Juttele Aallon opiskelijoiden kanssa!
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Uraauurtava IDBM-maisteriohjelma on malliesimerkki Aalto-yliopiston visiosta, sillä se yhdistää muotoilun ja tekniikan globaalin liiketoiminnan kehittämiseen. IDBM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan seuraavan sukupolven luovia ammattilaisia monitieteisen tiimityön ja alan merkittävien kumppaneidemme tarjoamien todellisten liiketoimintahaasteiden avulla. Ainutlaatuinen IDBM-maisteriohjelma on tarjolla kaikissa kuudessa Aalto-yliopiston korkeakoulussa, minkä ansiosta ohjelmassa voi suorittaa joko kauppatieteiden tai taiteen maisterin tai diplomi-insinöörin tutkinnon. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa IDBM-ohjelman suorittavat opiskelijat saavat taiteen maisterin tutkinnon.
Emme työskentele siiloissa, joten miksi meidän pitäisi opiskella sellaisissa? IDBM-maisteriohjelman opiskelijat ratkaisevat monimutkaisia todellisia haasteita monitieteisissä tiimeissä ja oppivat ymmärtämään kokonaisvaltaisesti tulevaisuuden haasteita. Ohjelmassa käsitellään muotoilua laajasti ajattelutapana ja eri yhteyksiin sopivana strategisena lähestymistapana. IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet osaavat:
IDBM-maisteriohjelmasta valmistuneet ovat valmiita työskentelemään vastuullisissa tehtävissä muotoilun, liiketoiminnan ja tekniikan yhtymäkohdassa toimivissa tiimeissä. He kykenevät edistämään innovointia ja johtamaan uusia yrityshankkeita globaaleissa ympäristöissä.
International Design Business Management -maisteriohjelman opetuskieli on englanti.
Tämän ohjelman lukuvuosimaksu on 17 000 euroa lukuvuodessa. Lukuvuosimaksua eivät maksa Euroopan unionin (EU) tai Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaiset eivätkä Sveitsin kansalaiset. Muiden maiden kansalaisten on maksettava lukuvuosimaksu.
Aalto-yliopisto tarjoaa pienen määrän apurahoja, jotka vapauttavat maksuvelvolliset opiskelijat lukuvuosimaksusta. Apurahat voidaan myöntää hakukohteen arvioinnissa parhaiten menestyville hakijoille. Hakijat asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteen sivulla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Lisätietoa lukuvuosimaksusta ja apurahoista Aalto-yliopistossa löytyy Lukuvuosimaksut ja apurahat sivulta.
IDBM-maisteriohjelman opiskelijat opiskelevat kursseja kansainvälisessä, tiiviissä ja monimuotoisessa opiskelijayhteisössä. Pakolliset IDBM-ydinopinnot on yhdistetty laajaan alan yrityksen kanssa tehtävään hankkeeseen ja siihen liittyvään tiimityöhön. Niiden avulla opiskelijat oppivat hyödyntämään ja soveltamaan erilaisia tietoja, työkaluja ja menetelmiä käytännössä. Lisäksi IDBM-maisteriohjelman yrityshanke syventää opiskelijoiden ymmärrystä globaalia muotoiluvetoista liiketoimintaa harjoittavien yritysten todellisista prosesseista. Opiskelijat pääsevät kehittämään hankkeiden aikana myös projektinhallinnan ja liiketoiminnan suunnittelun osaamistaan.
Kaikkien suuntautumisvaihtoehtojen opiskelijat suorittavat ensimmäisenä lukuvuotenaan samat pakolliset IDBM-pääaineopinnot.
Maisterintutkintoon johtavat kaksivuotiset muotoilun alan IDBM-opinnot koostuvat seuraavista opintokokonaisuuksista:
IDBM-maisteriohjelman ensimmäinen vuosi koostuu IDBM-pääaineopintojen pakollisista opinnoista ja kuuden kuukauden pituisesta yrityshankkeesta. Toisen vuoden aikana opiskelijat voivat täydentää opintojaan lähtemällä opiskelijavaihtoon yhden lukukauden ajaksi tai suorittamalla sivuaineopintoja tai vapaasti valittavia kursseja kiinnostuksenkohteidensa ja urapolkunsa vaatimusten mukaan.
Lisätietoa opintojaksojen sisällöstä on ohjelman verkkosivuilla ja Opiskelijan oppaasta.
IDBM-maisteriohjelmassa on kuusi suuntautumisvaihtoehtoa kolmella eri alalla. Hakijoita valitaan eri suuntautumisvaihtoehtoihin taustansa perusteella sekä sillä perusteella, minkä tutkinnon he haluavat suorittaa.
Opiskelijat opiskelevat kunnianhimoisessa ja monipuolisessa opiskelijaryhmässä, jonka jäsenet ovat eri puolilta maailmaa. Opiskelijat toteuttavat monialaisissa tiimeissä intensiivisen yrityshankkeen jollekin globaalille organisaatiolle ja matkustavat tutustumaan hankkeen haasteisiin liittyviin kohteisiin. Osan opinnoista voi suorittaa opiskelijavaihdossa kansainvälisessä yhteistyöyliopistossa.
Aalto-yliopisto on kansainvälinen yliopisto, jonne tulee vuosittain tuhansia tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita eri puolilta maailmaa. Opiskelijat pääsevät osaksi monimuotoista Aalto-yhteisöä paitsi opintojensa myös kampuksella järjestettävän vapaa-ajan toiminnan ja tapahtumien sekä juhlien kautta. Ohjelman henkilöstön, aktiivisten opiskelijatutoreiden ja tukipalvelujen ansiosta kansainväliset opiskelijat pääsevät osaksi pohjoismaista kulttuuria ja tuntevat olonsa kotoisaksi Suomessa.
Tutkinto IDBM-maisteriohjelmasta antaa hakukelpoisuuden tohtorikoulutukseen.
IDBM valmistaa sinua tehtäviin, joissa pääset johtamaan muotoilua ja luovuutta strategisissa rooleissa eri tarkoituksia varten ja eri konteksteissa, kuten yrittäjyydessä ja yhteiskunnallisessa innovoinnissa tai viemään muotoilua uudelle tasolle uusien sellaisten tuotteiden ja palvelujen luomiseksi, joissa käytetään usein viimeisintä teknologiaa. Voit toimia sekä kaupallisilla että muilla aloilla. Valmistuneille aukeaa uramahdollisuuksia niin suurissa monikansallisissa yrityksissä kuin startup-yrityksissäkin sitä mukaa, kun organisaatiot alkavat ymmärtää muotoilun olevan keino pysyä alansa kärjessä ja luoda arvoa. IDBM valmistaa tutkinnon suorittaneita suuntautumaan johtaviin suunnittelutehtäviin, jotka voivat vaihdella yrityskehityksen tai palvelu- tai tuotetiimien strategisesta suunnittelusta innovaatiojohtamiseen ja uusien startup-yritysten perustamiseen.
Tutkimme teollisia ja yhteiskunnallisia kehityskulkuja, jotka vaikuttavat muotoilun käytäntöjen kehitykseen. Pyrimme kehittämään toteuttamiskelpoisia strategioita muotoilun hallinnointia ja strategista suunnittelua varten sekä yrityksille että julkiselle sektorille. Meitä kiinnostavia tutkimusaiheita ovat muotoilun käyttöönotto organisaatioissa, muotoilijoiden johtaminen sekä suunnitteluun perustuvien kehittämiskäytäntöjen käytännön toteutus. Tavoitteenamme on myös syventää ymmärrystä taustaprosesseista, jotka vaikuttavat muotoilun rooliin muutoksen aikaansaajana.
IDBM on aidosti monitieteinen ohjelma, joka ilmentää Aalto-yliopiston visiota: Aalto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Opiskelijoilla on ainutlaatuinen mahdollisuus opiskella ja työskennellä yhdessä Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun, kauppakorkeakoulun, insinööritieteiden korkeakoulun, kemian tekniikan korkeakoulun, sähkötekniikan korkeakoulun sekä perustieteiden korkeakoulun kunnianhimoisten opiskelijoiden kanssa.
Aalto-yliopisto tunnetaan yliopistona, jossa tiede ja taide yhdistyvät tekniikkaan ja talouteen. Eloisa kampus ja laaja valinnanvapaus koko yliopiston kurssivalikoimasta tuovat eri alojen opiskelijoita yhteen. Aallossa on tilaa spontaanille monitieteisyydelle, joka synnyttää uusia ideoita, tuo inspiroituneita ihmisiä yhteen ja saa aikaan ystävyyssuhteita, verkostoja ja silloin tällöin startup-yrityksiä.
Tämä on käytännön työhön pohjautuva ohjelma, jonka tavoitteena on tuoda opiskelijat yhteen oman alansa yritysten kanssa. IDBM Industry Project -kurssi luo yhteyksiä opiskelijoiden ja julkisten ja yksityisten kaupallisten tai ei-kaupallisten organisaatioiden välille, jotta opiskelijat pääsevät työskentelemään alan aitojen tapausten parissa kuuden kuukauden ajan. Lisäksi IDBM-ohjelman aktiivinen alumni- ja kampusyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia kehittää ammatillisia verkostoja opiskeluaikana.
Järjestämme IDBM-infotilaisuuden keskiviikkona 4.12.2024 klo 16.00 Zoomissa: https://aalto.zoom.us/j/63441581704. Tervetuloa esittämään kysymyksiä!
Hakijat, jotka täyttävät Aalto-yliopiston maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti. Hakemukset Master’s Programme in International Design Business Management (IDBM) -maisteriohjelmaan arvioidaan alla olevien arviointiperusteiden mukaisesti.
Vaihe I
Taiteellinen ja/tai muotoiluun liittyvä toiminta | |
Mitä arvioidaan? | Osoitukset taiteellisista ja/tai muotoilun alan töistä. |
Mitä toivomme hakijalta / valintaperusteet |
Opiskelijan omia töitä sisältävä työnäytekansio on pakollinen. Suosittelemme liittämään kansioon yhteensä 5 projektia, yhteensä enintään 14 sivua. Lataa työnäytekansiosi yhtenä pdf-tiedostona hakujärjestelmään ennen kuin lähetät hakemuksen. Tiedoston enimmäiskoko on 30 MB. Työnäytekansiossa (portfoliossa) hakijat esittelevät projektitöitä, jotka kuvaavat heidän muotoilutaitojaan/taiteellista ilmaisuaan erilaissa ympäristöissä. Työnäytekansion tulee esitellä hakijan aikaisempi ammattialan ja akateeminen työkokemus; mukana voi olla myös oma-aloitteisia projekteja. Taideteoksia voi esitellä teknisinä piirustuksina, havainnekuvina tai valokuvina. Jos esittelet työtä, joka on tehty ryhmässä, kerro selvästi oma roolisi ja osuutesi lopputulokseen. Mainitse jokaisen projektin nimi, vuosi, se, missä yhteydessä hanke on kehitetty (yrityksessä, koulussa tai omatoimisesti) ja vähän tekstiä, kuten projektin esittely ja kuvien selitykset. Portfolio täytyy olla hakijan itsensä tekemä ja kuvastaa hänen aitoja töitään. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Työnäytekansio (portfolio) |
Aiempien opintojen soveltuvuus | |
Mitä arvioidaan? | Aiempien opintojen sisältö ja määrä suhteessa hakukohteen vaatimuksiin. |
Mitä toivomme hakijalta / valintaperusteet |
Hakijoilla on oltava soveltuva kandidaatin tutkinto ohjelmaan liittyvältä alalta, kuten muotoilusta, taiteesta, arkkitehtuurista tai muilta luovilta aloilta. Humanististen ja yhteiskuntatieteiden kandidaatin tutkinnon suorittaneiden hakijoiden on osoitettava portfoliossaan ja ansioluettelossaan asiaankuuluvaa suunnittelukokemusta. Tekniikan tai kauppatieteiden kandidaatin tutkinnon suorittaneiden on haettava näiden alojen opiskelijoille tarkoitettuihin IDBM:n hakukohteisiin. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Opintosuoritusote/-otteet, tutkintotodistukset |
Soveltuvuus | |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opiskeluun |
Mitä toivomme hakijalta / valintaperusteet |
Hakijan täytyy tuoda ilmi motivaationsa IDBM-maisteriohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeessä. Motivaatiokirjeessä tulee vastata seuraaviin kysymyksiin: Miksi haen IDBM-maisteriohjelmaan? Mitä odotan oppivani tai saavani IDBM-ohjelmassa opiskelusta? Millä tavoin itse edistän opiskelutovereideni ja IDBM-ohjelman hyvää menestystä? |
Osaamisen osoittamisen tapa | Motivaatiokirje |
Muu osaaminen | |
Mitä arvioidaan? | Työkokemus ja muu hankittu osaaminen/saavutukset, esim. julkaisut, ei-muodollinen koulutus, kilpailut |
Mitä toivomme hakijalta / valintaperusteet |
Hakijoiden ammatillista kokemusta tarkastellaan laajasti ja siihen katsotaan kuuluvaksi IDBM:ään liittyvä työkokemus ja taiteellisen ja tieteellisen työn kokemus sekä yrittäjyys ja muut soveltuvat vapaaehtoistoimet. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Ansioluettelo |
Vaihe II
Soveltuvuus | |
Mitä arvioidaan? | Hakijan tarkempi soveltuvuus hakukohteeseen, motivaatio ja sitoutuminen opiskeluun/viestintätaidot |
Mitä toivomme hakijalta / valintaperusteet |
Hakijalta kysytään kysymyksiä motivaatiosta, soveltuvuudesta ja kiinnostuksenkohteista, jotta voidaan arvioida hänen kykyjään reflektoida ja sanallistaa, mikä asema muotoilulla on ollut heidän aiemmassa kokemuspohjassaan. Haastattelut pidetään verkon välityksellä. Hakijan englannin kielen käytännön osaaminen arvioidaan. |
Osaamisen osoittamisen tapa | Haastattelu |
Hakijat arvioidaan aluksi Aalto-yliopiston yleisten hakukelpoisuusvaatimusten perusteella. Hakijat, jotka täyttävät maisteriopintoja koskevat yleiset hakukelpoisuusvaatimukset, arvioidaan ja asetetaan paremmuusjärjestykseen hakukohteelle etukäteen määriteltyjen arviointiperusteiden mukaisesti.
Yleiset hakukelpoisuusvaatimukset täyttävien hakijoiden valintaprosessi on kaksivaiheinen:
Vaihe I
Ensimmäisessä vaiheessa hakijat arvioidaan seuraavien arviointiperusteiden mukaisesti:
Valintaprosessin vaiheeseen II kutsutaan ainoastaan ne hakijat, jotka arvioitiin parhaiksi ensimmäisessä vaiheessa.
Vaihe II
Toisessa vaiheessa käytetään seuraavia arviointiperusteita:
Osa hakijoista kutsutaan toiseen vaiheeseen. Kutsut toiseen vaiheeseen lähetetään hakijoille viimeistään seitsemän päivää ennen sitä.
Toinen vaihe on verkon välityksellä pidettävä haastattelu.
Toisen vaiheen arvioinnin jälkeen hakijoista valitaan parhaat vaiheiden I ja II kokonaistulosten perusteella.
Kaikkien hakijoiden on toimitettava Aalto-yliopiston verkkosivuilla luetellut hakuliitteet https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/haku-maisterikoulutuksiin. Lisäksi tähän hakukohteeseen on toimitettava seuraavat hakukohdekohtaiset liitteet:
Työnäytekansio (portfolio)
Opiskelijan omia töitä sisältävä työnäytekansio on pakollinen. Suosittelemme liittämään kansioon yhteensä 5 projektia, yhteensä enintään 14 sivua.
Työnäytekansiossa (portfoliossa) hakijat esittelevät projektitöitä, jotka kuvaavat heidän muotoilutaitojaan/taiteellista ilmaisuaan erilaissa ympäristöissä. Työnäytekansion tulee esitellä hakijan aikaisempi ammattialan ja akateeminen työkokemus; mukana voi olla myös oma-aloitteisia projekteja.
Taideteoksia voi esitellä teknisinä piirustuksina, havainnekuvina tai valokuvina. Jos esittelet työtä, joka on tehty ryhmässä, kerro selvästi oma roolisi ja osuutesi lopputulokseen. Mainitse jokaisen projektin nimi, vuosi, se, missä yhteydessä hanke on kehitetty (yrityksessä, koulussa tai omatoimisesti) ja vähän tekstiä, kuten projektin esittely ja kuvien selitykset. Portfolio täytyy olla hakijan itsensä tekemä ja kuvastaa hänen aitoja töitään.
Työnäytekansio on ladattava järjestelmään yhtenä pdf-tiedostona. Työnäytekansion enimmäiskoko on 30 MB ja siinä saa olla enintään 14 sivua. Enimmäiskoon ylittäviä tiedostoja ei arvioida, vaikka järjestelmä mahdollistaisi suurempien tiedostojen lataamisen. Nimeä tiedosto seuraavasti: Portfolio-sukunimi-etunimi.pdf. Valintaryhmä arvioi vain PDF-tiedostossa esitetyt materiaalit. Portfolion ulkopuolella sijaitsevia (esim. nettisivuilla olevia) materiaaleja tai videomateriaaleja ei huomioida valintaprosessissa. Työnäytekansioita voidaan katsella noin 14-tuumaiselta kannettavan tietokoneen näytöltä. Suosittelemme vahvasti käyttämään kuvasuhteena esim. 16:9 tai 16:10.
Motivaatiokirje
Hakijan täytyy tuoda ilmi motivaationsa IDBM-maisteriohjelmassa opiskeluun motivaatiokirjeessä. Motivaatiokirjeessä tulee vastata seuraaviin kysymyksiin:
Motivaatiokirjeen enimmäispituus on yksi sivu korkeintaan 2000 merkkiä välilyönteineen.
Ansioluettelo
Hakijoiden ammatillista kokemusta tarkastellaan laajasti ja siihen katsotaan kuuluvaksi IDBM:ään liittyvä työkokemus ja taiteellisen ja tieteellisen työn kokemus sekä yrittäjyys ja muut soveltuvat vapaaehtoistoimet.
Hakudokumenttien kieli
Hakuliitteet on toimitettava englanniksi, suosituksena myös suomeksi/ruotsiksi suoritettujen tutkintojen todistukset.
Hakija voi hakea IDBM-ohjelmaan useamman kuin yhden Aalto-yliopiston korkeakoulun kautta, mutta voi tulla valituksi vain yhteen korkeakouluun. Opiskelija suorittaa maisterin tutkintonsa siinä korkeakoulussa, johon hänet on valittu.
Huom. Tässä mainitut arviointiperusteet on laadittu Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muotoilun laitoksen kautta IDBM-ohjelmaan hakeville. Sellaiset hakijat, joilla on tekniikan kandidaatin tutkinto arkkitehtuurin alalta voivat hakea ohjelmaan sekä tekniikan alan että taiteen alan hakijana. Sopiva hakureitti riippuu opiskelijan aiemmista opinnoista ja urasuunnitelmista. Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa IDBM-ohjelman suorittavat opiskelijat saavat taiteen maisterin tutkinnon.
Oletko pohtinut, millaista opiskelu ja opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa mahtaa olla? Tule juttelemaan opiskelijalähettiläidemme kanssa!
Michael kertoo opiskelukokemuksistaan Creative Sustainability and International Design Business Management -ohjelmissa.
Michael kertoo opiskelukokemuksistaan Creative Sustainability and International Design Business Management -ohjelmissa.
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun oppimispalvelut
Tämän hakukohteen edellyttämiä hakudokumentteja ja ohjelmassa opiskelemista koskevat kysymykset voi lähettää Aalto ARTSin oppimispalveluihin.
Hakijapalvelut
Hakuprosessia, pakollisia hakudokumentteja ja vaadittua englannin kielitaitoa koskevat kysymykset voi lähettää Aallon hakijapalveluihin.