Aalto-yliopiston opiskelijoiden Robosiili nappasi ykkössijan robottikilpailussa
Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat Valentin Rainio ja Sakari Harjunpää rakensivat Robosiilin suositulla Sähköpajakurssilla.
Kuule lisää sähkötekniikan opinnoista Aallossa. Koko sähkötekniikan koulutusalan yhteisessä webinaarissa esitellään alan hakukohteet ja kerrotaan alan opinnoista ja uramahdollisuuksista.
Sähkö on modernin yhteiskunnan ja päivittäisen arjen perusta. Se pyörittää teollisuutta ja taloutta, luo digitaalisen arkemme ja mahdollistaa nykypäivän korkealaatuisen sairaanhoidon. Digitalisoituvassa maailmassa on kova kysyntä rohkeille osaajille, jotka etsivät luovia, energiatehokkaita ja kestäviä ratkaisuja.
Aalto-yliopiston elektroniikan ja sähköfysiikan pääaineessa saat vahvan perusosaamisen sähkötekniikan teorioista ja käsitteistä. Opinnoissasi syvennät fysiikan ja matematiikan osaamistasi sekä perehdyt omien valintojesi mukaisesti esimerkiksi elektroniikkasuunnitteluun, langattomaan tekniikkaan tai puolijohdeteknologiaan. Pajakursseilla saat käytännön osaamista, ja pääset muuntamaan abstraktit käsitteet toimiviksi laitteiksi.
Opintojen monipuoliset sisällöt ja erilaiset opetusmenetelmät auttavat tunnistamaan omat kiinnostuksen kohteesi ja vahvuutesi. Aalto-yliopiston tutkinto tarjoaa erinomaiset valmiudet suuntautua erilaisiin työnkuviin alan yrityksissä ja instituutioissa.
Tutkinnon suorittaneella on:
Tekniikan kandidaatin tutkinnossa opetuskieli on pääosin suomi, osin myös englanti. Osa opetuksesta on tarjolla myös ruotsiksi. Diplomi-insinöörin tutkinnossa pääasiallinen opetuskieli on englanti.
Tekniikan kandidaatin tutkinnon järjestää Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulu. Tutkinto koostuu kolmen vuoden mittaiseksi suunnitellusta, 180 opintopisteen laajuisesta kokonaisuudesta: perusopinnot (65 op), pääaineopinnot (65 op), sivuaineopinnot (25 op) sekä vapaasti valittavat opinnot (25 op).
Ensimmäisenä vuonna opinnoissa korostuvat sähkötekniikan kandidaattiohjelman yhteiset perusopinnot, kuten matematiikka ja fysiikka, jotka suoritettuaan opiskelijalla on vahva insinööriosaamisen perusta. Opiskelijat aloittavat myös pääaineopinnot ja tutustuvat sähköisten järjestelmien analyysiin ja piirianalyysiin. Sähköpaja-kurssilla opiskelijat saavat käytännön kokemusta, kun he tekevät ryhmissä omia projektejaan.
Toisena ja kolmantena vuotena opiskelijat syventävät alan osaamistaan pääaineopinnoissa. Pääaineen kursseja ovat esimerkiksi:
Kolmantena vuonna opiskelijat myös suorittavat kandidaatinseminaarin ja -työn sekä mahdolliset kansainväliset vaihto-opinnot. Koko opintojensa ajan opiskelijat voivat suunnata tutkintoaan omien mielenkiinnon kohteiden mukaisesti sivuaineopinnoissa ja vapaasti valittavissa opinnoissa.
Opintojensa aikana opiskelijat saavuttavat teoreettisen perustan ja käytännön osaamisen monipuolisten opetusmetodien avulla, joita ovat luennot, harjoitukset, projektityöt sekä itsenäinen ja pienryhmätyöskentely.
Aalto-yliopiston Sähkötekniikan korkeakoulussa on useita huippuluokan laboratorioita, joita opiskelijoilla on mahdollisuus hyödyntää ohjaajien kanssa tai itsenäisesti. Erityisesti opiskelijoiden tarpeisiin suunnitellussa Vilho Väisälän pajassa opiskelijat pääsevät toteuttamaan omia ideoitaan ja käyttämään monenlaisia laitteita
Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijat Valentin Rainio ja Sakari Harjunpää rakensivat Robosiilin suositulla Sähköpajakurssilla.
Aalto-3-satelliittia rakentava tiimi pääsi testaamaan satelliittia Euroopan avaruusjärjestön testausohjelmassa.
Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.
Tekniikan kandidaatin tutkintoon valituilla opiskelijoilla on tutkinnonsuoritusoikeus myös diplomi-insinöörin tutkintoon (DI, 120 op). Elektroniikan ja sähköfysiikan pääaineen opiskelijat jatkavat tyypillisesti seuraaviin maisteriohjelmiin:
Sähkötekniikan korkeakoulun maisteriohjelmien lisäksi tekniikan kandidaatin tutkinto antaa opiskelijoille vahvan ja monialaisen perustan jatkaa myös muihin maisteriohjelmiin Aalto-yliopiston tekniikan alan korkeakouluissa, muualla Suomessa tai ulkomailla.
Uutta laiteteknologiaa kehittävät sähkötekniikan ja nanoteknologian osaajat ovat avainasemassa tulevaisuuden muovaamisessa.
Health Technology Engineering on koulutusohjelma insinöörihenkisille opiskelijoille, jotka haluavat innovoida ja muuttaa terveydenhuoltoalaa.
Sähkötekniikan korkeakoulu tarjoaa opiskelijoille monipuoliset vaihto-opiskelumahdollisuudet ympäri maailmaa. Vaihto-opinnot on helppo sisällyttää kandidaatin tutkintoon esimerkiksi kansainvälisenä sivuainekokonaisuutena. Vaihto-opintokoordinaattori opastaa ja neuvoo kohteen valinnassa ja vaihtoa tuetaan myöntämällä apurahoja. Opiskelijavaihto on integroitu tiiviisti koulutusohjelmiin, jotta kynnys vaihtoon lähtemiseen on mahdollisimman matala.
Sähkötekniikan korkeakoulun maisteriohjelmat ovat englanninkielisiä ja kansainvälisiä. Opiskelija voi suorittaa maisteriopintojen diplomityön halutessaan ulkomaalaisessa yliopistossa, tutkimuskeskuksessa tai yrityksessä.
Aalto-yliopisto toivottaa vuosittain tervetulleeksi tuhansia kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita, jotka edustavat 90 eri kansalaisuutta. He liittyvät osaksi Aallon monimuotoista yhteisöä sekä opintojen että lukuisten vapaa-ajan tapahtumien ja aktiviteettien kautta. Erinomainen keino tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin on osallistua tutor-toimintaan. Tutorit auttavat ja neuvovat uusia opiskelijoita sopeutumaan Otaniemen arkeen ja opintoihin.
Aalto-yliopisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet jatkaa opintoja kohti tohtorin tutkintoa. Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuu vuosittain useita kymmeniä tekniikan tohtoreita, jotka ovat työelämässä erittäin kysyttyjä ammattilaisia. Valmistuneet siirtyvät pääosin teollisuuden johtaviin asiantuntijatehtäviin.
Diplomi-insinööri on yksi arvostetuimmista tutkinnoista. Se antaa loistavat mahdollisuudet hakeutua omia vahvuuksiasi vastaaviin tehtäviin – oli kyseessä sitten kansainvälinen ura suuressa yrityksessä, osana startupin kasvutarinaa tai tutkimuksen uranuurtajana.
Sähkötekniikan alan osaajille on kysyntää, erityisesti kasvavalla puolijohdeteollisuusalalla. Alan diplomi-insinööreille on tarjolla monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä esimerkiksi terveysteknologian, mikroaaltotekniikan, mikroelektroniikkasuunnittelun ja avaruustekniikan parissa.
Elektroniikan ja sähköfysiikan kandidaattiopiskelijoiden tyypillisiä työnkuvia maisteriopintojen jälkeen ovat esimerkiksi tuotekehitysinsinööri, tutkija ja asiantuntija.
Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.
Lena Mielke opiskeli avaruustiedettä ja -teknologiaa elektroniikan ja nanotekniikan maisteriohjelmassa. Opintojensa aikana Lena pääsi myös toteuttamaan yhden lapsuusajan unelmansa.
Alumni Maria Hieta valmistui avaruustekniikan pääaineesta.
Aalto-yliopiston Elektroniikan ja nanotekniikan tutkimusryhmät ovat kansainvälisesti erittäin arvostettuja. Tutkimus nivoutuu yhteen opetuksen kanssa, ja opiskelijat pääsevät tutustumaan alan tuoreimpaan tutkimustietoon koko opintojen ajan. Tutkimuksissa tehdään usein yhteistyötä alan keskeisten yritysten ja instituutioiden kanssa.
Elektroniikan ja sähköfysiikan tutkimusta tuotetaan Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella. Tutkimuksen pääteemoja ovat fotoniikka ja nanoteknologia, mikroaallot ja integroidut piirit, avaruustiede- ja tekniikka sekä sähkömagnetiikka. Esimerkiksi ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.
Aalto-yliopisto on tunnettu tieteen, talouden, tekniikan ja taiteen aloja yhdistävänä monialaisen opiskelun edelläkävijänä. Tekniikan kandidaatin tutkinto tukee monialaisia mahdollisuuksia ennen kaikkea joustavuuden kautta. Opiskelijat voivat valita sekä sivuaineen että vapaavalintaisia opintoja myös kauppatieteiden ja taiteen aloilta. Aalto-yliopisto kuuluu myös suomalaisten tekniikan alan yliopistojen verkostoon (FITech), joka tarjoaa laajan valikoiman alan kursseja sekä suomeksi että englanniksi.
Yhteistyö yritysten ja erilaisten instituutioiden kanssa on Aalto-yliopistossa tiivistä. Yhteistyön kautta opiskelijat verkostoituvat työelämää varten jo opintojen aikana. Eloisa kampus ja vapaavalintaiset kurssit yhdistävät ihmisiä luoden ystävyyssuhteita, hyödyllisiä verkostoja ja lopulta jopa uusia yrityksiä.
Aalto-yliopiston yhteydessä toimii satoja erilaisia opiskelijakerhoja ja -järjestöjä, jotka järjestävät kulttuuriin, urheiluun ja muihin harrastuksiin liittyviä tapahtumia. Ainejärjestö eli kilta tarjoaa opiskelijoille fuksikasvatusta sekä opintojen vastapainoksi esimerkiksi kulttuuri- ja urheilutapahtumia, yritysvierailuja ja juhlia.
Aalto-yliopistolla on yhteistyösopimus pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean kanssa, minkä perusteella Aalto-yliopisto on sitoutunut tukemaan Urheaan kuuluvien opiskelijoiden opiskelun ja urheilun yhteensovittamista ja huomioimaan urheilu-uran haasteet ja erityistarpeet.
Podcastissa Aalto-yliopiston sähkötekniikan opiskelijat paneutuvat syvällisesti opiskelijaelämän eri puoliin. Millainen ympäristö Aalto-yliopisto on opiskelijalle? Millaista sähkötekniikan opiskelu käytännössä on? Entä onko elämä teekkarina oikeasti niin hauskaa, kuin kaikki antavat ymmärtää?
Sähköinsinöörikilta ry on Otaniemessä vaikuttava opiskelijajärjestö, joka on perustettu vuonna 1921. Kilta järjestää kaikenlaista toimintaa liittyen opintoihin ja vapaa-ajan viettoon.
Aalto-yliopisto on sitoutunut tukemaan pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaan Urheaan kuuluvien opiskelijoiden opiskelun ja urheilun yhteensovittamista ja huomioimaan urheilu-uran haasteet ja erityistarpeet.
Aalto-yliopiston hakijapalvelut
Opiskelijavalintoihin sekä hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit olla yhteydessä Aalto-yliopiston hakijapalveluihin:
Sähkötekniikan korkeakoulun oppimispalvelut
Ohjelman sisältöä ja opintoja koskevat kysymykset voi lähettää Sähkötekniikan korkeakoulun oppimispalveluille: