Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulun Alumni Advisory Board

Yksi Kauppakorkeakoulun alumniyhteistyön muodoista on alumniohjausryhmä - Alumni Advisory Board. Se käy keskustelua alumnitoiminnasta, koulun ulkoisista suhteista sekä varainhankinnasta. Ohjausryhmä koostuu 10–14 alumnista, jotka edustavat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun eri koulutusohjelmia sekä työelämän eri osa-alueita. Ohjausryhmä kokoontuu noin neljä kertaa vuodessa.
School of Business Alumni Advisory Board 2022.
Alumni Advisory Board 2022. Vasemmalta: Timo Korkeamäki, Fiona Jokivuolle, Pekka Rantala, Norbert Juhász, Elisa Liekkilä, Alexei Koveshnikov, Riitta Lumme-Tuomala, Jonna Söderholm, Mia Sirkiä, Pekka Ala-Pietilä, Sampo Päällysaho. Kuva: Roope Kiviranta

Alumni Advisory Boardin tärkeimpinä tehtävinä on toimia neuvonantajana Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun (sekä yleisesti Aalto-yliopiston) alumnisuhteiden kehittämisessä ja ideoinnissa, auttaa ulkoisille sidosryhmille suunnattujen tapahtumien suunnittelussa sekä tukea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulua ja Aalto-yliopistoa varainhankinnassa. Lisäksi Alumni Advisory Boardin jäsenet osallistuvat Vuoden alumnin nimeämiseen. Alumni Advisory Boardin jäsenet nimetään Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaanin toimesta kahdeksi vuodeksi kerrallaan. Jäsenet voivat tulla valituiksi uudestaan.

Jäsenet

Alla esiteltyjen alumnijäsenten lisäksi Alumni Advisory Boardiin kuuluvat myös Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö, koulun alumni Jonna Söderholm, alumnisuhteiden asiantuntija sekä Aalto-yliopiston kauppatieteiden ylioppilaiden (KY) puheenjohtaja.

Kristo Ovaska, Kauppakorkeakoulun Vuoden Alumni 2022
Kristo Ovaska

Kristo Ovaska, Alumni Advisory Boardin puheenjohtaja

Aloitin opinnot Helsingin kauppakorkeakoulussa vuonna 2004 ja opiskelin taloustiedettä pääaineenani. Olen teknologiayhtiö Smartly.ion toinen perustaja, ja olin yrityksessä toimitusjohtajana kymmenen vuotta. Nykyään toimin yrityksen hallituksen jäsenenä. 

Kaisa Vikkula
Kaisa Vikkula

Kaisa Vikkula

Opiskelin ekonomin KTM-tutkinnon vuosina 1980–1985 pääaineena kansainvälinen talous. Suoritin KTT-tutkinnon vuosina 1990–1993 Kauppakorkeakoulussa ja Michiganin yliopistossa. Olen pörssiyhtiö Soprano Oyj:n ja sen tytäryhtiön Management Institute of Finland MIF Oy:n toimitusjohtaja.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Ole opinnoissasi utelias, hyödynnä oppimisympäristösi, pohdi ja sparraa asioita kavereittesi ja opetushenkilökunnan kanssa. Osallistu opiskelijatoimintaan kerhoissa, ylioppilaskunnassa tai startup-yhteisössä. Voit harjoitella turvallisessa ympäristössä ja saat hienoja kokemuksia, elinikäisiä ystävyyssuhteita ja arvokasta kokemusta työelämään.

Terttu Sopanen
Terttu Sopanen

Terttu Sopanen

Opiskelin Kauppiksessa vuosina 1990-1998, suomen kieli ja viestintä pääaineena ja laskentatoimi sivuaineena. Tällä hetkellä toimin johtavana konsulttina Brunnen Communications -viestintätoimistossa.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

On tärkeämpää löytää ala, joka kiinnostaa juuri nyt, kuin pohtia, onko ala varmasti se ainoa ja oikea. Erään OECD:n raportin mukaan briteistä 40 % työskentelee eri alalla kuin on opiskellut, ranskalaisista kolmannes ja suomalaisistakin joka neljäs.

Kannattaa seurata, mitä yritysmaailmassa tapahtuu ja kytkeä liike-elämä omiin opintoihin. Suosittelen tekemään yritysprojekteja, hakemaan caseja elävästä elämästä ja toteuttamaan pro gradu -työ toimeksiantona yritykselle tai organisaatiolle. Kiteytä osaamisesi ja vahvuutesi ja tarjoa rohkeasti osaamistasi.

Norbert Juhász
Norbert Juhász

Norbert Juhász

Aloitin opinnot 2010, kun Helsingin kauppakorkeakoulusta oli tulossa osa Aalto-yliopistoa. Aloitin kansainvälisen liiketoiminnan maisteriohjelmassa ja vuotta myöhemmin suoritin myös CEMS MIM-ohjelman. Valmistuin molemmista ohjelmista 2013.

Tällä hetkellä toimin Business Intelligence Managerina Fiskarsilla.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Arvosta opiskeluaikaasi. Suunnittele tämä aika hyvin, ei pelkästään osaamisen kerryttämisen tai verkostojen kasvattamisen vuoksi, vaan myös niiden henkilökohtaisten kokemusten vuoksi, joita voit sitten myöhemmin muistella lämmöllä. Kauppakorkeakoulu tarjoaa hyvät lähtökohdat kaikkiin edellä mainittuihin. Lisäksi koulun uusi "Better Business - Better Society" -ajattelutapa on jotain, josta voi olla erityisen ylpeä!

Elisa Liekkilä
Elisa Liekkilä

Elisa Liekkilä

Opintoni kansainvälisessä liiketoiminnassa alkoivat vuonna 2008 Mikkelin kampuksella. Jatkoin saman pääaineen parissa maisteriopinnoissa Töölön kampuksella ja valmistuin 2016. Opinnot veivät minut myös ulkomaille: ensin Meksikoon ja sitten Saksaan. Opiskeluvuosien aikana koin myös jännittävän muutoksen, kun Helsingin Kauppakorkeakoulusta tuli osa Aalto-yliopistoa.

Toimin myyntipäällikkönä Tiedolla, jossa pääsen päivittäin yhdistämään bisnestä, teknologiaa ja designia.

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Se, mitä meillä on Aallossa, on jotain uniikkia - vaali siis opiskeluaikaasi ja hiljennä vauhtia sen verran, että ehdit nauttia matkasta ja saada siitä kaiken irti! Muista myös, että Kauppakorkeakoulun kehittyminen on jatkumo - mitä enemmän koulu vaatii sinulta, sen paremmaksi kehityt itse, mutta myös toisinpäin: mitä enemmän vaadit koululta, sen paremmaksi koulu kehittyy! Ole aktiivinen, avoin ja rohkea haastamaan itsesi ja muut!

Alexei Koveshnikov
Alexei Koveshnikov

Alexei Koveshnikov

Opiskelin Kauppiksessa vuosina 2003 - 2005 pääaineenani kansainvälinen liiketoiminta. Tällä hetkellä työskentelen Associate Professorina johtamisen laitoksella Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. 

Terveisesi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Sinä aikana, kun olen ollut Kauppakorkeakoulussa, olen huomannut, miten paljon koulumme henkilökunta laittaa osaamistaan ja energiaa varmistaakseen, että opiskelijamme voivat saada parasta mahdollista koulutusta ja tietoa, joiden avulla opiskelijamme voivat luoda menestyksekkäitä työuria ja tulla yhteiskuntamme arvokkaiksi jäseniksi. Henkilökuntamme todella yrittää parhaansa, jotta Kauppakorkeakoulusta valmistuneet voisivat kehittyä osaaviksi, itsenäisiksi ja vastuullisiksi yksilöiksi ja asiantuntijoiksi. Neuvoni on, että jotta voisit hyötyä näistä panostuksista parhaalla mahdollisella tavalla opintojesi aikana, toivon, että pysyt uteliaana, motivoituneena, proaktiivisena ja itsereflektoivana. Menestystä opintoihin!

Riitta Lumme-Tuomala
Riitta Lumme-Tuomala

Riitta Lumme-Tuomala

Aloitin opinnot vuonna 1979 (!). Silloin puhuttiin uudesta ekonomin tutkinnosta, taisimme olla uudistuksen jälkeen ensimmäinen vuosikurssi. Pääaineeni oli kansainvälinen markkinointi, ja saimme opiskella legendaarisen Reijo Luostarisen johdolla. Kansainvälisen markkinoinnin tutkintoon pystyi liittämään kaksi ns. pitkää kieltä, minulla ne olivat englanti ja venäjä. Teinkin venäjän kauppaa (tai sehän olikin Neuvostoliitto silloin, kuvitelkaa!) muutaman vuoden jo ennen valmistumistani ja sen jälkeen. Jännittäviä aikoja! Suoritin myös EMBA-tutkinnon HSE Executive Educationissa vuosina 1999 – 2000 ja väittelin tohtoriksi Aalto University Executive Educationin DBA (Doctor of Business Administration) -ohjelmasta vuonna 2017. Pääsen siis ensi vuonna taas promootioon, edellisestä, maisterin aikaisesta, onkin jo vierähtänyt aikaa!

Millaisessa työtehtävässä toimit?

En ole päässyt kovinkaan pitkälle, ainakaan maantieteellisesti 😊 Työskentelen Aalto University Executive Educationissa (Aalto EE) tittelillä Head of Growth. Aalto EE muutti Aalto Töölöön, siis vanhaan Kaupppikseen, vuoden 2021 alussa. Vastaan meillä brändistä, viestinnästä ja alumnisuhteista.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Olette huippukoulussa, ottakaa siitä kaikki irti. Kurkkikaa yli koulun rajojen muualle Aaltoon, verkostoitukaa, olkaa aktiivisia. Minunkin tärkeimmät ihmissuhteeni ovat edelleen opiskelukavereitani täältä Runeberginkadulta. Se side ei jotenkin koskaan katkea!

Mia Sirkiä
Mia Sirkiä

Mia Sirkiä

Aloitin Kauppiksessa 1994, valmistuin 1999. Tällä hetkellä toimin pääomasijoittajana Saari Partnersissa.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Kannattaa olla sekä opintojen aikana että sen jälkeen aktiivinen ja kiinnostunut, mielenkiintoisia ja yllättäviä työtarjouksia voi tulla vastaan.

Jie Ren
Jie Ren

Jie Ren

Tein laskentatoimen maisteriopinnot Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosina 2012-2016. Tällä hetkellä työskentelen yhtiöveroneuvojana KPMG Helsingillä.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun opiskelijoille?

Kadun sitä, etten ollut kovin aktiivinen opiskelijatoiminnassa ja -juhlissa, joten toivon, että te nykyopiskelijat voitte puolestanne ottaa opiskelijatoiminnasta kaiken irti. Lisäksi suosittelen sukeltamaan akateemiseen tiedon maailmaan opiskeluaikana niin paljon kuin mahdollista. Todennäköisesti sinulla ei tule tämän jälkeen olemaan elämässä yhtä pitkää ja rauhallista ajanjaksoa, jolloin voisit keskittyä johonkin täysipainoisesti ja häiriöttä.

Sampo Päällysaho

Aloitin opinnot Kauppakorkeakoulussa vuonna 1992, pääaineenani johtaminen. Tällä hetkellä toimin päivittäistavarakaupan johtajana SOK:lla. 

Pekka Rantala

Aloitin opinnot Kauppakorkeakoulussa vuonna 1986. Tällä hetkellä toimin ePassi Paymentsin toimitusjohtajana.

Vesa Sironen

Aloitin opinnot Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella BScBA -kandidaattiohjelmassa vuonna 2002. Tällä hetkellä toimin Gapps Oy:n toimitusjohtajana. 

Kysymyksiä?

 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuhteet

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuhteet

Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu