Hakijapalvelut

Näin haet Aaltoon

Aalto-yliopistossa on kattava valikoima erilaisia ohjelmia ja useita opiskelijavalintoja. Tältä sivulta saat tärkeää tietoa Aaltoon hakemisesta sekä erilliset hakuohjeet kandidaatti-, maisteri ja tohtoriohjelmiin.

Hakuajat vuonna 2022 alkaviin opintoihin

Haku maisterikoulutuksiin: 1.12.2021–3.1.2022

Kevään ensimmäinen yhteishaku (englanninkieliset kandidaattiohjelmat): 5.–19.1.2022

Kevään toinen yhteishaku (suomen- ja ruotsinkieliset kandidaattiohjelmat): 16.–30.3.2022

Instructions on how to apply

Hakeminen kandidaattikoulutukseen

Haku suomen- ja ruotsinkieliseen kandidaattikoulutukseen

Haku suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin järjestetään 16.-30.3.2022 (kevään toinen yhteishaku).

Costume Design

Haku tekniikan alalle avoimen yliopiston väylän kautta

Sinun on mahdollista tulla hyväksytyksi Aalto-yliopiston tekniikan alan tutkinto-opiskelijaksi* ilman valintakokeita, pohjakoulutuksestasi riippumatta, jos suoritat avoimen yliopiston tekniikan alan väylän opinnot.

Haku avoimen yliopiston väylän kautta

Haku Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan, taiteen kandidaatti ja taiteen maisteri (3v + 2v)

Haku englanninkieliseen Bachelor's Programme in Design -kandidaattiohjelmaan järjestetään 5.-19.1.2022. Haku koskee syksyllä 2022 alkavia opintoja. Hakijat valitaan suorittamaan taiteen kandidaatin ja taiteen maisterin tutkintoa.

students-design-shop-installation

Haku Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Haku englanninkieliseen Aalto Bachelor's Programme in Science and Technology -kandidaattiohjelmaan järjestetään 5.-19.1.2022. Hakijat valitaan suorittamaan tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoa. Valinta englanninkielisiin tekniikan kandidaattiopintoihin tapahtuu joko SAT/ACT-testin tulosten tai ylioppilas-, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen perusteella.

Unto Rautio Aalto students

Haku Economics-kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti ja kauppatieteiden maisteri (3 v +2 v)

Haku englanninkieliseen Economics-kandidaattiohjelmaan järjestetään 5.-19.1.2022. Hakijat valitaan suorittamaan kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteritutkintoa. Valinta englanninkielisiin kauppatieteiden kandidaattiopintoihin tapahtuu joko SAT- tai ACT-testin tulosten tai ylioppilas-, IB-, EB- tai RP-/DIA-tutkinnon arvosanojen perusteella. Hakea voi myös Talousguru-, MAOL lukion matematiikka- tai MAOL Datatähti-kilpailuiden perusteella ja siirtohaussa.

Economics-kandidaattiohjelma

Haku International Business -kandidaattiohjelmaan, kauppatieteiden kandidaatti (Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi) (3 v + 2 v)

International Business -kandidaattiohjelmaan haetaan korkeakoulujen kevään 2022 ensimmäisen yhteishaun hakuaikana 5.–19.1.2022 (valintaryhmät I-III). Hakijat valitaan suorittamaan sekä alempaa että ylempää kauppatieteellistä korkeakoulututkintoa (kauppatieteiden kandidaatti/kauppatieteiden maisteri) siten, että opiskelija suorittaa International Business -kandidaattiohjelmassa Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksella KTK-tutkinnon (Bachelor of Science in Economics and Business Administration) ja Kauppakorkeakoulun Otaniemen kampuksella maisteriohjelmassa KTM-tutkinnon (Master of Science in Economics and Business Administration).

BScBA students at Mikkeli Campus

Siirtohaku

Voit hakea siirto-opiskelijaksi kandidaattiohjelmaan tai hakukohteeseen, jos sinulla on alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtava opiskeluoikeus toisessa suomalaisessa korkeakoulussa tai eri koulutusalan tutkintoon johtava opiskeluoikeus Aalto-yliopistossa.

Students sitting and talking in the library

Hakeminen maisterikoulutukseen

Aalto University Master students

Haku maisterikoulutuksiin

Aalto-yliopiston kaksivuotisiin maisteriohjelmiin haetaan yliopiston maisterihaussa. Hakuaika maisteriohjelmiin on kerran vuodessa. Hakuaika syksyllä 2022 alkaviin opintoihin on 1.12.2021 - 3.1.2022.

Opiskelu Aallossa

Hakeminen tohtoriohjelmiin

Tohtoriksi valmistunut nainen vastaanottamassa päähänsä mustaa tohtorinhattua promootiossa.

Tohtoriohjelmat

Kuusi tohtoriohjelmaa kouluttavat haastavimpiin tutkija- ja asiantuntijatehtäviin. Tohtorinkoulutus on osa ainutlaatuista, monitieteistä ja kansainvälistä tiedeyhteisöä.

Tutkimus ja taide

Koronaviruksen vaikutus opiskelijavalintoihin Aalto-yliopistossa

Koronaviruksen vaikutus opiskelijavalintoihin Aalto-yliopistossa

Koronaviruksen vaikutus opiskelijavalintoihin Aalto-yliopistossa

Korona

Kansainväliset yhteistutkinto-ohjelmat

Aalto-yliopisto tarjoaa kansainvälisessä yhteistyössä toteutettavia yhteistutkinto-ohjelmia. Ohjelmien hakuajat ja valintamenettelyt poikkeavat muista Aallon maisteriohjelmista.

Lue lisää!
Aalto University students at Learning Centre

Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot ja sisäinen liikkuvuus

Aalto-yliopistossa voi suorittaa erillisopintoja, kansainvälisiä vaihto-opintoja, JOO-opintoja ja Aalto-yliopiston sisäisen liikkuvuuden haussa opiskelija voi hakea opinto-oikeutta toiseen Aallon korkeakouluun.

Lue lisää!
Erillisopinnot, vaihto-opiskelu, JOO-opinnot ja sisäinen liikkuvuus

Lukuvuosimaksut ja apurahat

Lukuvuosimaksut eivät koske Euroopan unionin (EU) ja Euroopan talousalueen (ETA) jäsenmaiden kansalaisia. Maksuvelvolliset hakijat voivat hakea Aalto-yliopiston apurahaa.

Lue lisää!
Aalto University students / photographer: Aino Huovio

Sidosryhmille

Opinto-ohjaajille

Sivulta löydät kutsut opojen ja hakijoiden tapahtumiin, ajankohtaista tietoa hakemisesta ja yhteystiedot kampusvierailun tai Aalto-yliopiston esittelyn järjestämistä varten sekä hyödyllistä tietoa opoille.

Opinto-ohjaajille

Tilastoja hakemisesta

Tällä sivulla on tilastotietoa Aalto-yliopiston kandidaatti- ja maisterikoulutusten opiskelijavalinnoista. Haku- ja valintatilastot julkaistaan vuosittain valintojen päätyttyä.

Kuvaaja Unto Rautio

Lifewide Learning (ulkoinen linkki)

Tältä sivustolta löydät Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen ratkaisut.

Image from remote site: lifewidelearning.aalto.fi

Haaveiletko opiskelusta Aalto-yliopistossa? Tule tapaamaan meitä!

Tältä sivulta löydät lisätietoa tulevista tapahtumista, messuista ja webinaareista. Tarjoamme läpi vuoden mahdollisuuksia tavata Aalto-yliopiston opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Students with bicycles in Otaniemi

Voimmeko olla avuksi?

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Aalto-yliopiston hakijapalveluiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Undergraduate centre, Otakaari 1. Photo by Mikko Raskinen.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu