Kauppakorkeakoulu

Premium Partner - KPMG

KPMG:n kanssa yhteistyö on monimuotoista ja hyödyttää molempia osapuolia.
Two women smiling and standing in a crowd. Behing a blue colorful wall with TV screen and KPMG logo on it.
KPMG Aalto Talent Expo 2022 -messuilla. Valokuvaaja Sara Vertanen.

KPMG:n kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä jo pitkään mm. laskentatoimen laitoksella, mutta vuodesta 2002 lähtien yhteistyö entisestään laajentui, kun KPMG:stä tuli Kauppakorkeakoulun Premium Partner.  

Kansainvälisyys on KPMG:n yksi kulmakivistä, sen jäsenyritysten verkosto ulottuu 145 maahan. Sen asiantuntijoiden määrä on jo 236 000 ja näistä Suomessa ja Virossa toimii noin 1 700. Perinteisen tilintarkastuksen lisäksi erilaiset veropalvelut sekä konsultointitehtävät ovat kiinnostaneet opiskelijoitamme ja tänä päivänä KPMG:n riveissä onkin noin 100 yliopistomme alumnia erilaisissa tehtävissä (lähde: LinkedIn 5.5.2022). KPMG tarjoaakin monipuolisesti uramahdollisuuksia ja asiantuntijuutta niin neuvontapalveluiden, vero- ja lakipalveluiden kuin tilintarkastus- ja varmennuspalveluiden saralla. Kasvava neuvontapalveluiden kirjo kattaa monet liiketoiminnalle tärkeät alueet aina strategiakonsultoinnista it-konsultointiin. Lue lisää KPMG:stä heidän verkkosivuiltaan: kpmg.fi

Viime vuosina KPMG on usean muun yrityksen lailla paneutunut diversiteettiin ja inkluusioon omassa organisaatiossaan. Tähän liittyen opiskelijammekin pääsivät KPMG:n IDE-työhön mukaan ja selvittivät räätälöidyn yritysprojektin puitteissa näiden asioiden nykytilanteen KPMG:llä. Teemaa on jatkettu sittemmin mm. siten, että asiaan perehtynyt professorimme Rebecca Piekkari vieraili yrityksen sisäisessä kokouksessa puhumassa asiasta. Teema saanee vielä jatkoa!  

KPMG:n henkilöstöjohtaja Hanna Niemi korostaa yhteistyön konkreettisuutta: ”Meille KPMG:llä yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa on hyvin merkityksellistä. Yksi keskeinen yritysvastuuteemamme on Lifelong learning ja yliopistoyhteistyö on tässä toki keskiössä. Tärkeää onkin konkreettinen yhteistyö kurssitöiden, opinnäytetöiden ja luennointiyhteistyön parissa, joiden aikana voimme oppia puolin jos toisin. Työllistämme KPMG:lle vuosittain yli 100 opintojen loppusuoralla olevaa opiskelijaa erilaisiin harjoittelijatehtäviin, joissa pääsee konkreettisesti näkemään asiantuntijatyötä.”

Projektien lisäksi opiskelijamme ovat saaneet kullanarvoisia vinkkejä KPMG:n asiantuntijoilta työnhakuun liittyvissä teemoissa, ja ihan henkilökohtaista neuvontaakin omien työnhaun dokumenttien laatimiseen. KPMG:n trainee-ohjelmaan hakeekin vuosittain lukuisat Aalto-yliopiston opiskelijat. Kansainvälisen KPMG-verkoston järjestämä KPMG Ideation Challenge (KIC) on yksi maailman suurimmista kaupallisen alan case-kilpailuista yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille. Opiskelijamme kutsutaankin osallistumaan siihen vuosittain (pl. poikkeusvuodet).  

Opiskelijoille

KPMG:n traineehaku toteutetaan vuosittain alkuvuodesta ja alkusyksystä, jolloin trainee-jakso alkaa useimmiten seuraavan lukukauden alussa. Harjoittelupaikkoja on kaikilla palvelualoilla ja ne soveltuvat 3.-5. vuosikurssin opiskelijoille kauppatieteellisellä, teknisellä tai oikeustieteellisellä taustalla. Vuosittainen KPMG Ideation Challenge (KIC) on ehdottomasti tutustumisen arvoinen - kilpailussa voit näyttää, että sinulta löytyy innovatiivisia ratkaisuja yritysten kohtaamiin strategisiin ja taloudellisiin ongelmiin.  

Kannattaa seurata KPMG:n yrityssivua Aallon JobTeaserissa! 
Katso myös kaikki KPMG:n työpaikat JobTeaserissa (sis. myös muiden kuin Suomen KPMG:n ilmoituksia). Tutustu paremmin KPMG:n tarjoamiin uramahdolisuuksiin kotisivujen kautta

Uutisia

Aalto.fi:ssä julkaistuja artikkeleita yhteistyöstämme:

KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.

Uutiset
KPMG:lle tehdyn yritysprojektin tiimi

Opiskelijat optimoivat tilintarkastajien työtaakkaa ja tulosta

Kauppakorkeakoulu ja KPMG tekivät yhteistyötä muuttaakseen perinteisiä tilintarkastuskäytäntöjä.

Uutiset
Welcome Evening uusille maisteriopiskelijoille. Kuva: Roope Kiviranta

Uudet maisteriopiskelijat kokoontuivat verkostoitumaan Welcome Evening -tilaisuuteen

Alumnit tarjosivat arvokkaita vinkkejä maisteriopintoihin ja työllistymiseen.

Uutiset
Opiskelijat kannettavan tietokoneen ääressä. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto

KPMG selvitti opiskelijoiden avustuksella, miten hyvin monimuotoisuus ja osallisuus toteutuvat yhtiön sisällä

Opiskelijat antoivat KPMG:lle suosituksia vuonna 2020 toteutettaviksi monimuotoisuustoimiksi.

Uutiset
Kuvassa kandidaattikeskuksen aula ja teksti Accounting Career Afternoon 30.11.2021

Accounting Career Afternoon

Laskentatoimen oma uratapahtuma

Tapahtumat
Tuomas Ilveskoski.

Alumni Tuomas Ilveskoski: Vinkkini opintojaan suunnittelevalle on valita sellaisia aiheita, jotka aidosti kiinnostavat ja motivoivat

KPMG:llä Audit partnerina toimiva Tuomas Ilveskoski kannustaa opiskelijoita valitsemaan opinnoissaan sellaisia aiheita, jotka aidosti kiinnostavat ja motivoivat. ”Kun hakeutuu sellaisten asioiden pariin, jaksaa aina innostua opinnoistaan ja tulevaisuudessa työstään uudestaan ja uudestaan.”

Uutiset
Räätälöity opiskelijoiden yritysprojekti KPMG:lle, tiimikuva

Pk-yritysten taloushallinnon digitalisointi kehittyy kovaa vauhtia

Opiskelijat toivat näkemystä siihen, miten KPMG:n kannattaisi toimia muutoksen pyörteissä.

Uutiset
Opiskelijat Eljas Pajamies ja Markus Nieminen (oik.) pitämässä tekoälytyöpajaa KPMG:llä

Tekoälyn kehittymisellä on merkittävä vaikutus IT-konsultointiin

Opiskelijat antoivat KPMG:n konsulteille suosituksia tekoälyn hyödyntämiseen.

Uutiset

Partneriohjelma pitkäjänteiseen kumppanuuteen

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoululla on oma partneriohjelma, joka rakentaa ja ylläpitää tiiviitä, pitkäaikaisia suhteita korkeakoulun ja yritysten välillä. Se on lajissaan ainutlaatuinen Suomen korkeakouluissa ja avaa yhteyksiä myös Aalto-yliopiston muihin kouluihin.

Lue lisää
Partnership Program

Lisätietoa

Annemari Rautio

Annemari Rautio

Senior Manager, Corporate Relations, School of Business

Yhteistyön muotoja

Alla erilaisia yhteistyömahdollisuuksia. 

Opiskelijoita Kauppakorkeakoululla. Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit / Customized Student Business Projects

Kauppakorkeakoulun Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti on suunniteltu yrityksille tehtäviä tutkimus- ja selvitysprojekteja varten ja sen lähtökohtana ovat yrityksen tarpeet.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun Cafe Kylterin edusta.

Kehitä työnantajamielikuvaa Kauppakorkeakoulussa

Tarjoamme työnantajille mahdollisuuksia näkyä eri kanavissamme tai kohdata opiskelijoita omissa tapahtumissaan Kauppakorkeakoululla.

Kauppakorkeakoulu
Project work course gala

Opintoprojektit

Opiskelijaprojekteissa ratkotaan tosielämän haasteita yhteistyössä yritysten ja yhteisöjen kanssa.

Yritysyhteistyö
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu