Uutiset

Uudet maisteriopiskelijat kokoontuivat verkostoitumaan Welcome Evening -tilaisuuteen

Alumnit tarjosivat arvokkaita vinkkejä maisteriopintoihin ja työllistymiseen.
Welcome Evening uusille maisteriopiskelijoille. Kuva: Roope Kiviranta
Welcome Eveningin osallistujat täyttivät Kauppakorkeakoulun monitoimiaulan. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu kutsui uudet maisteriopiskelijat Welcome Eveningiin tutustumaan omaan yhteisöönsä; niin toisiinsa kuin alumneihin eli heihin, jotka ovat jo valmistuneet Kauppakorkeakoulusta. Noin 150 maisteriopiskelijaa osallistui iltaan ja sai kuulla alumnien kokemuksia ja vinkkejä opiskelusta ja urapoluista. Keskiviikkona 31.8. Kauppakorkeakoululla järjestetyn tervetuliaisillan ideana oli kannustaa uusia opiskelijoita luomaan verkostoja ja pohtimaan työuraa heti maisteriopintojen alusta alkaen.

Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö Jonna Söderholm tiivisti vinkkinsä uusille maisteriopiskelijoille sanoihin ”ACT EARLY”. Tällä hän tarkoitti sitä, että vaikka opiskelijan vastuulla on ensisijaisesti opiskelu, varsinkin maisterivaiheessa on tärkeää saada myös kokemuksia työelämästä – etenkin kansainvälisten opiskelijoiden, joilla ei välttämättä ole vielä mitään kosketusta työelämään Suomessa. Tämä onnistuu olemalla aktiivinen ja toimimalla mahdollisimman pian.  

”Kannattaa osallistua koko Aallon yhteisiin ja Kauppakorkeakoulun tarjoamiin uraneuvontatuokioihin ja erilaisiin uratapahtumiin. Mentorointiohjelma saa vuosittain paljon kehuja. Kansainvälisille opiskelijoille suunnattuun International Talent -ohjelmaan kannattaa myös hakea. Työharjoittelut ja yritysprojektien tekeminen tiimityönä ja ohjatusti yrityksille ja muille organisaatioille on avannut monille hyviä ovia työelämään. ”NGO-projektit” on uusi avaus vapaaehtoisjärjestöille tehtävistä hankkeista, joista on pian tarjolla lisätietoa. Ura- ja rekrytointipalvelujemme noin kerran kuussa ilmestyvään Aalto BIZ CareerMail -uutiskirjeeseen kokoamme paljon tietoa ja tapahtumavinkkejä.” 

Jonna Söderholm kertoi myös JobTeaserista, josta opiskelijat löytävät sopivia työ- ja harjoittelupaikkoja. ”JobTeaseria pääsee hyödyntämään erinomaisena työnhakukanavana joopintojen aikana. Palvelussa julkaistaan kaikki uratapahtumamme, sieltä löytyy ohjeita työnhakuun, GoinGlobal- sekä Highered-portaalit kansainvälisen työnhaun tueksi, yritysprofiileita Suomesta ja maailmalta sekä ajanvarauksen henkilökohtaiseen työnhaku- tai uraneuvontaan. Kannattaa tutustua.”

Paneelikeskustelu, Welcome Evening. Kuva: Roope Kiviranta
Panelistit Nora Immonen (vas.), Kiara Yliniemi ja Laura Sarkkinen, oikealla moderaattori Maria Karesoja

Partneriyritysten paneeli: työn merkityksellisyys, mielekkyys ja ilo tärkeitä

Aktiivinen alumniyhteisö sekä yhteistyö partneriyritysten kanssa ovat Kauppikselle suuria voimavaroja. Welcome Eveningissä kuultiin Kauppakorkeakoulun partneriyrityksissä työskentelevien alumnien paneeli merkityksen löytämisestä työuralla. Panelisteina kokemuksiaan ja ajatuksiaan jakoivat viestintäpäällikkö Laura Sarkkinen Konecranesilta, analyytikko Kiara Yliniemi EY:ltä ja johtaja Nora Immonen Finavialta. Paneelin moderaattorina toimi Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat ry:n (KY) hallitukseen kuuluva Maria Karesoja.

Laura kertoi, että hän saa tehdä töitä sellaisten asioiden parissa, jotka ovat erittäin merkityksellisiä. Viime aikoina hän on työstänyt esimerkiksi ilmastokriisiä käsitteleviä teemoja. Hän on myös pitänyt työskentelystä monien eri sidosryhmien kanssa. Kiara nosti esiin uuden oppimisen mahdollisuuden. Se on innostanut häntä, kuten monia muitakin viime vuosina, kun asia on vakiintunut osaksi useimpien työuraa. Nora puolestaan halusi nostaa esiin muun muassa upeat ihmiset ja esihenkilöt. Hän arvostaa korkealle sujuvan yhteistyön, toinen toisensa auttamisen, kuten varmasti moni muukin.

Taidoista, jotka ovat hyviä meille kaikille työelämässä, panelistit nostivat esiin yhteistyötaidot. Tänä päivänä tehdään hyvin paljon töitä myös tiimeissä, joten erilaisten ihmisten kanssa työskentelyyn kannattaa suhtautua positiivisesti. Panelistit painottivat myös asioiden valmiiksi saamisen tärkeyttä. Ensin asioihin pitää tarttua, sen jälkeen tehdä melko nopeat analyysit, ja lopuksi täytyy vielä huolehtia, että työt tulee tehtyä loppuun asti. Tietoa on paljon ja olennaisen erottaminen valtavasta tietomassasta on tärkeää. Muutoksiin on myös oltava valmis ja aktiivinen viestintä on tärkeää monella tasolla.

Paneelikeskustelun lopuksi Kauppakorkeakoulun alumnisuhteiden asiantuntija Fiona Jokivuolle kiitti panelisteja heidän arvokkaista ajatuksistaan. Tämän jälkeen Fiona kutsui eri pääaineita edustaneet noin 25 muuta alumnia siirtymään pystypöytien ääreen, jotka oli nimetty eri pääaineiden mukaan. Oli aika vapaalle verkostoitumiselle ja sille, että maisteriopiskelijat saivat mennä kuulemaan kokemuksia ja esittämään kohdennetumpia kysymyksiä alumneille.

Joonas Karhila oli yksi tilaisuuteen osallistuneista uusista maisteriopiskelijoista. Hän kertoi tehneensä kauppatieteiden kandidaattiopinnot Jyväskylän yliopistossa ja on nyt aloittamassa Information and Service Management (ISM) -maisteriohjelmassa.

”Tämä tilaisuus on ollut todella hyvä. Kun itse olen vielä uusi opiskelija Aallossa, on todella mukava päästä verkostoitumaan aaltolaisten kanssa. Sain tietoa siitä, että työuralla voi päätyä mihin vain, mahdollisuuksia riittää. Sain myös pontta oman polkuni miettimiseen, sen pohtimiseen, mikä juuri minua kiinnostaa ja mistä minä pidän. Pitää vain olla avoin ja utelias, ja tarttua tilaisuuksiin”, Joonas kertoo ajatuksistaan.

Verkostoitumista Welcome Eveningissä. Kuva: Roope Kiviranta
Verkostoitumista maisteriopiskelijoiden ja alumnien kesken

Uratapahtumia ja muita ura- ja rekrytointipalveluja

Welcome Eveningin järjestivät yhteistyössä Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut, alumnisuhteet ja Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaat eli KY ry. Tilaisuus on järjestetty vuodesta 2017 alkaen ja se on osa orientaatioviikkoa. Toisena yhteisöllisyyttä kasvattavana tapahtumana jatkaa Meet Your Community (MYC) -tapahtuma, joka aina keväisin kokoaa yhteen puolestaan ensimmäisen vuoden kandiopiskelijat eli mursut ja alumnit. Kaikki uratapahtumat opiskelijoille löytyvät JobTeaserin Events-osiosta (vain aalto-tunnuksilla).

Lopuksi vielä vinkki kaikille Aallon opiskelijoille: Jotta saat aalto-sähköpostiisi urapalveluilta tietoa, kuten kutsuja uramessuille, työnantajatapahtumiin, mentorointiohjelmiin, koulutuksiin tai uratapahtumiin alumnien kanssa, varmistathan, että sallit seuraavan tiedon luovuttamisen Sisussa: ”Yhteystietojani ja henkilötietojani voidaan käyttää rekrytointitarkoituksiin.” Sähköpostit tulevat aina Aallon ja Kauppakorkeakoulun urapalveluilta, ​​emmekä luovuta sähköpostiosoitettasi ulkopuolisille toimijoille.

Lisätietoja:
Tanja Makkonen, erityisasiantuntija, urapalvelut
[email protected]

Fiona Jokivuolle, asiantuntija, alumnisuhteet
[email protected]

Teksti: Terhi Ollikainen
Kuvat: Roope Kiviranta

Welcome Evening -tilaisuuteen osallistuneet alumnit:

Laskentatoimi:

Cindy Svetkow, Business Controller, Wolt
Pyry Huitu, Consultant, McKinsey & Company

Creative Sustainability:

Melina Pinomaa, ESG and Investor Relations Manager at Betolar
Elina Voipio, Programme Specialist, Development Cooperation, Fairtrade Finland

Taloustiede:

Krista Kuuttiniemi, Senior Analyst, Compass Lexecon
Esa Immonen, Senior Analyst, Compass Lexecon
Saara Kuhalainen, Senior Sales Operations Analyst, RELEX

Rahoitus:

Nea Raahenmaa, Offering Development Lead, Combient Foundry

Global Management/CEMS:

Jenna Metsäranta, Global Account Executive & Sales Development Representative Manager, Showell
Simon Hatanmaa, Senior Associate, KPMG Global Strategy Group

Tieto- ja palvelujohtaminen & Business Analytics:

Mengwei Lu, Customer Experience Manager, Vaisala
Roope Paju, Consultant, Columbia Road

International Design Business Management:

Juho Kinnunen, Product Manager, Yousician
Emilia Perttu, Lead UX Designer, Nitro

People Management and Organizational Development & Strategic Management in a Changing World (edeltäjäohjelmat: Management and International Business, Strategy, Corporate Communication):

Jesús Manuel Castro Felix, Senior Consultant, Columbia Road
Tafu Mbowe, Business Analyst, Strategy Development and Market Intelligence, KONE
Iina Ryhänen, Advisor, Sofigate
Dani Lappi, HR Generalist, Fingrid

Markkinointi:

Joonas Seppälä, Marketing Manager, Lippupiste
Katariina Karttunen, Brand Manager, Premium & Craft CSD's at Hartwall
Annaleena Kuronen, Global Head of Communications & PR, Varjo

Yritysjuridiikka:

Jaki Taalas, Transfer Pricing Specialist, Nordea Bank Plc
Lotta Hankimo, Indirect Tax Manager, EY

Aalto University School of Business offers wide range of career services for our students

Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut tarjoavat monipuolisia palveluita opiskelijoillemme.

Kauppakorkeakoulu
Better Business - Better Society seminar in December 2019, School of Business alumni networking after the seminar

Kauppakorkeakoulun alumneille

Kauppakorkeakoulun alumniyhteisö tarjoaa mahdollisuuksia elämänlaajuiseen oppimiseen, verkostoitumiseen sekä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan rakentamiseen. Liity alumniyhteisöömme!

Kauppakorkeakoulu
Jaakko Honko lecture 6.6.2019, a question from the audience to the keynote speaker Risto Siilasmaa

Tee yhteistyötä Kauppakorkeakoulun kanssa

Meillä on pitkät yhteistyöperinteet alumniemme ja yritysmaailman kanssa. Tarjoamme monipuolisia yhteistyömahdollisuuksia alumneillemme, yrityksille, organisaatioille ja julkisen sektorin toimijoille.

Kauppakorkeakoulu
Three students of the School of Business studying together. Photo by Unto Rautio.

Jaa kokemuksiasi opiskelijoiden kanssa

Kauppakorkeakoulun alumnina sinulla on mahdollisuus tukea nykyisiä opiskelijoitamme heidän opinnoissaan ja siirtymisessään työelämään esimerkiksi mentoroinnin sekä ura- ja työelämätapahtumien kautta.

Kauppakorkeakoulu
Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.