonaisuuden. (Vapaasti valittavat kurssit on lueteltu alla.) 

Opintojen alussa laadit henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) akateemisen ohjaajan avustuksella. HOPSin päätarkoitus on varmistaa, että opintosi vastaavat kiinnostuksenkohteitasi ja että suoritat ne loogisessa järjestyksessä. 

Ohjelman ydinkursseihin kuuluvat mm. seuraavat: 

  • The Foundations of Entrepreneurship 
  • Startup Experience 
  • Startup Leadership 
  • Market Entry Strategies 
  • Social Innovation 
  • Entrepreneurship Law 
  • Entrepreneurial Financing 
  • Sustainable Development Goals as Business Opportunities 
  • Startup Marketing (vapaasti valittava) 
  • Accounting for Sustainability (vapaasti valittava) 
  • Product Sustainability (vapaasti valittava)

Suuntautumisvaihtoehdot

Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelmassa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa. Kummatkin esittelevät eri puolta kestävästä yrittäjyydestä. Se, että niistä voi valita – tai tehdä omannäköisensä polun – tekee ohjelmasta poikkeuksellisen. 

Sustainable startup -opintopolku. Tämä sopii niille, jotka haluavat yrittäjiksi, ja haluavat tutkia startupien arvon luontia tarkemmin. 

Sustainable corporate entrepreneurship -opintopolku Tämä sopii tuleville yrittäjille, jotka haluavat toimia yrittäjäroolissa muutoksentekijöinä ja innovoijina olemassa olevissa yrityksissä. Kiinnostaako sisäinen yrittäjyys? Tee oma polkusi valitsemalla tutkintoosi mm. laskentatoimen, tuotekehityksen, projektinhallinnan, markkinoinnin ja henkilöstöhallinnan kursseja. 

Käytännössä opintopolut perustuvat vapaasti valittaviin kursseihin ja niiden tarkoitus on vain helpottaa kurssivalintojasi. Voit vapaasti muokata opintosuunnitelmaasi ja valita jonkun muun, täysin omanlaisesi polun. 

Kansainvälistyminen

Sustainable Entrepreneurship -ohjelmassa syntyy luontaisesti kansainvälinen ja monitieteinen opiskelukokemus. Sinulle tarjoutuu runsaasti tilaisuuksia kasvattaa kansainvälisiä valmiuksiasi esimerkiksi lukukauden mittaisessa opiskelijavaihdossa tai kesäkurssilla jossakin Aallon kansainvälisistä kumppanikorkeakouluista ympäri maailmaa.  

Jos haluat syventää osaamistasi tietyllä alalla, voit suorittaa sivuaineesi opiskelijavaihdossa, jolloin voit räätälöidä opintosi omien kiinnostustesi ja uratoiveidesi mukaan. Jotkut opiskelijat suorittavat harjoittelujakson tai tekevät opinnäytteensä ulkomailla.  

Jos et halua lähteä Suomea kauemmas, pääset ohjelman aikana kuulemaan vierailevia luennoitsijoita ja puhujia ulkomailta. He tuovat monipuoliset näkökulmansa ja näkemyksensä opetukseemme.  

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen. 

Uramahdollisuudet

Ohjelma antaa valmiudet merkitykselliseen kestävän yrittäjyyden uraan ja mahdollisuuden olla ratkomassa maailmanlaajuisia ongelmia. Meiltä valmistuneet voivat toimia yrittäjinä, kestävyysasiantuntijoina tunnetuissa yrityksissä, neuvonantajina tai monessa muussa tehtävässä. Alla muutamia esimerkkejä: 

  • yrityksen perustaja 
  • vaikuttavuuteen suuntautunut yrittäjä 
  • startupin vetäjä 
  • yritysten suorien pääomasijoitusten asiantuntija 
  • pk-yritysten konsultti 
  • vaikuttavuusinvestoija 
  • yrityshautomon johtaja

Tutkimuksen painopisteet

Aalto-yliopiston yrittäjyyden tutkimuksen yksikössä on alan johtavat asiantuntijat eri aloilta. Tutkimuksen painopisteemme ovat yrittäjyyden ja kestävyyden leikkauspisteessä. Tutkimusaiheisiimme kuuluvat muun muassa kestävä yrittäjyys ja sosiaaliset yritykset, katastrofeihin, pakolaiskriiseihin ja muihin suuriin haasteisiin vastaaminen, vaikuttavuusinvestoiminen, hyvinvointi yrittäjyydessä.  

Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa alan tutkimussuuntauksiin opinnäytteen aihevalinnallasi.  

Teemme tiivistä yhteistyötä tuotantotalouden laitoksen kanssa. Heidän tutkimuksensa keskittyy strategiaan ja pääomasijoittamiseen, toiminnan ja palveluiden johtamiseen ja yrittäjyysjohtamiseen. 

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelma on osaamiskeskittymä, jonka opetussuunnitelma muodostuu alla olevien yhteistyöstä. 

  • johtamisen laitoksen yrittäjyystutkimusyksikkö 
  • Aalto Ventures Program (AVP)  
  • tuotantotalouden laitos 

Ohjelman projektikursseilla voidaan tehdä yhteistyötä valtion organisaatioiden tai yritysten kanssa. Voit täydentää opintojasi myös Aallon muiden korkeakoulujen, ohjelmien ja pääaineiden opinnoilla ja muiden yliopistojen tarjoamilla opinnoilla.

Webinaari | Sustainable Entrepreneurship

Tutustu Kauppakorkeakoulun uuteen Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelmaan! Ohjelman opettajat ja suunnittelija esittelevät ohjelman ja vastaavat kysymyksiin mm. uraan, hakemiseen ja opintojen sisältöihin liittyen.

Katso tallenne
Two students sitting around a table at the School of Business student catereia.

Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!

Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!

Juttele opiskelijoiden kanssa
Kolme henkilöä istuu jakkaroilla puupöydän ääressä modernissa sisätilassa, taustalla sumea näkymä ulos.

Arviointikriteerit 2025

Aalto-yliopiston yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävät hakijat arvioidaan ja astetetaan järjestykseen hakukohteen etukäteen määrittämien arviointiperusteiden mukaisesti.

Master’s Programme in Sustainable Entrepreneurship -maisteriohjelman hakijat arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti.

Valintaryhmä 1: Suomalainen alempi yliopistotutkinto (kandidaatin tutkinto)

Aiempien opintojen soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohteen vaatimuksiin.
Valintaperusteet Hakijan on täytynyt suorittaa vähintään 60 op kursseja kauppatieteiden, johtamisen, tuotantotalouden aloilta tai niihin liittyviltä aloilta (yhteiskuntatieteet, valtiotieteet, taide, kasvatustieteet, oikeustiede, politiikka, viestintä jne.). Harjoitteluista saadut opintopisteet huomioidaan. Ohjelman edustaja arvioi hakijan aiemmat opinnot. Aiempia opintoja koskevat hakuehdot täyttävät hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen alla olevien arviointiperusteiden perusteella.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista. 

Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.

Opintomenestys
Mitä arvioidaan?  Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat
Valintaperusteet Aiemman tutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo ja opintomenestyksen kokonaisarviointi. Hakijan aiemman tutkinnon opintopisteillä painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3,5.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)
Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Motivaatiokirje, ansioluettelo
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta?

Vaadittavat liitteet ovat: 1) motivaatiokirje ja 2) ansioluettelo. 

Motivaatiokirjettä varten on neljä ohjaavaa kysymystä, mutta hakijoiden ei pidä antaa kysymysten liikaa rajoittaa vastaustaan:

  1. Miksi haet tähän ohjelmaan?
  2. Miten rikastat muiden ohjelman opiskelijoiden oppimiskokemusta?
  3. Miten aiemmat saavutuksesi (opinnot, työt, jne.) ovat valmistaneet sinua tähän ohjelmaan?
  4. Miksi sinulle on tärkeää suorittaa maisterin tutkinto Sustainable Entrepreneurship -ohjelmassa? Miksi se olisi mielestäsi ihanteellinen oppimiskokemus sinulle?

Motivaatiokirjeessä saa olla enintään 1 200 sanaa: 200 sanan tiivistelmä ja 1 000 sanan varsinainen tekstiosa.

Ansioluettelon enimmäispituus on kaksi sivua, ja siinä tuodaan esiin tärkeimmät kokemukset ja taidot.

Haastatteluvaiheeseen valitut hakijat saavat lisätietoja haastattelun muodosta ja aikataulusta alustavan arvioinnin jälkeen.

Arvioitavat liitteet Motivaatiokirje, ansioluettelo
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Vaihe 2

Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Haastattelu
Valintaperusteet Haastattelut suoritetaan verkon välityksellä. Haastatteluraati arvioi hakijan soveltuvuutta hakukohteeseen yleisten kognitiivisten kykyjen, kriittisen ajattelun taitojen, oppimissuuntautuneisuuden, prososiaalisuuden ja viestintätaitojen perusteella.
Arvioitavat liitteet Haastattelu
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Valintaryhmä 2: Suomalainen alempi ammattikorkeakoulututkinto (AMK) tai ulkomainen alempi korkeakoulututkinto

Aiempien opintojen soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Aiempien opintojen sisältö ja määrä verrattuna hakukohteen vaatimuksiin.
Valintaperusteet Hakijan on täytynyt suorittaa vähintään 60 op kursseja kauppatieteiden, johtamisen, tuotantotalouden aloilta tai niihin liittyviltä aloilta (yhteiskuntatieteet, valtiotieteet, taide, kasvatustieteet, oikeustiede, politiikka, viestintä jne.). Harjoitteluista saadut opintopisteet huomioidaan. Ohjelman edustaja arvioi hakijan aiemmat opinnot. Aiempia opintoja koskevat hakuehdot täyttävät hakijat laitetaan paremmuusjärjestykseen alla olevien arviointiperusteiden perusteella.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Huom! Muista toimittaa kurssikuvaukset vaadituista aiemmista opinnoista. 

Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla, tulee sinun liittää hakemukselle vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta.

Opintomenestys
Mitä arvioidaan?  Aiemman tutkinnon / aiempien tutkintojen arvosanat
Valintaperusteet Aiemman tutkinnon opintopisteillä painotettu keskiarvo ja opintomenestyksen kokonaisarviointi. Hakijan aiemman tutkinnon opintopisteillä painotetun keskiarvon tulee olla vähintään 3,5.
Arvioitavat liitteet Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)
Standardoidut testit
Mitä arvioidaan?  Analyyttiset ja kvantitatiiviset taidot
Valintaperusteet GMAT- tai GRE-testi on pakollinen valintaryhmässä 2 (saatava vähintään 550 pistettä GMAT-testissä tai 515 pistettä GMAT Focus Edition -testissä tai GRE-testissä 154 pistettä Verbal Reasoning -osioista ja 155 pistettä Quantitative Reasoning -osiosta). 
Arvioitavat liitteet GMAT/GRE-testitulos 
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)
Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Motivaatiokirje, ansioluettelo
Valintaperusteet / Mitä toivomme hakijalta?

Vaadittavat liitteet ovat: 1) motivaatiokirje ja 2) ansioluettelo. 

Motivaatiokirjettä varten on neljä ohjaavaa kysymystä, mutta hakijoiden ei pidä antaa kysymysten liikaa rajoittaa vastaustaan:

  1. Miksi haet tähän ohjelmaan?
  2. Miten rikastat muiden ohjelman opiskelijoiden oppimiskokemusta?
  3. Miten aiemmat saavutuksesi ovat valmistaneet sinua tähän ohjelmaan?
  4. Miksi sinulle on tärkeää suorittaa maisterin tutkinto Strategic Management in a Changing World -ohjelmassa? Miksi se olisi mielestäsi ihanteellinen oppimiskokemus sinulle?

Motivaatiokirjeessä saa olla enintään 1 200 sanaa: 200 sanan tiivistelmä ja 1 000 sanan varsinainen tekstiosa.

Ansioluettelon enimmäispituus on kaksi sivua, ja siinä tuodaan esiin tärkeimmät kokemukset ja taidot.

Haastatteluvaiheeseen valitut hakijat saavat lisätietoja haastattelun muodosta ja aikataulusta alustavan arvioinnin jälkeen.

Arvioitavat liitteet Motivaatiokirje, ansioluettelo
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Vaihe 2

Soveltuvuus
Mitä arvioidaan?  Haastattelu
Valintaperusteet Haastattelut suoritetaan verkon välityksellä. Haastatteluraati arvioi hakijan soveltuvuutta hakukohteeseen yleisten kognitiivisten kykyjen, kriittisen ajattelun taitojen, oppimissuuntautuneisuuden, prososiaalisuuden ja viestintätaitojen perusteella.
Arvioitavat liitteet Haastattelu
Kriittisyys Kriittinen (0 pistettä = hylätty)

Hakukohteen vaatimat dokumentit

Akateeminen arviointi Master’s Programme in Sustainable Entrepreneurship -ohjelmassa tehdään seuraavien dokumenttien perusteella

  • Virallinen opintosuoritusote/-otteet ylimääräisistä korkeakoulutasoisista opinnoista, jotka eivät kuulu hakemuksen pakolliseen osaan
  • Kurssikuvaukset relevanteista kursseista
  • Motivaatiokirje 
  • Ansioluettelo
  • Valintaryhmässä 2: GMAT-/GRE-testitulos
  • Jos aiemmat opintosi on arvioitu jollain muulla kuin ECTS-arviointiasteikolla: vapaamuotoinen kuvaus arviointiasteikosta

Muistathan tarkistaa myös yleiset kaikkia hakijoita koskevat dokumenttivaatimukset.

Lue lisää yrittäjyydestä Aallossa

aalto ventures program logo

Aalto Ventures Program (ulkoinen linkki)

Valmistaa opiskelijoita kasvuyrittäjyyteen huippulaatuisen koulutuksen, tapahtumien ja muiden aktiviteettien kautta.

Aallon osasto Slusissa 2023

Yrittäjyys ja innovaatiot

Aalto-yliopiston yrittäjyys- ja innovaatioekosysteemissä syntyy kannattavaa liiketoimintaa.

Yhteystiedot

Kauppakorkeakoulu

Ohjelmaan ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä kauppakorkeakouluun.

[email protected]

Aalto-yliopiston hakijapalvelut

Hakuprosessia, hakuasiakirjoja ja kielitestejä koskevat tiedustelut voi lähettää osoitteeseen Aalto-yliopiston hakijapalveluille.

[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: