Digital Aalto

Digital Aalto - olemme jo pitkällä

Olemme kulkeneet digimatkallamme jo pitkälle. Aalto-yliopistossa on vahvaa tutkimusosaamista ja houkutteleva opintotarjonta, jota tuetaan digitalisaatiolla sekä työkalut ja osaaminen opetuksen ja tutkimuksen järjestämiseen verkossa. Käytämme moderneja digitaalisia alustoja viestinnässä ja yhteistyössä, henkilöstöpalveluissa, kampustoiminnoissa, kumppaniyhteistyössä ja hallinnossa. 

Digitalisaatio on jatkossakin Aallon strategisten tavoitteiden ja menestyksen mahdollistaja. Se luo perustan osaamiskeskittymien ja tutkimuksen infrastruktuurien rakentamiselle, opiskelijakokemuksen ja oppimisen laadun parantamiselle sekä innovatiivisen, luovan ja yrittäjyyteen kannustavan ekosysteemin luomiselle.  

Panostamme edelleen pitkäjänteisesti fyysisiin ja digitaalisiin huipputason infrastruktuureihin sekä palveluihin ja tuemme henkilöstön ja opiskelijoiden digitaitojen kehittymistä. Seuraava tavoitteemme on viitoittaa tietä datavetoisena yliopistona.

Harald Herlin Learning Centre aula

Kohokohtia & tarinoita digitalisaatiosta

Digitaalinen muutos tapahtuu kaikkialla yliopistossa - opetuksessa, opiskelussa ja oppimisessa, tutkimuksessa, taiteellisessa toiminnassa, yhteistyötavoissa, palveluissa ja kampuksella.  

Aalto innovations present at Flow Festival, photo by Samuli Pentti

Radikaali luovuus edistää uudelleenajattelua

Älykkyys nähdään yleensä kykynä ajatella ja oppia. Mutta kun maailma muuttuu ennennäkemättömän nopeasti, tärkein taito voikin olla kyky ajatella toisin ja poisoppia vanhoista toimintamalleista.

Uutiset
Jukka Manner

Jukka Manner: Digipalvelut vievät järjettömästi energiaa - vihreä koodi voi ratkaista ongelman

Digitaaliset palvelut pitäisi suunnitella paljon nykyistä tehokkaammin, kirjoittaa professori Jukka Manner.

Uutiset
MLCS

Machine Learning Coffee Seminar

Suomen tekoälykeskus FCAI:n seminaarisarja Machine Learning Coffee Seminar (MLCS) järjestetään viikoittain maanantaiaamuisin. Seminaarien järjestäjä on FCAI ja niitä vetävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkijat.

Tapahtumat

Ourblogs.aalto.fi

Ourblogs.aalto.fi-sivustolla julkaistaan blogeja, joita kirjoittavat Aalto-yhteisön jäsenet eli henkilökunta ja opiskelijat.

Lue Aalto-yhteisön blogeja
Aalto University logo A with exclamation mark on white surface

Digitaalinen saavutettavuus

Digitaalisen saavutettavuuden ohjeistuksia Aalto-yliopiston järjestelmien, verkkosivustojen, sähköisten palveluiden, mobiilisovellusten ja tiedostojen toteuttamiseksi yhdenvertaisella sekä digipalvelulain (DPL) edellyttämällä tavalla (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, 306/2019).

Lue lisää
Student at laptop. Photo by Aalto University / Aino Huovio

Korkeakoulujen Digivisio 2030 - tehdään oppimiselle tulevaisuus

Aalto-yliopisto on aktiivisesti mukana kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on uudistaa suomalaista korkeakoulutusta digitalisaation avulla ja tehdä Suomesta joustavan oppimisen mallimaa.

Read more
Higher education institutes Digivisio main image showing people working with laptops

Lue digitalisaatioon liittyviä artikkeleja

A boy jumping on a mixed reality trampoline in Superpark
Aalto Magazine Julkaistu:

Liikkeelle kuin leikkien - digitaaliset pelit motivoivat liikkumaan

Trampoliinit ja kiipeilyseinät voivat koukuttaa käyttäjänsä uudella tavalla, kun niihin yhdistetään digitaalisia kikkoja.
Aalto innovations present at Flow Festival, photo by Samuli Pentti
Yliopisto Julkaistu:

Radikaali luovuus edistää uudelleenajattelua

Älykkyys nähdään yleensä kykynä ajatella ja oppia. Mutta kun maailma muuttuu ennennäkemättömän nopeasti, tärkein taito voikin olla kyky ajatella toisin ja poisoppia vanhoista toimintamalleista.
Piirroskuvitus Aalto University Magazinen kansista. Kuvassa on kaksi ihmishahmoa kävelemässä, taustalla erilaisia ympäristöjä mm. kaupunki, metsä, vuoristo. Kuvittaja: Satu Kettunen.
Aalto Magazine Julkaistu:

Neljä vuotta ja paljon kyyneliä – kolme osaajaa kertoo, miten he onnistuivat muutoksen tekemisessä

Monen yrittäjän ja tutkijan päämäärä syntyy havainnosta, että jotain täytyy tehdä toisin. Muutos voi olla uusi tuote tai materiaali, tai se voi olla uusi tapa toimia. Muutoksen tekeminen ei aina ole helppoa ja vaatii epävarmuuden sietämistä, sanovat professori Michael Hummel sekä yrittäjät Annu Nieminen ja Richard Nordström.
Brain
Yhteistyö Julkaistu:

Helsinki Brain & Mind -verkosto hyödyntää digitalisaatiota ja kehittää tekoälyyn pohjautuvaa aivokuvien analyysia

Neurotieteen tutkimuksen verkosto panostaa tulevina vuosina digitaalisten ratkaisujen ja innovaatioiden kehittämiseen. Verkoston uusi, yli 880 000 euron hanke on saanut mittavan EU-rahoituksen vuosille 2021–2023.

Lisätietoa ja yhteystiedot

Kati Hagros

Kati Hagros

Chief Digital Officer

Sari Vehtari

Päällikkö, digitalisaatio
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu