Aalto-yliopiston arkisto

Visual Resources Centre

Visual Resources Centre on Harald Herlin -oppimiskeskuksessa toimiva kuva- ja media-aineistojen tuottamiseen ja visuaalisten aineistojen käyttöön keskittyvä palvelu. VRC-palvelussa voi tutustua myös sopimuksesta arkistoaineistoihin.
VRC Oppimiskeskuksessa
Visual Resources Centre, Harald Herlin -oppimiskeskus. Kuva: Mikko Raskinen

VRC-opas

Tiedätkö mistä löytyy taiteen ja muotoilun digitaalisia teoskuvia tai korkealaatuisia arkkitehtuurin, tieteen ja tekniikan kuvia opiskelun tueksi? Miten löytäisit helposti hyödynnettävissä olevaa kuvamateriaalia projektiisi?

VRC-opas (libguides.aalto.fi/vrc) on tietopaketti kuva-aineistoista ja niiden käytöstä opiskelussa ja tutkimuksessa.

Kuvatietokanta

Visual Resources Centre on Harald Herlin -oppimiskeskuksessa toimiva kuva- ja media-aineistojen tuottamiseen ja visuaalisten aineistojen käyttöön keskittyvä palvelu.

VRC-palvelussa voi tutustua myös sopimuksesta arkistoaineistoihin ja erikoiskokoelmiin, kuten oppilastöihin, valokuviin, piirustuksiin ja esineaineistoihin. VRC-palvelussa voi omatoimisesti työstää digitaalista, web- tai printtimediaa, käyttää kuvankäsittelyyn, videon ja äänen editointiin sekä itsepalveludigitointiin tarkoitettuja ohjelmia, työpisteitä ja skannereita sekä lainata ja katsella Oppimiskeskuksen DVD-kokoelman aineistoa.

Kuva-aineistojen oppaasta löydät kuvatietokantoja sekä ohjeita kuva- ja media-aineistojen hyödyntämiseen opinnäytetöissä, opetuksessa, tutkimuksessa ja taiteellisessa toiminnassa. Ohjeistukset koskevat erityisesti tekijänoikeusasioita, kuten tieteellisen viittaamisen käytäntöjä. Oppaan avulla voi perehtyä myös Creative Commons-lisensoitujen aineistojen hyödyntämiseen ja henkilötietojen huomioimiseen valokuvien käytössä.

VRC-palvelu tarjoaa myös koulutusta ja neuvontaa aineistojen käyttöön liittyvissä asioissa.

Seuraa meitä

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: