Uutiset

Tekoälyn kehittymisellä on merkittävä vaikutus IT-konsultointiin

Opiskelijat antoivat KPMG:n konsulteille suosituksia tekoälyn hyödyntämiseen.
Opiskelijat Eljas Pajamies ja Markus Nieminen (oik.) pitämässä tekoälytyöpajaa KPMG:llä
Opiskelijat Eljas Pajamies ja Markus Nieminen (oik.) pitämässä tekoälytyöpajaa KPMG:llä.

Teknologinen kehitys avaa yhä enemmän mahdollisuuksia tekoälyn ja koneoppimisen soveltamiseen liike-elämässä. Yritykset konepajoista terveydenhuoltoon pohtivat, mitä tekoälyhankkeissa onnistuminen mahdollistaa ja vaatii. Vastauksia haetaan usein konsulteilta, joiden osaamisen tulee olla huippuluokkaa.

Aalto-yliopiston opiskelijaprojektissa maisteriopiskelijat Markus Nieminen ja Eljas Pajamies selvittivät KPMG:n IT Advisory -yksikön ymmärrystä tekoälystä, ja antoivat suosituksia sen parantamiseksi. Selvitys keskittyi tekoälyn vaikutuksiin liiketoimintaan sekä tekoälyosaamisen sisäiseen viestintään.

“Tekoälyn haasteena on sen monitulkintaisuus. Ihmisillä on erilaiset käsitykset, mikä loppujen lopuksi on tekoälyä. Tämän takia viestinnän merkitys on aivan olennaista”, sanoo projektia ohjannut tutkija Juho-Petteri Huhtala Kauppakorkeakoulun markkinoinnin laitokselta.

Tutkimus tehtiin haastattelemalla yhteensä 12 KPMG:n konsulttia ja asiantuntijaa tekoälyyn keskittyneistä konsulttiyrityksistä. Lisäksi opiskelijat tekivät kirjallisuuskatsauksen tekoälyä käsittelevään kirjallisuuteen ja selvityksiin. Näiden pohjalta opiskelijat koostivat raportin KPMG:n strategian tueksi ja toteuttivat konsulteille tekoälytyöpajan. Työpajan tavoitteena oli lisätä ymmärrystä tekoälyn sovelluksista eri aloilla, joita KPMG palvelee.

“Projektissa onnistuttiin tarttumaan todellisiin kysymyksiin ja siihen, mistä organisaation tulisi aloittaa. Tekoälyn kokonaisuus tuli työpajaan osallistuneille aiempaa tutummaksi, työpaja rohkaisi osallistujia käyttämään tekoälyyn perustuvaa ajatusmallia ja työkaluja. Loppuraportti kokosi kattavasti tietoa ja ehdotuksia, joita voidaan hyödyntää tekoälystrategian edelleen kehittämisessä KPMG:llä”, kertoo projektista KPMG:llä vastannut Pei Zhou-Sivunen.

”Me saimme projektissa mahdollisuuden syventyä tekoälyteknologioiden strategiseen hyödyntämiseen IT-konsultoinnissa. Lisäksi saimme hyvä kuvan suuren konsulttiyrityksen liiketoiminnasta sisältäpäin ja opimme ymmärtämään, miten uusia teknologioita hyödynnetään johdon konsultoinnin kärkiyrityksissä”, opiskelijat kertovat.

Räätälöidyt opiskelijoiden yritysprojektit -konsepti tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden päästä ratkomaan yritysten ajankohtaisia liiketoiminnan haasteita, ja toimeksiantajayritykselle mahdollisuuden kehittää ja sparrata uusia ideoita yhdessä opiskelijoiden kanssa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.
USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.