Opintojen rakenne
Bachelor’s Programme in Design -kandidaattiohjelman järjestää Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. Opintojen laajuus on 180 opintopistettä. Kolmivuotinen ohjelma koostuu seuraavista osista:
- Pääaineopinnot (111 op)
- Yhteiset yleiset opinnot (26 op)
- Sivuaineopinnot (vähintään 18 op)
- Vapaasti valittavat opinnot (enintään 25 op)
Kahtena ensimmäisenä lukuvuonna opiskelijat suorittavat opintoja tiiviissä tahdissa virtaviivaisen opetussuunnitelman mukaisesti. Kolmantena lukuvuonna he profiloivat itseään ja syventyvät kandidaatintyön tekemiseen ja sivuaineopintojen suorittamiseen.
Opiskelijalähtöinen opetussuunnitelmamme kattaa myös muotoilun ja median yhä laajenevan luonteen ja roolin yhteiskunnassa. Koulutamme opiskelijoita etenkin analysoimaan ja ilmaisemaan muotoilun merkitystä käyttäjille, yrityksille, yhteiskunnalle ja ympäristölle. Ohjelma lähestyy muotoilua kokonaisvaltaisesti ja temaattisesti: aluksi pohditaan, millainen jokin laaja yhteiskunnallinen teema voisi olla, minkä jälkeen asiaa lähestytään tutkimalla, miten vallitsevia olosuhteita muuttava tuote, palvelu tai järjestelmä parantaisi tilannetta.
Teoria, omien taitojen kehittäminen ja käytännön tekeminen vaikuttavat toisiinsa ja vahvistavat toisiaan halki koko opetussuunnitelman. Niiden kaikkien perustana on Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa tehtävä maailmanluokan muotoilun ja median tutkimus. Kurssit ja studiotyöt ovatkin yhdistelmä käytännön muotoilua, luentoja, seminaareja, työpajoja, ryhmäprojekteja, itsenäistä opiskelua ja kritiikkiä. Aiheet vaihtelevat strategisesta ja kestävästä muotoilusta tuotesuunnitteluun ja digitaaliseen kehittämiseen ja tuotantoon.
Esimerkkejä laajasta kurssivalikoimastamme:
- Introductory Design Project (9 op)
- Digital Service Design Project (9 op)
- Design Futures (6 op)
- Design and media cultures (3 op)
- Strategic Identity and Design (6 op)
- Sustainable Design (6 op)
- Thematic Studio I & II (12 op)
Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoilla on käytössään maailmanluokan tilat, joihin kuuluu aivan uusia studioita ja työpajoja fyysisiin projekteihin (tulostaminen, metalli, puu, jne.) ja digitaalisiin projekteihin (3D-tulostaminen, elektroniikka, verkko, jne.). Studioiden ja työpajojen esihenkilöt ja mestarit ovat omien alojensa asiantuntijoita ja tukevat opiskelijoita tarvittaessa. Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä myös opettajatiimien kanssa. Opettajat luovat opetustilanteita, joissa opiskelijoilla on mahdollisuus kukoistaa: kursseihin kuuluu rakentavaa palautetta, kritiikkiä, kommentteja ja avointa keskustelua.
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä: Opinto-opas lukuvuosille 2022-2024