Aalto-yliopiston kesäkoulu

Nordic Biomaterials

Nordic Biomaterials with CHEMARTS -kesäkurssi kannustaa opiskelijoita yhdistämään muotoilua ja materiaalitieteitä uusien selluloosaan perustuvien ideoiden ja tuotteiden kehittämiseksi. Luonnonmateriaalien ja kehittyneen teknologian yhdistäminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia kestävälle kehitykselle sekä perinteisillä että uusilla aloilla.
Punahiuksinen nainen tutkii m´biomateriaaleja mikroskoopin avulla Aalto-yliopiston laboratoriossa. .
Kuva: Petri Anttila

Opetusajankohta:

-

Hakuaika:

1.2.2024 – 31.5.2024

Toteutustapa:

Kampus

Kesto:

2 viikkoa täysipäiväinen

Kurssin taso:

Maisteriopiskelijat Tohtorikoulutettavat Ammattilaiset

Koulutusala:

Technology and Engineering

Laajuus:

6 opintopistettä

Järjestäjä:

Kemian tekniikan korkeakoulu

Lukuvuosimaksut:

kurssimaksu 1690€ + ohjelmamaksu 300€

Materiaalien käyttö tulee mullistumaan tulevina vuosina. Nykyisten raaka-aineiden ylikulutus ei voi jatkua ja materiaalien kulutuksen on laskettava globaalilla tasolla. Tarve erilaisille materiaaleille ei kuitenkaan katoa tai vähene. Materiaalit hoitavat, suojaavat ja ihastuttavat meitä vielä tulevaisuudessakin, ja pitävät meidät elossa. Tämä tarkoittaa, että tarvitsemme uusia ideoita ja kaikki rajat ylittävää yhteistyötä, jotta voimme siirtyä nykyisin käytössä olevista vaihtoehdoista kestävämpiin ratkaisuihin.

Viisaasti käytettynä puu- ja kasvipohjaiset materiaalit tarjoavat vaihtoehdon kestävämpään kulutukseen: ne valmistetaan uusiutuvista lähteistä, niitä voidaan muokata kemiallisella tasolla ja ne voidaan valmistaa kierrätettäviksi tai biohajoaviksi tuotteiksi. 

CHEMARTS:in järjestämä Nordic Biomaterials (CHEM-E0165) -kurssi kannustaa opiskelijoita yhdistämään muotoilua ja materiaalitieteitä uusien selluloosaan perustuvien ideoiden ja tuotteiden kehittämiseksi. Luonnonmateriaalien ja kehittyneen teknologian yhdistäminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia kestävälle kehitykselle sekä perinteisillä että uusilla aloilla.

Tämä maisteritason kurssi on opettaa monipuolisista taustoista tulevia opiskelijoita (muotoilu, luonnontieteet, tekniset tieteet, kauppatieteet) yhdistämään muotoilua ja materiaalitutkimusta. Se esittelee kattavan valikoiman erilaisia biomateriaaleja, erityisesti puu- ja kasvipohjaisia. Kurssin aikana opiskelijat oppivat kuinka monitieteellinen materiaalitutkimus tapahtuu käytännössä ja pääsevät tutkimaan, kuinka raaka-aineet voidaan kehittää kiertotalouteen sopiviksi innovatiivisiksi liikeideoiksi.

Tutustu kurssin kaikkiin tietoihin sen englanninkielisellä sivulla

Jos olet Aallon tutkinto-opiskelija ja etsit tietoa Aallon opiskelijoille suunnatusta CHEMARTS Summer School -kurssista, löydät siitä lisätietoa Sisusta (MUO-E0102). Aalto-yliopiston kesäkoulu ei osallistu tuon kurssin järjestämiseen tai sen opiskelijavalintoihin.

Kesäkoulun hakuohjeistus
Student in a white lab coat and blue plastic gloves photographed from the back while experimenting in the CHEMARTS lab smashing green pine needles into a white mortar while looking at recipes from the CHEMARTS cookbook.

Nordic Biomaterials with CHEMARTS - muuttamassa tulevaisuutta biomateriaalien kautta

Aalto-yliopiston kesäkoulun “Nordic Biomaterials with CHEMARTS” -kurssi vastaanotti kesäkoulun kansainväliset opiskelijat kampuksella ensimmäistä kertaa pandemian jälkeen.

Uutiset
Four students taking a look at one's coursework, plant based biomaterials

Kesäkoulun alumnitarina: Nordic Biomaterials -kesäkurssi on ihanteellinen inspiraation ja uusien ideoiden lähde työprojekteihin tai tutkielman aiheen löytämiseksi

Nordic Biomaterials -kurssi kannustaa yhdistämään muotoilua ja materiaalitieteitä uusien selluloosaan perustuvien ideoiden kehittämiseksi.

Uutiset
kuvassa kahdet kädet levittävät läpinäkyvää limaa punaista taustaa vasten

CHEMARTS - Inspiraatiota materiaaleista innostuneille (ulkoinen linkki)

Biomateriaalit tarjoavat kestävämpiä vaihtoehtoja nykyiselle materiaalimaailmallemme.

Cafe at campus

Kesäkoulun maisterikurssien hakulomake (ulkoinen linkki)

Hae Aalto-yliopiston kesäkoulun kursseille tällä lomakkeella. Haku tapahtuu englanniksi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: