Insinööritieteiden korkeakoulu

Insinööritieteiden korkeakoulusta valmistuneet työelämässä

Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulusta valmistuneet työllistyvät hyvin koulutustaan vastaaviin tehtäviin. Tältä sivulta löydät tietoa valmistuneidemme työllistymisestä sekä urakehityksestä.
Unto Rautio

Uraseurantakysely

5 v uraseurantakysely toteutetaan osana valtakunnallista akateemisten uraseurantaa yhteistyössä Aarresaaren kanssa. Aarresaari on yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden verkosto, johon kuuluu 14 suomalaista yliopistoa. Kyselyt toteutetaan yhtenäisellä kyselyllä ja samanaikaisesti. Kyselyjen toteuttamisesta vastaa yliopistojen työelämä- ja urapalveluiden Aarresaari-verkoston uraseurantaryhmä. Tällä sivulla esitetyt tulokset perustuvat tästä kyselystä saatuun dataan.

Valmistuneiden työllistyminen

Insinööritieteiden korkeakoulusta vuonna 2013 valmistuneiden työmarkkinatilanne uraseurantakyselyn tulosten perusteella. Esimerkkejä  työnimikkeistä, työnantajia ja työnantajasektori viisi vuotta valmistumisen jälkeen.  

Työnimikkeitä viisi vuotta valmistumisesta ympäristöasiantuntija, laivasuunnittelija, maankäytön asiantuntija, design engineer

Viisi vuotta sitten valmistuneista yli puolet työllistyy suuriin yrityksiin. Valmistuneita työllistävät myös pienet ja keskisuuret yritykset. Yrittäjänä toimii 4% vastaajista.

Työnantajia viisi vuotta valmistumisesta ABB, Cern, Kone, Ramboll, Sweco

93 % valmistuneista on työelämässä tai toimii yrittäjänä viisi vuotta valmistumisesta.

Tärkeimmät nykyisessä työssä tarvittavat taidot ovat itseohjautuvuus, kyky oppia ja omaksua uutta sekä analyyttiset, systemaattisen ajattelun taidot.

Työllistyminen ja palkka 93% työssä tai yrittäjänä, palkka 4461€ keskiarvo, 4250€ mediaani
Tärkeimmät työssä tarvittavat taidot ongelmanratkaisutaidot, tiedonhankintataidot, tieto- ja viestintätekniikka

Lisätietoja:
Riikka Heinonen
Manager, Career Services and Alumni Engagement
Aalto University Advancement and Corporate Engagement
[email protected] 

Katso myös

Researcher at School of Engineering

Insinööritieteiden korkeakoulusta valmistuneet tohtorit työelämässä

Insinööritieteiden korkeakoulusta valmistuneet tohtorit ovat tyytyväisiä tutkintoonsa ja työuraansa. Seuraamme tohtoreiden urakehitystä ja työelämään sijoittumista uraseurantakyselyllä 3 vuotta valmistumisen jälkeen.

Insinööritieteiden korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu